Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Washington DC-American Indian Museum

Discussie gestart

PetraVS

Dit museum ( http://www.nmai.si.edu ) is in september geopend op de Mall in Washington DC en wij hadden afgelopen maandag, Columbus Day (achteraf gezien geen erg politiek correcte dag om te gaan, maar ja, iedereen had vrij) de gelegenheid het museum te bezoeken.

Het gebouw ziet er van buiten heel origineel uit, met allemaal golvende lijnen. Rondom zijn typisch Indiaanse gewassen, zoals mais, verbouwd, een grappig gezicht, zo midden in de stad.

We arriveerden rond 12:45 en er stonden lange rijen en er werd ons verteld, dat we (gratis, zoals alle Smithsonian musea in Washington) tickets moesten gaan halen met de tijd waarop we binnen zouden mogen. De moed zonk ons wat in de schoenen, want het was buiten echt flink druk, dus hoe zou het binnen zijn en hoe lang zouden we moeten wachten?

Het viel echter alles mee, we kregen tickets voor 13:15, dus hoefden maar een half uurtje buiten te wachten. Ook binnen was het wel erg druk, maar niet zo, dat je niets kon zien.

Bij binnenkomst zie je eerst een grote cirkel, waar op die dag Indiaanse dansen werden gedaan door mensen in klederdracht. Het was een vrolijke boel, want de bezoekers mochten ook meedansen en meeklappen.

Wij zijn meteen naar de bovenste verdieping gegaan. Daar zagen we onder anderen een tentoonstelling van de juwelen van een van de bekendste Indianen van deze tijd, Ben Nighthorse Campbell, die congreslid is.

Ook heel interessant was de tentoonstelling over de "Universe" van de verschillende stammen, waaronder de Hupa en de Maya.

Na de "Peoples" tentoonstelling, waar de geschiedenis van een aantal stammen wordt beschreven, waren er al bijna 2 uur voorbij en hadden we honger gekregen! Op die verdieping was ook nog een film te zien, maar daar moeten we later voor terug komen.

We besloten helemaal beneden in het cafe een hapje te gaan eten. Nou, dat cafe alleen al is de moeite van een bezoek waard! Het heeft voedsel van allerlei verschillende Indianenstammen en wat wij aten was ontzettend lekker.

Na het eten hebben we de tweede en derde verdiepingen verkend. Er was veel te veel om alles in een keer in ons op te nemen! Gelukkig verkeren we in de gelukkige omstandigheid, dat we kunnen gaan wanneer we willen. Maar als je maar een keer de kans hebt en echt interesse hebt, moet je wel zeker 5 uur voor het museum uittrekken.

Bij een bezoek aan Washington is dit museum een must, je leert er van alles over de oorspronklijke bewoners van de Amerika's en hun heel rijke culturen.

Foto's van ons bezoek staan hier: http://community.webshots.com/album/202280952TcEJAe
#1 - 19-10-2004, 13:15 uur

enny

Bedankt voor de tip!
#2 - 19-10-2004, 14:21 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15