Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

aantal beginnersvragen

Discussie gestart

riobravodingo

Hallo allemaal
Begin april gaan mijn vrouw en ik voor veertien dagen naar de USA. We zijn al tweemaal in Amerika geweest, maar dit wordt onze eerste keer rondtrekken met een huurauto. Vandaar enkele beginnersvragen, vooral met betrekking tot de wagen. Kun je je auto in de grote steden makkelijik gratis parkeren aan de klassieke toeristische trekpleisters of moet je altijd terecht in betalende parkings. Zijn er veel van die betalende parkeergelegenheden en moet je bij het binnenrijden dan een ticket nemen dat je voor het wegrijden dan in een automaat steekt waar je ook betaalt?
Sommige megaresorts hebben gratis parkings. Maar als je rechtstreeks naar die gratis parking rijd dan sta je daar met je bagage soms een heel eind van de incheckbalie. Misschien is het dan wel makkelijker gebruik te maken van het systeem van valet parking, maar hoe werkt dit systeem? Ik weet dat men je wagen naar de parking rijdt en dat men je sleutel terugbrengt en dat je dan de valet een fooi geeft. Maar waar wacht je intussen op de valet: aan de balie of voor het hotel en hoe vind je later je wagen terug?
Als je benzine tank, word je dan geholpen of is het self-service?
Alvast bedankt voor wie me een antwoord bezorgt.                   
#1 - 10-01-2010, 13:27 uur

Chris RTA

Hoi,

Wat je zult merken is dat veel zichzelf wijst.

In de grote steden is parkeren net als in alle grote steden zoals Amsterdam etc. Het blijft een drukke stad en zoeken naar een parkeer plekje.
Mocht je een TomTom meenemen stel dan daar een parkeer garage in dichtbij waar je heen wil. Parkeer garages werken soms met kaartjes soms met iemand die de kaartjes uitdeelt. Vaak betaal je bij het uitrijden aan een loketje bij de slagboom.
Hotels en resort hebben veelal gratis parkeerplaatsen maar in de grotere steden vaak ook niet. Je kan bijna altijd wel je auto voor de deur uitladen en daarna naar een parkeer plek rijden. Of zelfs na het inchecken en de koffers in je kamer gezet te hebben.
Valet parking: je rijdt je auto naar de valet parking man, laat je sleutels in het contact of geef ze aan hem. Je krijgt dan vaak een bonnentje/kaartje. Zij rijden je auto weg en houden de sleutel. Als jij je auto wil hebben ga je weer naar de valet parking man en geeft het kaartje af. Zij gaan dan je auto halen en rijden hem voor je neus. Als je niet wil wachten kun je ook de receptie bellen vanuit je kamer om te vragen of ze je auto vast voor kunnen rijden. Fooi geef je meestal als je de auto krijgt. Zij zullen dan vaak je deur open houden in afwachting van een fooitje. Maar je hoeft geen fooi te geven als je niet tevreden bent of als je het niet wilt. Maar het is wel de gewoonte. Bij sommige hotels is valet parking het enige dat er is. Hier is het vaak zo dat je standaard bedrag betaald per dag voor valet. Voor dit bedrag kun je de auto zo vaak laten halen en zo lang laten parkeren als je wil. Dit is nog wel exclusief de fooi.
Wij hebben zo veel mogleijk de valet vermeden. Parkeren kan ik zelf ook of beter.

Tanken is veelal hetzelfde als hier. Soms moet je een postcode invoeren voor je gaat tanken. Dit merkten wij als eerste in LA, de enige postcode die wij wisten was van televisie Beverly Hills 90210. Dit werkte dus ook. Mocht de code niet werken omdat je in Florida zit ofzo, dan kun je het beste naar binnen gaan, dan kun je met je credit card alvast een bedrag bepalen waarvoor je wil tanken. De tank bediende zal de pomp aan zetten en het limiet instellen tot het bedrag dat jij bepaalt hebt.

Voor de rest wijst het zichzelf wel.
#2 - 10-01-2010, 13:55 uur

riobravodingo

Alvast bedankt voor de info
#3 - 10-01-2010, 14:21 uur

riobravodingo

Allemaal vriendelijk bedankt voor de info. Wellicht lever ik de auto dan toch maar in de ochtend zelf van het vertrek.
#4 - 10-01-2010, 20:46 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15