Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Reizen door Amerika => Reizen algemeen => Topic gestart door: wilma op 27-06-2008, 21:05 uur

Titel: winkelen op New York airport
Bericht door: wilma op 27-06-2008, 21:05 uur
Hallo,

Wij moeten 7,5 uur zoet brengen op New York Airport. Het is dan 9. 00 's avonds Nederlandse tijd  en dat eindigt dus midden in de nacht. We zouden New York in kunnen gaan, maar op de terugweg blijven we 2 dagen in New York en onze kinderen zijn dan waarschijnlijk al zo moe dat ze willen slapen en ik het rondsjouwen met hen in New York eigenlijk niet zie zitten. Nu zou ik wel op het vliegveld willen winkelen. Ik weet niet wat je er allemaal kunt kopen, maar ik ben geinteresserd in kleding, schoenen en een digitale videocamera. Kun je dat daar prima kopen of is het op een vliegveld veel duurder dan dat je in een stad in  Amerika gaat winkelen?

groetjes, Wilma
Titel: Re: winkelen op New York airport
Bericht door: Hans B op 28-06-2008, 05:05 uur
New York Airport ??

J.F.K.
Newark
La Guardia

??
Titel: Re: winkelen op New York airport
Bericht door: Pieter79 op 28-06-2008, 11:30 uur
Ik heb ook een keer een uur of 7 of 8 daar rond moeten op JFK vanwege slecht weer en banden wisselen op m'n vliegtuig. De winkels die daar zijn verkopen eten/drinken, boeken/CD en de rest de bekende duty free artikelen zoals parfum, juwelen, drank etc. Ik ben er in ieder geval snel uitgekeken. Om vanaf JFK naar Manhattan te reizen ben je op en neer zeker zo'n 3 uur kwijt en dan heb je nog niets gezien. In Manhattan zelf kun je ook maar 1 blok doen of je moet weer met de taxi erop uit. Je hebt je koffers ingepakt, dus veel kun je waarschijnlijk niet meer meenemen.

Mijn advies; neem wat boeken mee, een mp3 speler en een kleine bal of ziets voor de kinderen (ik weet niet hoe oud ze zijn) om mee te spelen en probeer je tijd daar mee door te komen. Langer dan 1-2 uur winkelen hou je denk ik op een vliegveld niet vol...

Succes!
Titel: Re: winkelen op New York airport
Bericht door: wilma op 28-06-2008, 13:58 uur
We zitten op JFK. Ik had gehoopt een digitale videocamera te kunnen kopen of kleding/schoenen . Maar helaas dus. Ik heb natuurlijk boeken en puzzelboekjes en mp3 mee maar die heb ik in het vliegtuig ook allemaal al gebruikt denk ik. De kids zijn 10 en 12 jr. heen en weer naar Manhatten lijkt me niet verstandig. Dus we moeten het maar uitzitten denk ik.

Bedankt voor jullie reacties.

Groetjes, Wilma
Titel: Re: winkelen op New York airport
Bericht door: Pieter79 op 28-06-2008, 14:39 uur
Het hangt er natuurlijk vanaf in welke terminal je bent, voor een volledig overzicht dus deze link: http://www.ifly.com/john-f-kennedy-international-airport/shops-stores (http://www.ifly.com/john-f-kennedy-international-airport/shops-stores)

Kleding en electronica kun je ook zo in de States kopen, vaak goedkoper dan hier. Mijn ervaring is dat de duty free shops helemaal niet zo goedkoop zijn als dat ze beweren.