Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Marriott Goes Smoke-Free at All Hotels in North America

Discussie gestart

Bakvet

Mariott heeft besloten om vanaf oktober alle hotels in de Verenigde Staten en Canada volledig rookvrij te maken. Volgens Mariott is dat de wens van de overgrote meerderheid van de gasten. Waarschijnlijk speelt ook mee dat het tot betere efficiency en kostenbesparing zal leiden omdat er minder verschillende types kamer hoeven te worden aangehouden.

Op dit moment is al negentig procent van de hotelcapaciteit voor niet-rokers gereserveerd en geldt in de meeste openbare ruimtes een rookverbod. Vanaf medio oktober 2006 zullen alle 2300 vestigingen volledig rookvrij zijn. Buiten de hotels worden waar mogelijk speciale zones aangelegd voor mensen die toch iets willen opsteken.

Mariott is het eerste hotelconcern in Noord Amerika dat bedrijfsbreed deze stap neemt. Het nieuwe beleid geldt voor alle vestigingen van de onderneming, inclusief die van Renaissance, Courtyard, Fairfield Inn, Springhill Suites, Residence Inn en TownPlace Suites.
#1 - 27-07-2006, 23:09 uur
« Laatst bewerkt op: 28-07-2006, 21:52 uur door Bakvet »

pw.van.andel@hccne

en nu nog even wachten op hotels die ook
1: Pet-Free zijn
2: Child-Free zijn
Daar gaan wij dan subiet naar toe
#2 - 28-07-2006, 02:36 uur

Loek

Pet-Free zijn de meeste al.  Child-Free zal wel moeilijker in te voeren zijn.  Men is hier nogal emotioneel ingesteld rond hun kinderen...
#3 - 28-07-2006, 19:09 uur

Bakvet

Het lijkt me een heel fout idee, geen kinderen toestaan. Waar moet je ze dan laten? 's Nachts in een hok in de laadbak van je truck stoppen soms? Dat kan toch niet! Dan brult zo'n kind toch het hele motel wakker!!!
#4 - 28-07-2006, 21:23 uur

Mrjn

Een geluidsdicht busje misschien? Als je er dan voor zorgt dat ze niet bij de toeter kunnen komen, lijkt het me een goede oplossing!  :P
#5 - 29-07-2006, 00:53 uur

Chiefram

Ik vind het smoke-free hotel gebeuren totaal nergens op slaan.

Als NIET ROKER kom je zo-wie-zo al NIET in aanraking met rokende mensen in het hotel, omdat er zo-wie-zo als niet in de hotels gerookt mag worden. De meeste kamers zijn al rookvrije kamers waar nooit in gerook is, dus wat willen ze hiermee nou bereiken??!!

Of zijn ze bang dat de NIET ROKER even op de kamer wil kijken bij een WEL ROKER en dan alsnog rook binnen kunnen krijgen?

Het is gewoon aan de buitenwereld laten zien dat ze ergens een eerste stap in willen nemen om zodoende gratis publiciteit kunnen krijgen onder het mom van 'Kijk ons een goed bezig zijn!'.

Ik noem dit hypokriet.

Ondanks iemand die niet rookt ook niet (op dit moment) met rokers in aanmerking komt, slaat deze hele aktie echt nergens op. Nu jagen ze alleen maar 10% van hun klanten weg, die dit hotel voor eens en voor altijd zullen ontwijken.

Stomme manier van marketing.
#6 - 29-07-2006, 01:10 uur

Bakvet

Chief je vergeet een paar dingen. Stel een hotel heeft deze soorten kamers: suites, luxe king, luxe double, gewone king, gewonde double. Dat betekent al 10 verschillende soorten als je ze in roken/niet roken onderverdeelt. Dan heb je dat rook-kamers meer onderhoud vergen (vaker behangen, meer brandplekken enz.) Om de brandvlekken op het dure meubilair tegen te gaan moet een luxe hotel op ieder tafeltje een asbak neerzetten, die schoongemaakt moet worden.

Dan heb je de walk-ins die doorlopen als ze horen dat alle non-smoking kamers uitverkocht zijn. Je hebt de mensen die op de gang of in de trappenhuizen hun sigaretje opsteken, waar anderen weer over klagen. Rook is warme lucht, dus stijgt op. Je hebt de mensen op de dure penthouseverdieping en op de hotelclub-verdieping die de rook binnenkrijgen van de goedkopere rooketage eronder (via het raam of via de beluchting.) Je hebt het personeel dat zelf niet mag roken, maar wel de rookkamers mag schoonmaken.

