Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Afwijzing visum

Discussie gestart

VAUSA

Ik had een vraagje over het J-1 visum. Ik regel deze via AIPT, een organisatie in amerika en deze kost voor 5 maanden 1250 dollar.
Nu stond er dus op het formulier dat als je een afwijzing krijgt dan ben je dus de helft van het geld kwijt maar dat je een refund kan aanvragen daarvoor.
Nu is mijn vraag heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand hier wat meer over want het is voor mij heel onduidelijk, ik kan niks op de site vinden mijn docent is niet 1 van de snelste en op de site van het amerikaanse consulaat kan ik ook niet veel vinden.
Ik vind dit toch wel belangrijk aangezien het om een hoop geld.
#1 - 12-07-2005, 10:21 uur

Ebelix

Informeer eens bij Visaversa, http://www.visaversa.com/tijdelijk_verblijf_j.html. Dit is een bedrijf in Nederland dat allerelei visa regelen.

Geef ze eens een belletje en vraag hoeveel het kost om een J-1 visa aan te vragen en hoe het zit met afwijzing ed.

Vergelijken kan nooit kwaad. Noem wel de naam, USA4ALL, van de vereniging die dit forum beheerd.

Veel succes.
#2 - 12-07-2005, 12:44 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

B-man

Als je nooit bent gearresteerd of eerdere visumafwijzingen voor de VS hebt gehad (of eerder de VS uit bent gezet voor wat dan ook) dan hoef je (als het goed is) nergens bang voor te zijn. Er moet heel wat gebeuren willen ze je visum afwijzen. Ik moest veel formulieren invullen maar zolang je daar niet in zet dat je komt om de regering omver te werpen of iets dergelijks is er niets aan het handje. Ik heb me eerlijk gezegd nooit druk gemaakt om refunds dus en weet niet precies hoe dat zit.

Kijk wel nog even op de site van de Amerikaanse ambassade, er zijn soms nog extra formulieren die je in moet vullen (waar ik toen eigenlijk toevallig achter kwam) die je daar kan downloaden. Scheelt je weer een hoop tijd bij het ophalen van je visum.

B-man
#3 - 14-07-2005, 14:43 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

B-man

By the way, er zijn geloof ik een paar instanties die "bemiddeling" van je visum kunnen regelen en de een is goedkoper dan de ander. Ik was 2 jr geleden voor een visum van 6 mnd maar iets van 700 dollar kwijt dus ik vind 1250 dollar een behoorlijke prijsstijging, misschien kan het dus iets goedkoper ergens anders.
#4 - 14-07-2005, 14:48 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

VAUSA

dankje wel voor de informatie! ik maak me er ook niet zo'n zorgen om, ik heb nog nooit met bommen voor een bushalte gestaan dus de kans op een afwijzing is klein...

maar mijn vader was er benieuwd naar en aangezien niemand in mijn omgeving er wat van af wist dacht ik bij mezelf kan het ff hier vragen.

1250 is idd aardig prijzig, mijn docent die mij begeleidt (althans...hoort te doen) die kon mij er ook niet veel informatie over geven, maar ik heb nog eens het formulier doorgelezen en de organisatie (AIPT) is tevens mijn sponsor in de US dus misschien dat dat er mee te maken heeft, weet het niet zeker mrja. is er toevallig ook een mogelijkheid om het visum direct via de ambassade te regelen in plaats van organisaties in the states? misschien dat dat scheelt in de kosten dan.

alvast bedankt
#5 - 14-07-2005, 16:29 uur

B-man

Ik weet zo goed als zeker dat je je visum echt via zo'n bemiddelingsbureau moet aanvragen. Ik heb het destijds via NUFFIC:www.nuffic.nl (en via hun weer via de Council on International Educational Exchanges) gedaan. Je moet er ook nog eens rekening mee houden dat je iets van E125 (misschien al wel meer) moet betalen aan het Amerikaanse consulaat om alleen al je visum te krijgen. Dit komt dus bovenop de kosten die je betaald voor je visum (in dit geval dus $1250).

Elke organisatie die je visum regelt dient als sponsor in de VS, daar betaal je eigenlijk voor. Ze hebben dus allemaal een kantoor in de VS waar je terecht kan met problemen zoals verloren paspoort, ongevallen, etc. Je moet waarschijnlijk ook een keer per maand ofzo een klein verslag over je verblijf naar ze sturen maar verder hoor je nooit iets van ze.

Zij regelen ook een verzekering voor je maar die zijn vaak nogal "basic" laat dit voor de zekerheid nog even nakijken door je eigen verzekeringsmaatschappij. Ik heb er wat extra verzekeringen bijgenomen om voor zowat alles gedekt te zijn.

B-man
#6 - 14-07-2005, 16:50 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15