Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

B1/B2

Discussie gestart

blupblup

Een vraag waar ik niet meteen het antwoord op vind:

Wat wordt er verstaan onder 'niet mogen werken in usa' met een toeristenvisum?
Mag je niet voor een Amerikaans bedrijf werken in de VS, maar wel voor een Europees bedrijf? Of mag je helemaal niets doen, behalve op je luie kont zitten? ;-)

Concreet: Ik ben freelancer en wil graag vanuit de VS voor BelgiŽ werken (boek schrijven, websites bouwen, voor een krant/tijdschrift schrijven,...). Mag ik dat met zo'n toeristenvisum? Mijn partner gaat ginds voor 3 jaar werken voor het internationale bedrijf waarvoor hij nu werkt, ik wil graag 'mee' :-)

Thanks alvast voor de info!
#1 - 22-06-2010, 09:19 uur

Loek

De regel is geen betaald werk of studie waarvoor je "credits" ontvangt; lees de regels maar na op www.travel.state.gov.  Zoiang je in de US grondgebied bent, maakt het niet uit waar het bedrijf zich bevindt of voor welk ander land jij werk verricht.  Jij mag geen werk verrichten waarvoor je betaald wordt.  De regel wordt wat onduidelijker als het gaat om onbetaald vrijwilligerswerk.  Tenzij je een journalist bent, maar daarvoor moet je weer een ander visum hebben (Media I-Visa).  Misschien kun je nagaan of je daarvoor in aanmerking komt.

Maar op een B1/B2 kun je overigens maar een beperkte tijd in de US verblijven, dus je kunt niet die 3 jaar aaneengesloten bij je partner in de US verblijven.  Bij binnenkomst in het land wordt bepaald hoelang je mag blijven voordat je het moet verlengen, en in ieder geval nooit langer dan 6 maanden.

#2 - 25-06-2010, 16:19 uur

bgroeneveld

Makkelijkste is waarschijnlijk dat journalistenvisum. Ze zijn waarschijnlijk wat strenger dan toen ik ging in 1976, maar indertijd was alleen een brief nodig van een krant of radiostation dat ik voor hen ging werken (zelfs freelance). Toen ik dat visum eenmaal had, werd ik enthousiast welkom geheten bij immigratie met de mededeling dat als ik na een jaar nog steeds wilde blijven, ik alleen maar even langs hoefde te komen voor een nieuw stempeltje. Het land in- en uitreizen was gook een enkel probleem. Ik ken zelfs een collega die nooit een groene kaart heeft aangevraagd ondanks dat hij met een Amerikaanse was getrouwd.

En een groene kaart was ook makkelijker. Ik heb met een kennis een persbureautje opgericht die echt een Nederlans-schrijvend en een paar talen sprekende jpurnalist had. Een goede immigratieadvocaat is overigens wel handig bij die procedure.
#3 - 09-08-2010, 15:33 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15