Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Reizen door Amerika => Reizen algemeen => Topic gestart door: Bakvet op 25-10-2007, 00:33 uur

Titel: Geen juridische hulp meer bij ANWB IRK en Europa Service
Bericht door: Bakvet op 25-10-2007, 00:33 uur
Uit het novembernummer van de Kampioen:

"De ANWB biedt per 1 januari 2008 geen rechtsbijstand meer bij voertuiggerelateerde geschillen in het buitenland. Dit geldt voor leden met Wegenwacht Europa Service of de Internationale Reis- en Kredietbrief. Steeds vaker sluiten leden een rechtsbijstandverzekering af, waarin verkeersrechtsbijstand is opgenomen. Wilt u toch een beroep doen op juridische hulp en heeft u nog geen rechtsbijstandverzekering? Dan kunt u een ANWB Rechtsbijstand verzekering afsluiten. Als ANWB-lid kunt u ons natuurlijk nog wel bellen voor gratis juridisch advies en informatie."

Nou, dat is toch heel aardig van de ANWB. Ze halen iets uit een bestaand product en je kan zomaar een aanvullende verzekering afsluiten om het weer terug te krijgen! Dit kost dan afhankelijk van je omstandigheden minimaal 50 tot 60 euro per jaar extra. Dat is dus meer dan het oude abonnement zelf, waarbij die verzekering gewoon inbegrepen zat.

Leden die zich hierdoor een beetje genomen voelen hebben tot 15 november de tijd om de IRK of Europa Service op te zeggen.