Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Hoeveel handbagage?

Discussie gestart

Jiltdijk


Vraagje aan mensen die regelmatig vliegen:
Ik vlieg binnenkort met Delta van San Francisco naar Amsterdam.
Volgens de maatschappij zelf mag ik als handbagage slechts één tas meenemen, maar ik vraag me af, hoe serieus ik dit moet nemen. Die paar keer, dat ik tot nu toe gevlogen heb, heb ik mensen altijd meer zien meenemen, vaak een kleinere tas voor bij je voeten, en een grotere, koffer-achtige tas, die in het rek boven je hoofd gaat. Ik zou dit deze keer ook willen doen. Hoe groot is de kans, dat mijn tweede tas geweigerd wordt?

Groetjes,
Jilt
#1 - 16-08-2004, 21:15 uur

Chiefram

Dat ligt aan de grootte van de koffer. Als het een soort attache koffertje is dan zal men geen bezwaar maken, maar kom je echt met een vakantie-koffer dan is dat een heel ander verhaal natuurlijk.

Mocht je te kostbare onderdelen in die extra tas/koffer hebben, dan kun je vaak ook aan het cabine personeel de tas/koffer afgeven, die plaatsen ze dan in een daarvoor bestemde 'kast'.

Maar nogmaals, je mag best 2 dingen meenemen als handbagage, zolang het maar niet onhandig groot is.  ;)
#2 - 16-08-2004, 22:34 uur

Jiltdijk


Het gaat om een koffer die qua maten op of net iets over de grens van het door Delta aanvaarde maximum ligt (22"x14"x9") en een kleine rugzak. De koffer past hopelijk in het compartiment boven m'n hoofd, de rugzak kan ik makkelijk onder de stoel voor me schuiven.
#3 - 16-08-2004, 23:47 uur

Chiefram

Nou, ik heb al heel wat gevlogen in mijn leven maar heb nog nooit iemand met een lineaal handbagage zien meten. Wat ik wel op elke vlucht zie is dat er de gekste en onmogelijkste vreemde tassen of andere voorwerpen als handbagage wordt meegenomen in het vliegtuig.

Volgens mij zou ik geen problemen verwachten, maar ik kan je natuurlijk ook niet garanderen dat ze dan nu net toevallig jou eruit zullen pakken. Gewoon proberen en gaat het niet, nou ja, dan moet het maar in het ruim mee. Ze hebben anders ook speciale karretjes op de vliegvelden bij de incheckbalies waar je specialties en/of breekbaarheden in kunt deponeren. Vraag er anders even naar als men moeilijk doet op de luchthaven.  ;)
#4 - 17-08-2004, 10:00 uur

heivalido

Het klinkt meschien vreemd maar het ligt er ook maar net aan wat voor iemand je aan de incheck balie treft. Heb je er een die net de baan heeft en alles nog volgens het boekje doet dan kun je wel eens pech hebben, of eentje die hem of haar dag niet heeft en flink chagrijnig is dan kan dat ook wel eens pech betekenen, en dan krijg je dus extra baggage kosten.  Je kan ook geluk hebben en een behulpzaam iemand treffen, die zal je wel op de regels wijzen maar het voor die ene keer door de vingers zien. Wij hebben deze beide situaties al een keer meegemaakt. Over het algemeen is Delta vaak minder moeilijk over dit soort zaken dan hun concurrentie.
#5 - 17-08-2004, 22:13 uur

Sbull

Ja het is meestal zo dat men je vriendelijk te woord staat en je wijst op de fout die je maakt met de bagage.
Zoals heivalido ook zegt de een zegt dit kan wel (we kunnen nog gewicht meenemen) en laat je door, maar als je pech heb en net als wij voor de terugreis extra 2 x gebelt hebben met de maatschappij en gevraagd hebben wat extra bagage kost en hun ook gevraagd hadden moet dat 1 pakket zijn of mogen dat er meer zijn, werd ons tot 2x toe gezegd het kost u $ 175 voor 35 kilo en het maakt niet uit uit hoeveel pakken het bestaat de extra bagage gaat gewoon per 35 kilo. nou we hebben het geweten we staan aan de bali en mevrouw achter de balie vond onze extra bagage wel leuk en rekende 3 pakketten dus 3 x $ 175 of te wel $ 525 extra. hoe we ook praten ditmoesten we betalen of zorgen dat het een pakket werd of anders het maar achter laten. dus wij het geluk gehad dat er een kruier stond die het onmenselijk vond hoe we behandeld werden en hij voor ons een grote doos verzorgt en wij van 3 pakketten 2 gemaakt en dus nog $350 moesten betalen voor 29 kilo totaal.
Dit is niet om je af teschrikken want we hadden wel extra handbagage die zo meemocht dus je moet geluk hebben.

