Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Nieuw paspoort nodig?

Discussie gestart

Kielfje

Hoi,

Ik zit er al een tijdje mee te dubben. In mijn paspoort staan van eerdere reizen ook stempels van o.a Iran en Algerije. In mei gaan we voor 4 weken naar Amerika. Heeft iemand er ervaring mee in hoeverre dit tot problemen of extra vragen kan leiden bij de US customs. Ik zit eraan te denken om toch maar een nieuw paspoort aan te vragen.

Met vriendelijke groet,
Rob
#1 - 08-01-2010, 11:44 uur

B-man

Heb er zelf geen ervaring mee maar ik denk dat het gezien de recente gebeurtenissen wel tot extra vragen kan leiden ja.
#2 - 08-01-2010, 13:43 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

Jez

Ik weet dat een neefje een paar jaar geleden een hoop gedoe had bij de grens, met stempels van Irak en Bosnië in z'n paspoort. Nou hielp het ook niet dat hij Indisch is, wat makkelijk als islamitisch kan worden gezien. En dat hij in z'n Hollandse legeruniform reisde. Morgen reis ik met mijn Inidische man en 1 Indisch (en bijna-kaalgeschoren) kind, dus dan zullen we merken of daar "anders" naar wordt gekeken dan naar mijn  en het andere kind's Hollandsche hoofd.......

Ik zou zeggen, voor die ca. 40 piek dat een nieuw paspoort kost, zou ik een nieuwe nemen!
#3 - 08-01-2010, 20:10 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Wop

Dit is te lezen op onze website:

Het paspoort mag net nieuw zijn maar de nieuwigheid kan wel aanleiding zijn voor extra vragen van de immigratiedienst. En ondanks het feit dat de Amerikaanse overheid er niets over vermeldt is het raadzaam om een nieuw paspoort aan te vragen indien uw gebruikte paspoort stempels bezit van bijvoorbeeld Irak of een ander land waarmee Amerika in onvrede leeft. Stel u bent in een, voor Amerika, vijandig land op vakantie geweest en u heeft een mooie stempel van dat land in uw paspoort staan dan kunnen er misschien problemen ontstaan bij de grenscontrole. Het consulaat zegt hier het volgende over:  Het bezoeken van landen zonder diplomatieke betrekking heeft geen consequenties voor toelating tot de V.S. zie onze  FAQs.
#4 - 09-01-2010, 11:43 uur

Kielfje

Dankjewel voor jullie reacties. Jullie hebben bevestigd wat ik eigenlijk zelf ook al dacht. Het gaat dus een nieuw paspoort worden!
Groetjes uit Tiel,
Rob
#5 - 09-01-2010, 13:51 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15