Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

New York naar Miami eind sept : doenbaar?

Discussie gestart

Floddermousie

Hallo allemaal

Ik ben nieuw op het forum, zit al een tijdje mee te lezen en bij deze ook lid geworden

Half september vertrek ik met mijn man naar de oostkust van de USA en het plan is om over 17 dagen tijd van new York naar Miami te rijden. Het wordt onze 2e USA reis, 2jaar geleden gingen wij op huwelijksreis naar de west kust voor een roadtrip van 3 weken van LA door Californië, Arizona, Utah, las Vegas, weer Californië om te eindigen in san francisco. Het was de beste reis van ons leven en dat smaakte naar meer, dit jaar dus de oost kust. Bedoeling is om weer een mix van steden en national parcs te hebben met een mooie roadtrip die alles verbindt.

Het plan is als volgt:
3 dagen new York, dan via Philadelphia naar Washington dc, volledige dag dc, dan binnenland in om via luray, roanoke, cherokee (2 dagen) shenandoah np, de blue ridge parkway en de smokey mountains te doen, dan naar savannah Georgia, St. Augustine, Orlando (extra dag voor een pretpark) naar naples, en dan door de ecerglades om te eindigen met 2 dagen in Miami beach.

Nu zijn mijn vragen:

1. Is dit doenbaar? Gaan we te snel of te traag?

2. Wat met het weer in Florida eind september - begon okt? Ik begrijp dat regen en storm er dik inzit, maar is dit dan echt af te raden?

3. Wat betreft de everglades: het zal nog nat seizoen zijn, is dit niet de moeite dan? Wat met de muggen?

4. De Florida keys hebben we er niet inzitten: missen we veel?

5. Zijn er (mindere bekende) bezienswaardigheden op ons pad die we zeker niet links mogen laten liggen?

6. Is het moeilijk autorijden in nyc, washington of miami?
 
Alle tips zijn zeer welkom!
Heb nog meer vragen maar dit is alvast een begin...

 
#1 - 09-06-2011, 22:10 uur

Yessica

Hallo en welkom op het forum!

Tja, mis je veel aan The Keys... Je maakt natuurlijk een lange route met veel afwisseling dus of je het in dat opzicht mist is moeilijk te zeggen. Ik vind eigenlijk de weg ernaar toe alleen al spectaculair, alsof je van de US zo de carribbean inrijdt en de sfeer onderweg op de diverse eilanden vind ik best relaxed ook. Aan de andere kant is het ook iets wat je bijvoorbeeld tijdens een roundtrip in Florida zou kunnen doen.

Om echt een goed beeld te hebben van je rondreis is het wellicht handiger als je het per dag uitschrijft, dan is het wat makkelijker erop te 'schieten'.
#2 - 10-06-2011, 08:48 uurFloddermousie

Heb het per dag uitgeschreven, elke komma is een nieuwe dag :-)
Of bedoel je met de data erbij?
#3 - 10-06-2011, 12:15 uur

Floddermousie

16.09​BRU – NY
17.09​NY
18.09​NY
19.09​NY – Philadelphia – Washington DC  
20.09​Washington DC
21.09​Washington DC – Luray
22.09​Luray – Roanoke
23.09​Roanoke – Cherokee
24.09​Cherokee
25.09​Cherokee – Savannah
26.09​Savannah – St.Augustine – Orlando
27.09​Orlando
28.09​Orlando – Naples
29.09​Naples – Everglades – Miami
30.09 ​Miami
01.10​Miami – BRU
02.10​BRU
 
#4 - 10-06-2011, 12:18 uur

Yessica

Zo ziet het er inderdaad wat overzichtelijker uit  :)

Het probleem met een rondreis over die afstand met zoooooooooooo veel te zien onderweg, is dat je veel dingen moet overslaan, of ergens (te) kort bent. Ik vind dat met jouw route ook een beetje. Bijvoorbeeld de 19e, even snel langs Philadelphia en gelijk door naar Washington. Of de 26e, dat is helemaal beknepen, zeker als je nog wat rond wilt kijken in St. Augustine. Je bent zo meer bezig met van hot naar her rijden dan van daadwerkelijk genieten.

