Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Rondreis van New York --> California --> Hawaii --> Florida --> Washington

Discussie gestart

sdlprimo

Hoi,

In augustus (2004) wil ik een rondreis gaan maken door de USA. Ik heb bij exit reizen een reisschema samengesteld dat luidt als volgt:
5 overnactingen New York
2 overnachtingen Los Angeles
1 overnachting Las Vegas
1 overnachting Bakersfield
1 overnachting Fresno
1 overnachting Lake Tahoe
2 overnachtingen San Francisco
1 week autohuur California
6 overnachtingen Hawaii
1 week autohuur Florida
1 overnachting Miami Beach
1 overnachting Titusville
2 overnachtingen Kissimmee
1 overnachting Fort Myers
1 overnachting Naples
1 overnachting Miami Beach
2 overnachtingen Washington
Nou had ik hier een vraag over:

Is het te doen in een maand om alles te zien?
Ik ga niet echt heen voor de natuur e.d. maar meer voor dingen als: Alcatraz, Central Park, Madison Square Garden, Vrijheidsbeeld, Hollywood. Op de reis zitten wel parken als Death Valley en Yosimite Park verwerkt in de route. En is een uitstapje naar de Everglades mogelijk.

En heeft er iemand ervaring met Exit-Reizen??

Groetjes Susanne


#1 - 03-12-2003, 11:37 uur

jenny

hoi Susanne,
Natuurlijk is zo een reis te doen, alleen lijkt het me heel vermoeiend. Zoveel zien in een korte tijd zou ik zonde van het geld vinden. Zo een land moet je voelen, beleven. Jij vliegt er als het ware doorheen met af en toe een stop voor een foto. Mijn advies is neem de tijd voor zo een prachtig land.
Omdat je andermans mening vraagt heb je zelf kennelijk ook twijfels.
Ik hoop dat je er iets mee kunt, heb je nog vragen kun je me mailen.
groetjes jenny
#2 - 04-01-2004, 16:11 uur

Wop

Ik sluit me helemaal aan bij het bericht van Jenny!
#3 - 08-01-2004, 23:14 uur

PetraVS

Behalve wat Elmo en Jenny zeggen, is het ook vrijwel onmogelijk om met de reistijden de dingen, die je noemt zelfs te doen.  Vergeet niet, dat de afstanden en de reistijden (nu vooral met alle veiligheidsmaatregelen) flink wat tijd in beslag nemen.  Alcatraz alleen is ongeveer een hele dag.
Verder onderschrijf ik de andere twee compleet.  En calculeer je ook je jet lag in?  Tussen Nederland en Hawaii zit 12 uur verschil en tussen Californie en Hawaii 5 a 6 uur, je zult na de vliegreizen flink moe zijn.  
Bedenk ook, dat je in een maand gaat waarin het op de meeste plaatsen niet alleen flink druk zal zijn, maar ook nog eens bloedje heet.  
Mijn advies zou zijn dit jaar of alleen het oosten of alleen het westen of alleen Hawaii te kiezen (Hawaii heeft 5 prachtige eilanden om te verkennen).
#4 - 10-01-2004, 01:34 uur

Net_Loony

Ben het helemaal met onderstaande personen eens.

Het heeft geen zin om zoveel geld uit te geven (voor al die vluchten) en dan zo door het land heen te jagen.
Zelf gaan we dit jaar voor de 4e keer richting Amerika/canada. en hebben de dingen waar jij naartoe wilt in de afgelopen drie vakantie's gedaan. Voordeel is dat je echt kunt genieten van de natuur en de steden.
#5 - 13-01-2004, 13:21 uur

Norbert

In een maand tijd zo'n reis door Amerika maken? Ik vrag me af of je naar Amerika gaat voor het reizen of om iets van het land zelf te zien.
 ???  ???
Ik sluit me aan bij de eerdere reacties. Ik zou deze reis uitsmeren over een aantal jaren. Dan zie je veel meer van het land en heb je ook echt vakantie.

Ik ben nu zelf vier keer op vakantie naar Amerika geweest telkens drie weken. In drie weken tijd kun je al veel zien van Amerika, zonder dat je zulke enorme afstanden hoeft af te leggen. En elk jaar pak ik weer een ander stuk van Amerika. Gezien de grootte van Amerika, denk ik dat ik er nog wel vaker kom, want ik heb nog lang niet alles gezien!

 :D :D  ;)
#6 - 09-03-2004, 20:29 uur

gijs

Ik heb geen ervaring met exit reizen.
Maar ik ben wel op een aantal plaatsen geweest waar jij ook heen gaat.
New york is absoluut de moeite waard ik ben er 2 geweest 1 keer in 2000 en nog een keer in 2003.
verder in california zeker de moeite waard ook al ga je niet voor de natuur deze is zeker de moeite waard.

verder ben ik het met de rest eens het is wel een hoop om in 1 keer te zien
zelf ga ik in mei voor de 5e keer naar amerika en kom elke keer weer tijd te kort

#7 - 12-04-2004, 14:17 uur

dutchgirl

 de afgelopen 5 weken ben ik weer aan het toeren geweest en wij hadden gewoon een lonely planet boekje bij ons en een hostel guide..


( ik zou noooooooiiiiiiit gaan haasten. Er zijn via lonely planet goedkope hostels en dan kan je zelf bepalen hoe en hoelang je ergens blijft.. En alqatraz zou ik een avond toer doen. Iets duurder maar het geld gaat volledig naar het vernieuwen van het eiland en je kan San Fr.. goed zien als het donker wordt.

D
#8 - 14-07-2004, 17:58 uur

ejbgrinder

Hmmm, als ik een maand vakantie had in Augustus, dan zou ik die niet op zoveel mogelijk verschillende vliegvelden besteden.

Mocht je Augustus aan de East Coas niet te warm vinden, dan misschien die 5 dagen NY en een paar dagen Washinton, DC.  Vergeet Florida in de zomer.  Las Vegas, Bakersfield, Fresno?!?  Mischien een rondreis door het westen, maar dan een week of drie.

Aan de andere kant, het is alweer een tijd geleden dat ik voor een paar weken naar Kauai ben geweest...  Now we're talkin'!
#9 - 16-07-2004, 21:03 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15