Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

API-formulier

Discussie gestart

lelici

Hoi, ik hoop dat ik hier juist zit.

even het volgende;
wij reizen nu voor de 6de keer naar de USA, en voor het eerst met Brussels Airlines.
Op hun website lees ik dat we een API-formulier moeten hebben.
Dit is een first voor ons.
Wel hebben uiteraard onze ESTA al aangevraagd en gekregen.

Kan iemand mij wat opheldering geven?

Thanks guys,
#1 - 06-08-2012, 13:37 uur

Yessica

Waarschijnlijk is de naam nieuw, maar de procedure niet. Je moet namelijk je persoonlijke gegevens opgeven en het verblijfsadres in de VS. Bij een rondreis is het het eerste adres waar je verblijft. Als je al die gegevens bij de hand hebt is het goed, de airline moet die namelijk verwerken. Om opstoppingen te voorkomen bij de incheck door mensen die de gegevens niet bij de hand hebben, hebben ze nu zo'n formulier. Als je bijvoorbeeld rechtstreeks een ticket boekt via de site van United, moet je die gegevens al online invullen.

Fijne reis!
#2 - 06-08-2012, 13:42 uurlelici

Bedankt voor de reactie, maar het is me nog steeds niet duidelijk+
is dit nou dat formulier dat je in het vliegtuig moet invullen, of moet je dit al thuis ingevuld hebben en aan de incheckbalie afgeven-laten zien?
If so, waar kan ik dan zo'n form downloaden? Op de site van Brussels Airlines kan ik het niet ontdekken.
Misschien moet je die gegevens wel invullen bij het online inchecken, zou dat niet mogelijk zijn?

Gr,
#3 - 06-08-2012, 14:14 uur

Yessica

Vaak kun je die gegevens al online doorgeven, maar als je dat niet doet zal het incheck personeel daarnaar vragen, dat zijn ze verplicht. Misschien heeft Brussels Airlines de optie niet om het online te doen. Ik heb even voor je gekeken, KLM heeft het formulier online. Er staat uiteraard wel KLM op, maar dat maakt niet uit. Als je dit invult weet je zeker dat je alles gegevens kunt overleggen die ze nodig hebben. http://www.klm.com/travel/nl_nl/images/Api%20form_nl_tcm541-221234.pdf
#4 - 06-08-2012, 14:17 uurOld Faithful

Het staat op de site van Brussels Airlines. Meestal kun je de Advanced Passenger Information invullen als je met je reservatienummer inlogt.

Citaat
BELANGRIJK BERICHTvoor passagiers die reizen naar het Verenigd Koninkrijk, China, Canada of de Verenigde Staten.
Het is verplicht om je Advanced Passenger Information (API) in te vullen. Indien je deze stap overslaat, kan je enkel een ontvangstbewijs printen, geen instapkaart. Met dit ontvangstbewijs zal je op de luchthaven nog langs een check-in balie moeten gaan om je check-in proces te vervolledigen.

Uitgebreide informatie vind je hier.


Ik wens jullie een fijne reis.
#5 - 06-08-2012, 15:27 uur
Groet,

Old Faithful

AndreaChrist

Hoi
toevallig heb ik gisteren aan ESTA gevraagd hoe dat nu zit of het wel of niet noodzakelijk is om je application form te wijzigen als je die al hebt. Zie hieronder hun antwoord.

You will see that some fields are currently blank on your travel authorization. These fields are NOT required to complete. However, if you want to, you can update your travel authorization at any time before any upcoming US visits. To update your travel authorization, please visit https://esta.cbp.dhs.gov , scroll down to the right corner of the screen, and input the requested information (application number, date of birth and passport number). A valid travel authorization can be used for multiple US entries, and your stay details can be changed from time to time.

succes
Andrea
#6 - 06-08-2012, 16:45 uur
1993 - Berkeley => Los Angeles
2007 - NYC
2008 - NYC

lelici

Hartelijk bedankt voor al jullie hulp. :afro:
Ik heb nog contact gehad met Bru Air en zij verwezen me naar vliegtickets.nl waar ik de tickets geboekt heb.
Zij deelden me wederom mede dat deze API gegevens al in het E-ticket verwerkt zitten, daar zij anders dit ticket simpelweg niet hadden kunnen aanvragen. Ik ga er dan ook maar vanuit dat alles ok is.
Zoals vermeld is dit niet onze eerste trip naar USA, en hebben altijd voldoende gehad aan een ESTA. Echter voorheen hebben we altijd met British Airways gevlogen, en nu dus voor het eerst een rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines; je denkt dan al snel dat er misschien hier andere regels gelden, en je wilt ook zeker niet voor onaangename verrassingen komen te staan.
Ik heb mijn E-tickets al, en ga zoals altijd 24 uur voor vertrek online inchecken. Met je Boardingpass in de hand lijkt me dan niet veel meer fout te kunnen gaan.

Groetjes! patriot
#7 - 06-08-2012, 19:16 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15