Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

kamperen met tent

Discussie gestart

jobusa

Hallo,

Ik ga in september met een auto + tent 25 dagen langs veel mooie parken reizen. Route: SF-Big Sur-Yosemite-Sequoia-Zion-Bryce-Grand Canyon-Las Vegas.  Hoe is het daar gesteld met kamperen ? Kun je overal laat in de middag arriveren en eenvoudig een camping vinden met een restaurantje in de buurt als je niet al te kritisch bent ? Wij hoeven niet perse in de parken , maar zijn ook tevreden met een plekje net daarbuiten.
En, is kamperen met tent wel redelijk mogelijk overal of is het te warm of te koud of gewoon not done daar. Nog wat: zijn er op campings gasstelletjes aanwezig of moet je eigen kookspullen meenemen ?

Alvast bedankt !
#1 - 12-07-2004, 10:54 uur

Bakvet

Nieuw!
Hallo JobUSA, mooi afwisselende reis hebben jullie geplanned! Ik hoop dat ik een paar van je vragen kan beantwoorden, heb echter alleen maar ervaring met kamperen binnen de parken zelf.

Kamperen binnen de parken met een tent is heel gebruikelijk. In sommige kleinere National Park campings heb je geen douches. Dus alleen een toiletgebouw met koud water. State parks hebben meestal wel douches. Heel vaak heb je met je tent een stukje grond van jezelf. Het is dus niet zoals in Europa dat je met 40 man op een grasveldje staat. Zulke campings (waar je met 40 man op het beton staat) vind je ook wel in de VS, maar die zijn voor RV's bestemd.

Qua temperatuur zou ik met het ergste rekening houden, het zou hier en daar kunnen vriezen, het kan ook wekenlang 27 graden zijn. Een luchtbed is echt ongeschikt als het koud is, je verliest ermee teveel warmte. Ik gebruik altijd twee slaapzakken: een koele fleece (kan je ter plaatse aanschaffen) en een warme "hollow fibre" waarin het rond het vriespunt nog aangenaam is - zeker wanneer je de fleece slaapzak nogeens daarin stopt.

Wat drukte betreft:
De eerste maandag van september is een nationale feestdag: Labor Day. Dat hele weekend kan het druk zijn. Daarna is het vakantie-seizoen zo'n beetje afgelopen en zal het overal rustiger zijn.
Ook als je dan wat later op de dag aankomt is er nog plaats.

Gasstelletjes (te huur?) heb ik nog nooit gezien. Wel beschikt elke kampeerplek over een eigen kampeertafel en BBQ-ring. Het is heel gebruikelijk om je eigen houtvuur te stoken en erop te koken. Doet iedereen. Lekker knus en het houdt vliegen en beren op afstand.

Het alternatief is om op gas of brandstof te koken (mijn keus, gaat 10x zo snel). Probeer een Wal Mart te vinden of anders een Target, K-Mart of Sears. Hier sla je een eenvoudige pannenset, brander en lantaarn in. Reken op hooguit 20 dollar per stuk. Of neem evt. alles uit Nederland mee. Alleen zit je dan met het probleem dat ze in Amerika ander gas en afwijkende gasfles-fittingen hebben.

Een restaurant achtig iets is er meestal wel in de parken, soms cafetaria achtig, soms sfeervol. Je moet wel even goed op de openingstijden letten, zodat je niet 's avonds voor een gesloten deur komt te staan. Informatie hierover vind je op de websites van de National parks en de California State parks.

Mijn ervaring met kamperen in september:
SF geen
Big Sur, Pfeifer Big Sur State Park, met cafetaria, plek zat
Yosemite, veel keus in restaurants, voldoende plaats
Sequoia, wel plaats, zelf eten koken dacht ik
Zion, als je snel genoeg bent plaats, restaurants in de buurt
Bryce, campings vol, restaurants
Grand Canyon, plek genoeg bovenop, veel keus op South Rim.

Met jullie reisschema doe je er goed aan een National Park Pass te kopen, dan kan je in al die parken verder gratis naar binnen.
#2 - 17-07-2004, 17:39 uur
« Laatst bewerkt op: 13-12-2005, 23:47 uur door Bakvet »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15