Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

invalide pareerkaart

Discussie gestart

Wiets

In september ga ik voor 14 dagen naar Orlando Kissemmee, nu ben ik in het bezit ven een Europese invalide parkeerkaart, kan ik die in Florida gebruiken en zo nee hoe kan ik in bezit komen van een kaart die daar wel gebruikt kan worden.
#1 - 15-03-2010, 11:38 uur

MissFluffy

Je kan je Europese parkeerkaart gewoon gebruiken in Amerika .
Er bestaat hier ergens al een topic over maar vind ze helaas ook niet terug met de zoekfunctie .
In ieder geval mag je gerust zijn , je mag ze daar gebruiken  ;)
#2 - 15-03-2010, 11:55 uur

MissFluffy

#3 - 15-03-2010, 11:57 uur

spavisje

In de meeste staten van de US kan je je europese invalidekaart zonder problemen gebruiken.  Maar in Florida doen ze daar moeilijk over en krijg je een boete, maar het is heel eenvoudig om een tijdelijke invalidekaart te bekomen voor de duur van je verblijf in één van de lokale taxoffices op vertoon van je europese kaart (zie ons reisverslag).
 
#4 - 16-03-2010, 12:21 uur

MissFluffy

Nochtans zou dat niet mogen gebeuren .In 1978 hebben " the ECMT Council of Ministers " een akkoord gesloten dat alle landen die lid zijn van het ECMT ,zich de invalidekaart van andere landen zullen erkennen en mogen gebruikt worden zolang het rolstoel symbool aanwezig is .
Hier meer erover http://www.sath.org/index.php?sec=859&id=4552
En hier kan je zien welke landen leden zijn http://www.internationaltransportforum.org/about/members.html
Eigenlijk komt het erop neer dat alle landen elkaars disability card honoreren en dat  mensen in elk van die landen er hetzelfde gebruik van kunnen maken als hun eigen onderdanen doen .

Groetjes,
#5 - 16-03-2010, 12:51 uur

MissFluffy

In de meeste staten van de US kan je je europese invalidekaart zonder problemen gebruiken.  Maar in Florida doen ze daar moeilijk over en krijg je een boete, maar het is heel eenvoudig om een tijdelijke invalidekaart te bekomen voor de duur van je verblijf in één van de lokale taxoffices op vertoon van je europese kaart (zie ons reisverslag).
 

Nogal omslachtig ook als je ginder even moet gaan uitzoeken waar je daarvoor moet zijn .
Want als buitenlander weet je natuurlijk die taxoffices niet zijn .
Nu had ik die link van die ECMT members al veel langer bij mijn favourite staan maar had dan toch zelf ook contact gezocht met de governor van WV en hem de vraag voorgesteld of ik mijn kaart daar kon gebruiken .Er werd toen aangegeven dat WV dat symbool hononeert en ik overal gebruik van kon maken .Ik heb toen voor veiligheid die email ook afgedrukt en mee genomen .
Je moet het maar weten dat een staat even anders gaat werken ,van Florida wist ik het geheel niet .Nu ga ik daar niet direct heen want anders had ik hun daar ook wel eens over aangeschreven  ;D
Eigenlijk wel een belangrijk iets , gezien vele toeristen die kant opgaan !
#6 - 16-03-2010, 12:59 uur

spavisje

Dank je MissFluffy voor de links. 

Volledigheidshalve post ik nog even de site waarop je de adressen van de local tax offices in de buurt van Orlando kan vinden.   

http://www.flhsmv.gov/offices/orange.html


De tweede tabel "Motor Vehicle services" op deze pagina bevat de adressen waar je een  temporary disabled parking permit kan krijgen.  Wij zijn daar gewoon de 1ste dag naartoe gereden ''s morgens en even later hadden we zo'n mooie rode mindervalide kaart.

Tijdens een vorige reis,2 jaar terug, in het Zuid-Westen hebben we gewoon onze Europese kaart gebruikt zonder enig probleem.

Grtjs,
#7 - 16-03-2010, 13:53 uur

MissFluffy

Zeer handig die tips van je  :afro: .Voor al diegene die naar Florida/Orlando  reizen weten waar ze terecht kunnen .
Voor diegene die op zekerheid willen spelen , kan je altijd de governor van de staat die je gaat bezoeken aanschrijven .The Division of Motor Vehicles zal dan waarschijnlijk op je vraag ingaan en zo je wijzen hoe het in die staat te werk gaat .Al zou volgens SATH/ECMT verdrag  USA de kaart moeten herkennen en laten gebruiken  ;)
#8 - 16-03-2010, 15:36 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15