Dus economisch gezien zijn er voldoende redenen om zo'n besluit te nemen zodra een bepaald omslagpunt in de vraag  naar rookkamers bereikt is.

Ik moet zeggen ik sta er zelf ook versteld van hoe men er in de VS anders mee omgaat dan in Nederland. Al een aantal jaar kwam ik in een bepaald hotel in Los Angeles en op een keer kreeg ik een 'vage' kamer: geen Non-Smoking op de deur, direct grenzend aan de rookafdeling. Door de kieren onder de kamerdeuren rook het op de gang niet fris. Maar ook mijn eigen kamer rook niet fris als je binnenkwam. Bovendien wordt ik dan 's nachts wakker met een verstopte neus, het irriteert mijn slijmvliezen.

Ik heb daarover iets op  mijn "Hoe was uw verblijf...?"-formuliertje ingevuld. En wat denk je: de volgende keer stond er "This hotel is a 100% smoke-free facility" op de glazen schuifdeuren en was mijn vertrouwen in die grote concurrent van Marriott weer hersteld.
#7 - 29-07-2006, 13:05 uur

Jez

Als WEL-roker heb ik er helemaal geen problemen mee, zolang ik nog wel èrgens een sigaretje mag opsteken.
En zolang ik daar ook in mijn net-wakker-outfit mag gaan staan (en me niet eerst helemaal hoef op te tutten)
voor mijn net-wakker-sigaretje-met-koffie hoor je mij niet klagen. Omdat wij altijd op de bonnefooi rond trekken
gebeurd het wel eens dat we alleen een non-smoking room kunnen krijgen. Geen enkel punt, gaan we toch
gewoon buiten staan, of op een daarvoor aangewezen punt?! Mooi voorbeeld daarvan vind ik SeaWorld in
Orlando. Verspreid over het park zijn designated places waar je mag roken, om te voorkomen dat heel het park
bezaait is met peuken. Prima oplossing, rokers en niet-rokers tevreden.
#8 - 29-07-2006, 13:49 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Chiefram

Hmmm... Ondanks ik (ja ik weet het, zeg maar niets...) pas sinds 2 maanden weer begonnen ben met roken na ruim 7 jaar niet meer gerookt te hebben, had ik laatst ook een hotel waar je niet mocht roken. Geen enkel probleem, ik ben naar buiten gegaan bij de ingang van het hotel en daar stonden keurig netjes twee bankjes met twee grote asbakken voor de rokers.

Toen ik om 11 uur 's avonds nog eventjes een laatste sigaretje wilde opsteken, stonden er meerdere mensen buiten te roken en hebben we een echt gezellig praatje met elkaar gehouden. Mensen die je normaal niet zou zien of spreken, omdat je toch maar alleen in je hotelkamer ligt. (Ik wel tenminste, want ik ga altijd alleen op zakenreis).
#9 - 30-07-2006, 02:20 uur

Jez

Tja, doordat "wij rokers" steeds meer een paria worden, schept dat een band  ;) ;D ;D ;D
Misschien moeten we ook elkaar gaan groeten, zoals motorrijders dat (horen te) doen   nlvlag

Nee, serieus, ik vind dat ook een bijkomend voordeel! Wij hebben vaak de leukste gesprekken
als we "op daarvoor aangewezen plekken" staan te roken. Ook omdat we meestal zonder vuur
op zo'n plek belanden; het eerste aanknopingspunt is er dan al.

Enneh, Cheif, FOEI!  dronk
#10 - 30-07-2006, 09:17 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Chiefram

Jaja Jez, ik weet het... Ik ben zwak! LOL!
Maar ik heb mijn langste tijd wel weer gehad en zal een dezer dagen weer beginnen met stoppen. Ik weet dat ik het kan.

Je hebt wel gelijk, want inderdaad op de luchthavens heeft niemand meer een aansteker bij zich, omdat dit verboden is mee te nemen op de vlucht. Dan zie je mensen in paniek naar buiten rennen om een sigaretje op te steken en blijken ze gen vuur te hebben. Dan vragen ze of je vuur hebt en in de meeste gevallenheb je gelijk een prachtig gesprek met deze mensen. Had ik laatst in Chicago (Midway Airport) ook, toen stond ik met 3 dames gezellig te praten over waar ze vandaan kwamen en waar ze verder heen gingen en natuurlijk het weer! LOL! Ja, ook Amerikanen hebben het vaak over het weer, met name als het extreem warm is.
#11 - 30-07-2006, 19:56 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15