Groetjes Sbull :'(
#6 - 18-08-2004, 01:22 uur

heivalido

Het ligt ook aan je eigen instelling natuurlijk, als je gewoon vriendelijk overal aan meewerkt zonder problemen te maken, dan krijg je bij die mensen ook wel wat meer voor elkaar.
#7 - 22-08-2004, 22:41 uur

Sbull

ja,ja behalve bij haar hoor, die wilde alleen maar geld zien.
#8 - 23-08-2004, 09:52 uur

heivalido

was vast een amerikaanse met Hollandse voorouders  ;D Het is gewoon een kwestie van puur geluk hebben wat voor iemand je treft aan zo`n balie
#9 - 23-08-2004, 19:12 uur

Jackiebean

Mag je eigenlijk eten meenemen in de handbagage? Stroopwafels enzo? Heb ik wat uit te delen  :P

En mag je ook je discman afspelen in t vliegtuig.. Misschien een raar vraagje, maar ik reis niet zo vaak met een vliegtuig  ;D

Just curious...
#10 - 09-09-2004, 23:57 uur

heivalido

je mag gewoon eten meenemen voor onderweg en zo, als je maar zorgt dat je bij de douane alleen gesloten verpakkingen hebt want open verpakkingen moet je weg gooien (doe dit al in het vliegtuig) een disk man is geen probleem als je hem maar niet loei hard zet. :)
#11 - 10-09-2004, 19:35 uur

Frank S

Je mag per persoon 1 stuks handbagage meenemen die aan de officiële eisen qua formaat moet voldoen. Dit wordt niet met een lineaal gemeten, maar op veel airports staan een soort "dozen" waar de handbagage in moet passen. Zo niet, dan kunnen ze eisen dat je het incheckt. Daarnaast mag je per persoon ook nog een handtas of bijvoorbeeld een laptoptas meenemen in de cabine. Daar is officieel geen ruimte voor in de bagagebakken, dus die moet je op schoot op onder de stoel voor je bewaren. Items als strollers (wandelwagens) vallen buiten deze regeling en mogen dus nog extra meegenomen worden.
#12 - 27-09-2004, 12:15 uur
Iedereen heeft recht op mijn mening.

heivalido

Maar dat verschilt dan weer per luchtvaartmaatschappij  :( Ingewikkeld hoor, op vakantie gaan  ;)
#13 - 27-09-2004, 12:59 uur

Bakvet

Bij United Airlines (Economy) kan je per persoon twee bagage-items laten inchecken. Die mogen officieel samen 36 kilo wegen, maar als je er tien kilo boven zit zeggen ze er niets van is mijn ervaring.

Verder mag je een handbage koffer/tas meenemen, die binnen bepaalde afmetingen moet blijven plus een "carry-on" item. Dat is bijvoorbeeld een tas met Tax-free aankoop, een handtas of een laptop computer.

Als je in de VS moet overstappen op een andere terminal, moet alles opnieuw door de scanner. Dat kan voor 5 minuten oponthoud zorgen, maar het kan ook twee of drie kwartier kosten. Laptops moeten uit hun draagtas gehaald worden. Ook je jas / jack / blazer / etc. moet tegenwoordig door de scanner. Het komt ook wel voor dat iedereen z'n schoenen moet uitdoen, maar daar is geen duidelijk beleid in.
#14 - 15-10-2004, 22:25 uur

PetraVS

Echt, moet je bij overstappen weer gescand worden?  Dat is dan zeker alleen na een internationale vlucht?  Want bij binnenlandse vluchten hoeft dat beslist niet.
En wat de handbaggage betreft is mijn ervaring hetzelfde, volgens mij checken ze het gewicht daarvan niet, eerder de afmetingen.
Maar ja, als ze iets zouden zeggen van het gewicht van mijn backpack zou ik naar een van mijn minder magere medepassagiers wijzen en ze zeggen, dat als ik hetzelfde gewicht aan boord zou brengen als die persoon ik mijn handbaggage niet meer zou kunnen tillen  ;D.  Gemeen, he?  
#15 - 15-10-2004, 23:57 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15