Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Veiligheid metro New York vanaf JFK naar Manhattan

Discussie gestart

Klaas

Hallo,

Ik heb al gezocht via de zoekoptie, maar ik kon zo snel niets vinden.
Kan iemand mij vertellen of het veilig is om met de metro vanaf het vliegveld (JFK) naar Manhattan af te reizen?
We zijn met zijn met z'n tweetjes en hebben beide een koffer en wat handbagage.
Drie jaar terug zijn we ook in NYC geweest en toen zijn we per taxi (50 dollar) naar Manhattan gegaan, maar ik vind de metro leuker en natuurlijk ook iets goedkoper ;)


Ik weet nog van de vorige keer in LA dat het door een medewerker van de metromaatschappij werd afgeraden om vanaf Hollywood naar LAX te gaan. Volgens hem was de kans dan groot dat we in Compton weleens zouden kunnen worden berooft. We zijn toen met een pendelbus gegaan.

Graag jullie ervaringen.

Groeten, Klaas
#1 - 12-08-2010, 15:53 uur

Hans B

Vorig jaar met de trein en metro tussne 2200 en 2400 vanaf Newark naar Manhattan gereisd.
Geen onveiligheid gevoeld.
#2 - 12-08-2010, 16:35 uur
Sinds 2001 in 24x al  1250  dagen en 122.500 mile   RV-en door Amerika.

Jez

Ja, daar noem je ook wat, Compton. Da's de gevaarlijkste wijk van LA!

De metro in NY is veilig. Ik voel me daar veiliger dan in de metro van Parijs.
#3 - 12-08-2010, 20:37 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Klaas

Ja, daar noem je ook wat, Compton. Da's de gevaarlijkste wijk van LA!

Ja dat Compton één van de gevaarlijkste wijken van LA is, wist ik wel.
Maar ik bedoelde dus meer aan te geven; is het redelijk veilig om door Queens etc. naar Manhattan te gaan? Want de wijken Queens, Brooklyn en The Bronx hebben natuurlijk ook wel een bepaalde reputatie. En we zijn al eens vanuit Manhattan naar Shea stadium geweest om kaartjes voor The Mets te halen, maar dan merk je het verschil met Manhattan toch best wel.

Iig bedankt voor jullie reacties en zijn er nog meer mensen die ervaring hebben met het reizen per metrovan JFK naar Manhattan?

Grtz Klaas

#4 - 12-08-2010, 23:27 uur

Jez

Ik neem aan dat je met de metro door de andere wijken van NY reist? Geen probleem. Wij zijn zelfs met al onze bagage vanaf oost-Manhattan tot JFK gereisd en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Ook niet 's nachts, lopend door Manhattan. We hebben de metro trouwens op allerlei tijdstippen genomen.
#5 - 12-08-2010, 23:37 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Klaas

@Jez, bedankt, ja dat bedoelde ik. Ik denk dat we het ter plaatse nog wel even bekijken, als het goed is landen we 19.00 uur.
Thnx!
#6 - 13-08-2010, 09:24 uur

B-man

Absoluut wel veilig hoor! En Compton is ook wel even een ander verhaal, daar ben je zelfs met militaire escorte nog niet veilig. Je kan anders ook gewoon een bus pakken vanaf JFK hoor. Zie je de Skyline ook al mooi vanaf een afstand.
#7 - 14-08-2010, 12:11 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

Spartan

Ben in april in het noordoosten van de VS, waaronder NY geweest en ben daar vanaf mijn hotel in Long Island naar La Guardia gegaan met metro en bus en geen moment onveilig gevoeld. Heb trouwens in alle steden daar metro's en bussen genomen om bij mijn hotels te komen en heb mij nergens onveilig gevoeld.
#8 - 23-08-2010, 22:29 uur

Bakvet


Ik weet nog van de vorige keer in LA dat het door een medewerker van de metromaatschappij werd afgeraden om vanaf Hollywood naar LAX te gaan. Volgens hem was de kans dan groot dat we in Compton weleens zouden kunnen worden berooft. We zijn toen met een pendelbus gegaan.

Graag jullie ervaringen.


Je moet als je uit Hollywood komt, één halte voor Compton overstappen als je naar LAX reist. Dat overstapstation leek mij veilig. Wel stapte er een halte later een jongedame met een enorme ghetto blaster in, waaruit keihard Christelijke muziek kwam. Ze ging hard zitten mee-neuriën. Dat kwam toch wel bedreigend over.
#9 - 26-08-2010, 21:19 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15