Het is natuurlijk persoonlijk allemaal, die rondreizen. Maar persoonlijk zou ik liever kiezen voor een rondreis nu het Noordoosten en vervolgens nog eens in het Zuidoosten. Dan moet je op het één wat langer wachten uiteraard, maar dan kun je wel veel meer zien!

Ik heb niet zelf auto gereden in Amerika, maar als passagier kan ik je wel vertellen dat ik het verkeer in Miami niet altijd even prettig vond. Het is, als je tijdens je huwelijksreis in het westen ook zelf gereden hebt, waarschijnlijk wel even wennen hier.
#5 - 10-06-2011, 14:37 uurFloddermousie

We hebben lang over de weg nagedacht maar natuurlijk is het een proevertje en kunnen we niet alles zien op de beperkte tijd die we hebben. In philly had we eerst een volledige dag idd, maar die hebben we laten vallen voor een extra dag in de smokeys.
De 2 dagen die je noemt zijn idd dagen op de baan.
We hebben het zo uitgerekend dat we 5 dagen in een stad, 5 dagen in de natuur (np) en 4 dagen op de weg hebben.

Is St. Augustine dan een hele dag waard vind je?

Iemand die antwoord kan geven op de andere vragen?
Wat met het weer in sept? De muggen in de everglades? Het verkeer in de steden?

Welke dingen op onze weg mogen we zeker niet missen?

Zijn de luray caverns de moeite?

#6 - 11-06-2011, 22:40 uur

Hans B

Laat het op deze manier geen afknapper worden.
De afstand is dan misschien 'maar' 2200 kilometer, maar er is zooooooooooveel te zien.
NY is alleen al 4 tot 6 dagen waard om alleen de vele highlights te zien.
Philidelphia toch minstens 2 dagen
Washington 3 a 4.
Florida alleen al is wel 19 dagen waard.
Ieder z'n eigen, maar ik zou me beperken tot een kleiner deel.
#7 - 12-06-2011, 09:49 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Jenn

Een leuke route en op zich is het allemaal best te doen, maar ik denk dat je het meer als een soort road trip moet zien dan iets anders. In de tijd die je hebt, kan je enkel sfeer proeven en een aantal highlights zien. Ik zal niet zeggen dat je de reis moet splitsen, maar dat komt omdat ik gek ben op road trips. Wil je echt wat zien van de omgeving die jullie aandoen, dan is het aan te raden om het toch in delen te doen. In je eerste post vraag je of jullie te snel gaan, en daarop is het antwoord duidelijk: ja, jullie gaan te snel. Maar je kan het ook zo zien, dan hebben jullie een goede reden om volgend jaar weer terug te gaan! (niet dat je een reden nodig hebt om naar Amerika te gaan)

Saint Augustine vind ik zeker een volle dag waard. Dit is de oudste Europese nederzetting in de VS en is een mooie historische stad. Veel Spaanse invloeden, prachtige oude gebouwen, een indrukwekkend fort, mooie stranden, een super gezellig centrum en geweldige attracties! Van wijn proeven tot een chocolade fabriek en van de fountain of youth tot aan alle soorten krokodillen ter wereld in de alligator farm. Spoken, piraten... Saint Augustine is heerlijk! (ik heb vele foto's van deze stad op facebook staan, mocht je nieuwschierig zijn)

Het weer in september ervaar ik zelf altijd als erg prettig. Lekker warm, maar niet meer dat heel benauwde van de zomer. Je zal in Florida wel geregeld een regenbui hebben, maar deze duren nooit lang.
Het verkeer is een ander verhaal. Ik rij zelf geen auto, maar als passagier vind ik het op de wegen in Florida in principe erg relaxed. Behalve Miami! Ik vind dat zo chaotisch en hectisch rijden. Mijn vriend heeft er geen problemen mee en scheurt er net zo hard op los, maar die komt daar vandaan en is het gewend.
De Everglades zijn beslist een aanrader en die mag je zeker niet overslaan! Neem wel voldoende muggenspul mee, want muggen zitten er volop!

