Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Visum niet mogelijk door strafblad, dus nooit toegang? Wat nu?

Discussie gestart

mistervidi

Voor zakelijke redenen moet ik naar Amerika. Probleem is dat ik een strafblad heb. Eerlijk als ik ben ben ik zo 'dom' geweest om dit ook aan te geven en dus een visum aan te vragen. Bij mijn bezoek aan de ambassade deze ochtend heb ik dan ook rechtuit verteld wat er toen is gebeurd. Ook heb ik mijn zakenbezoek naar Amerika voldoende kunnen staven aan de hand van email verkeer met mijn contact ter plaatse alsook uitleg over makeupidee.be.
Als antwoord kreeg ik redelijk snel dat reizen naar Amerika sowieso onmogelijk is met een strafblad. Toch raar om weten dat bekende mensen dat wel kunnen (http://www.gva.be/Archief/guid/amy-winehouse-krijgt-toch-visum-vs.aspx?artikel=efc26067-caf8-48c4-8398-ad310d220bf9) en dat het op hun site ook vermeld staat dat het mogelijk is mits aanvraag visum (http://www.diplomatie.be/nl/travel/passportsdetail.asp?TEXTID=9747).

Wat staat er op het strafblad? Het klinkt jammer genoeg minder erg dan het is.
Ik hen tien maand voorwaardelijk gekregen tijdens een periode van 5 jaar, die reeds ruim verstreken is dus. Ik heb negen dagen in voorhechtenis gezeten en daarna geen effectieve straf uitgezeten omdat mijn aandeel in de zaak beperkt was en omdat ik net 18 was geworden.
De aanklachten zijn: druggebruik en valsmunterij (ik was medeplichtig doordat ik biljetten printte).

Omdat ik geloofde dat men dit zou aanzien als een jeugdzonde had ik een copie mee van het vonnis waarin duidelijk vermeld stond dat mijn aandeel in de zaak beperkt was. Maar doordat ze geen Nederlands kunnen heeft dit niet veel gedaan.

Hun reactie: het gaat niet maar laat toch het vonnis even vertalen en dan herbekijken we dat.
Ik ben natuurlijk niet happig om 100'en euros te spenderen aan een vertaling als de kans toch 90% is dat ik geweigerd blijf...

Hopelijk kunnen jullie helpen. Ik ben een open boek persoon en ben zeker als ze mijn leven zien zoals het nu is (sinds mijn straf acht jaar geleden) dat ik niet te vergelijken ben met een terrorist. Ook vraag ik mij af waarom ik niet gewoon overal 'nee' heb op geantwoord, dan was ik waarschijnlijk wel naar Amerika geraakt.... ik lees genoeg reacties op forums van mensen die liegen op hun forms en dus wel binnen geraken.

Kan ik nu echt nooit naar Amerika?
#1 - 17-02-2010, 14:30 uur

MissFluffy

Helaas de enige die jouw kan bevestigen of je een visum krijgt  is de Amerikaanse ambassade .
Hier worden wel meer vragen gesteld over strafblad en toegang naar Amerika maar blijkbaar wil niemand echt de moeite doen om daar ook zich verder in te verdiepen en naar die instantie stappen om er een antwoord op te krijgen .
Voor jouw zit er niets anders op als je graag wil weten waar je staat om toch die documenten te laten vertalen .Zij zijn echt de enige die jouw het correct antwoorden kunnen geven .
Je zegt zelf dat je aandeel klein was ,dat je nog jong was dus misschien zijn dit wel allemaal wel positieve gegevens waar ze je misschien nog in aanmerking willen laten komen om je toe te laten .
Moest je verder gaan , hou ons op de hoogte want je zou daarmee ook andere kunnen helpen om alsnog de stap te zetten .

Groetjes ,
#2 - 17-02-2010, 14:44 uur

Johan

Tja als ik het zo lees is nu jou enige mogelijkheid nog om toch die verklaring of het vonnis te vertalen en op die manier je verhaal nogmaals te doen. Het klinkt natuurlijk ook wel als heel wat als iemand bij het consulaat aankomt en zegt dat ie voor valsmunterij is veroordeeld. Dat zijn nou net van die dingen waar Amerikanen erg negatief gevoelig voor zijn! Dus niet vertalen betekend simpelweg dat het verhaal niet doorgaat! Aan jou natuurlijk de keuze!
#3 - 17-02-2010, 20:15 uur

bedeve

Of de een nu wel en de ander niet binnenkomt is niet aan de orde.
Amy is in beroep gegaan op een eerdere afwijzing
En dat kan jij ook doen
Johan heeft je de tip al gegeven.
Laat een gewaarmerkte vertaling van je vonnis incl de overwegingen maken.

En besteed aandacht aan de voorbereiding van het gesprek op het consulaat.


#4 - 17-02-2010, 23:24 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15