Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Rijbewijs misterie

Discussie gestart

limelight

Beste forum leden,

Wij gaan met ons dragrace team dit najaar naar de us toe Las vegas en Pomona, nu zijn mijn vragen:

Ik heb rijbewijs B,C en E en nu willen wij een motorhome (of 2 stuks) huren daar, kunnen we zomaar elke motorhome huren qua grote, ik ben de enige met een C rijbewijs.

Dan de volgende vraag, mag ik daar ook met een vrachtwagen met trailer rijden, niet commercieel vervoer, omdat het een racewagen met alle spullen zijn die vervoerd moeten worden, of kennen ze het onderscheid in amerika niet tussen prive en commercieel truck driving?

Anders graag een site of adres waar ik de info vandaan kan halen,

Thanxs for it!!!!
#1 - 29-08-2009, 19:45 uur

Fisherman

Citaat
Dan de volgende vraag, mag ik daar ook met een vrachtwagen met trailer rijden, niet commercieel vervoer, omdat het een racewagen met alle spullen zijn die vervoerd moeten worden, of kennen ze het onderscheid in amerika niet tussen prive en commercieel truck driving?

Ik heb rijbewijs B,C en E en ik mag daarmee geen vrachtwagen of tractor-trailer besturen hier in de US! Bij mijn weten word er geen onderscheid gemaakt tussen prive en commercial maar word er gewoon naar het gewicht van het voertuig gekeken. Ik heb hier in de US mijn CDL Class A license moeten halen om een vrachtwagen of een tractor-trailer te mogen besturen. In sommige gevallen moet je zelfs ook nog extra endorsements halen om met bepaalde voertuigen te mogen rijden,zo heb ik bijvoorbeeld endorsements voor Tanker en Double & Triple trailers.
Auto en motor rijbewijs zijn gewoon geldig hier maar vrachtwagen accepteren ze niet,daar baalde ik wel van omdat het C-E rijbewijs een hoop geld kost in Nederland!

Volgens mij mag je de meeste gebruikelijke motorhomes gewoon met je B rijbewijs besturen.

Groeten Jeroen
#2 - 31-08-2009, 06:13 uur
« Laatst bewerkt op: 31-08-2009, 06:16 uur door Fisherman »

limelight

Beste jeroen,

Bedankt voor je antwoord en ik had al zoiets verwacht, is jammer wat had een mooie opportunitiy geweest om daar is een keer met een truck te rijden. :'(
Zal me maar moeten behelpen met een mega motorhome die we gaan huren, want daar mag ik wel mee rijden, want wat ik weet kan er een toeslag gevraagd worden als je geen C rijbewijs hebt ivm verzekering.

Bedankt voor je antwoord en ik zie er naar uit om daar ons ding te gaan doen in de USA
#3 - 31-08-2009, 17:49 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15