Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Tornado Alley

Discussie gestart

Mississippi

Inderdaad is er elke dag regen zo aan het eind van de dag. Eventjes maar en dan klaart het weer op. Veel onweersbuien daar meegemaakt, heerlijk!!! En spannend ook...


N.a.v. van bovenstaande reply van Chief (ander topic, over Colorado) vroeg ik me af wat anderen voor ervaringen hebben met noodweer in de VS.

Zelf heb ik meerdere malen noodweer meegemaakt in de hoek Arkansas - Mississippi - Tennessee. Het gaat dan voornamelijk om zwaar onweer met hevige regenval en tornado's.

De regen in Mississippi is soms zo hevig dat de wegen en kruispunten blank komen te staan. Je durft dan je portier niet meer te openen als je geen SUV hebt!

Bij tornado's wordt je goed geinformeerd door de locale televiesiestations. Maar, als uiteindelijk de stroom uitvalt kan je alleen maar afwachten op de meest veilige plaats in huis. Als je geen schuilkelder hebt kan je in bad gaan zitten met een matras op je hoofd.

Wie woont er in (de buurt van) -Tornado Alley- en heeft dit ook als eens meegemaakt?

#1 - 14-06-2005, 09:29 uur

Mrjn

Toen ik vorig jaar in Oak Park bij Chicago was, 2 keer een tornado warning gehad. De eerste keer ging ook het luchtalarm, dus wij met ons 3 (we waren op bezoek bij een vriendin van ons) op weg naar het laagstgelegen punt van het flatgebouw. We waren de enigen. Iedereen bleef in zijn eigen appartement. Later bleek dat er 8 doden waren gevallen in Utica IL, 90 mijl van Oak Park.
Tweede keer was mijn laatste nacht. Ik zat weer in Oak Park, maar nu in een motelkamer en alle tv-programma's werden onderbroken. Ik zat al in mijn pyjamaatje op bed en heb me maar weer aangekleed en ben naar de receptie gelopen. Daar werd ik aangekeken alsof ik gek was en zij hadden de waarschuwing geheel gemist. En verzekerden dat de tornado ons niet zou bereiken omdat er teveel hoge gebouwen om ons heen stonden. Ik vraag me nog steeds af of dat een geruststelling was of een misinterpretatie van hun kant.
In ieder geval, nix gebeurd, maar ik vond het wel eng. Vooral ook omdat we geen tornado's in Nederland hebben en er dus geen ervaring mee.
In Maine ook nog een verschrikkelijk onweer meegemaakt, het leek harder en zwaarder dan hier in NL, maar dat kan ook verbeelding zijn geweest.
#2 - 14-06-2005, 10:15 uur

Chiefram

Haha, ik zie jullie al staan bij de hotelreceptie en de manier hoe ze jullie aangekeken moeten hebben, hahaha...

Inderdaad hebben wij hier al een aantal keren onweer meegemaakt, en die zijn inderdaad veel intenser en harder dan in Nederland. Het geluid gaat echt door merg en been.

Het enige nadeel vind ik hier dat gelijk alle grote takken van de bomen naar beneden komen zetten. De tuin lag weer bezaaid met stukken boom. Twee weken geleden was er ook een storm in Chicago. Mijn kollega die daar woont, keek naar buiten en zag een komplete boom omwaaien, precies op haar auto! Gisteren zag ik haar omdat we een afspraak hadden bij een klant downtown Chicago en toen liet ze mij haar auto zien... Het zijn dan niet zozeer de deuken in het dak en de zijstijlen, maar de krassen van alle takken... die zaten over haar hele auto heen.
#3 - 14-06-2005, 14:14 uur

Loek

Ik zit hier op de rand van Tornado alley, en zie regelmatig de waarschuwing op het nieuws, maar meestal voor gebieden ten oosten van ons.  Je heb eigenlijk twee soorten waarschuwingen:

1) Tornado Watch: Er zijn momenteel weersomstandigheden die mogelijk tornados tot stand kunnen brengen (zware onweersstormen)
2) Tornado Warning: Er zijn "Funnels" gesignalleerd, stop met alles wat je doet en ga naar de schuilkelder.   Als je in een buurt woont waar dit is, dan gaan de lucht alarmen ook af.

Voor beiden soorten waarschuwingen worden TV en radio uitzendingen onderbroken met een irritant pieptoontje die je vrijwel niet kunt missen.  Ik heb maar een keer in de kelder gezeten (in 1995) omdat situatie 2 zich voordeed.  De luchtalarmen in onze wijk gingen loeien omdat er een funnel was op ongeveer een kilometer van waar we woonden.  Ik heb met hond en kat op schoot in de badkamer in de kelder gezeten.  Maar hij is niet verder naar onze buurt toegegaan.
Tornados komen in Colorado in het oosten redelijk veel voor en nemen af naarmate je dichter tegen de Rocky Mountains aanzit,  maar je ziet ze zelfs zo ver naar het westen als Boulder.
#4 - 14-06-2005, 19:16 uur

Jez

Ik heb met hond en kat op schoot in de badkamer in de kelder gezeten.  

Loek, je bent een man naar mijn hart!
#5 - 14-06-2005, 21:47 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Loek

Ik heb met hond en kat op schoot in de badkamer in de kelder gezeten.  

Loek, je bent een man naar mijn hart!

Ach, dierenliefhebber he...
#6 - 15-06-2005, 20:39 uur

Jez

Yep! Net zoals jij, blijkbaar  ;)
#7 - 15-06-2005, 21:50 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15