Veel succes met alle voorbereidingen en voorpret!
#8 - 12-06-2011, 14:32 uur

Floddermousie

Bedankt voor de tips allemaal.

Het is voor ons inderdaad de bedoeling om te roadtrippen, dat vonden we in het westen ook geweldig leuk, ook al zit je de hele dag in de auto, in de USA rijden is al een ervaring op zich. Is zoals gezegd de bedoeling om een proevertje te doen, we zijn nog jong dus we gaan toch nog terug hoor :-)
Fijn om te horen dat eind september prima kan qua klimaat, muggenspul nemen we dan idd een litertje van mee.

Ik ben de reis nu aan het plannen, maar dan in de omgekeerde richting, dus van miami naar florida.
Redenen: eindigen met 3 dagen new york waarin we dus geen kilometers moeten afleggen (hebben we in het westen ook zo gedaan met eindpunt frisco en dat beviel prima), goedkoper qua prijs en goedkopere huurwagen (vertrekken in manhattan is blijkbaar extra duur). We zitten dan ook iets later in virginia en hopen al fall colors in shenandoah te kunnen zien.

OP basis van jullie opmerkingen overweeg ik om ipv 2 dagen washington, 1 dag washington en 1 dag philly te doen: beter plan?
Dan hebben we een volwaardige dag voor de liberty bell en toestanden?

Philly is de moeite, right?

#9 - 12-06-2011, 19:40 uur

martinm

1 dag DC is te kort, vooral als je nog ergens vandaan moet rijden dan ga je alle highlights niet redden. Het wordt zo gehaast allemaal, wij wonen vlakbij DC en als we familie DC willen laten zien hebben we daar zeker 1,5 dag voor nodig maar dan weten we ook precies waar we heen moeten omdat we dit bijna jaarlijks doen.
#10 - 12-06-2011, 20:31 uur

Floddermousie

Tja het is kiezen tussen 2 dagen DC of 1 dag DC en 1 dag philly - can't have both

in DC wil ik vooral the white house en the mall zien (geen musea)

en ik begrijp dat philly toch ook de moeite is?
#11 - 12-06-2011, 20:47 uur

Freddytex

Ik ga volledig akkoord met Jenn.Je zal deze reis als road trip moeten aanzien en je kan niet alles doen .In dit geval zou ik Phily laten voor een andere keer.Ik heb dit jaar voor mijn 5° keer in NY geweest en het trekt nog steeds aan.Ik zou ook van DC doorrijden naar Savanah om meer te zien in Florida.
Qua temperatuur heb je normaal geen probleem. Gewoonlijk is de temperatuur nog hoog genoeg deze periode.Dit is de route die ikzelf gemaakt heb vorige maand.
Newark - Washington DC -Kenly NC - Walterboro SC -ST Augustine -Fort Lauderdale -Fort Meyers - Sarasota - Tampa - Kissimee  en verder naar New Orleans.
Succes met je reis
#12 - 13-06-2011, 20:03 uur

Floddermousie

Naar new York gaan we sowieso ook hè. De shenandoahs en de smokey gaan we niet overslaan om meer in Florida te zitten, wij zijn grote np fans en willen dit absoluut zien.

Waarom zou je Philadelphia overslaan?
Blijkbaar lopen de meningen over philly nogal uiteen?
De moeite of niet, en vooral waarom?

We hebben het plan nu ook nog wat aangepast zodat we meer tijd hebben in de everglades voor ontdekking, een airboat tour en ook een zogehete ecotour om de manatees te zien.
Het krijgt steeds meer vorm, wat kan voorpret toch leuk zijn.
#13 - 15-06-2011, 10:42 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15