Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

bemiddelingsbureaus? en advies van een Washingtonian.

Discussie gestart

leoninDCity

Uiteraard wil ik hier geen reclame maken, dus zie het maar als een uitwisseling van ervaring.

Ik loop nu zelf stage bij een stagebemiddelingsbureau dat zich specialiseert in kunst  culturele stages. Gastorganisaties lopen uiteen van operagebouw tot kunstgallerijen, en zelfs designorganisaties. Ik zou zeggen, neem eens een kijkje op USArtstraining.org Ze doen de bemiddeling voor jou wanneer je je daar inschrijft. Kost een paar centen, maar heb je ook wat!! En met de hoeveelheid organisaties waar ze contact mee hebben, kan je als simpele student vanuit Nederland gewoonweg niet tegenop! Ze werken op een non-profit basis, dus bijna de gehele vergoeding word gebruikt voor het verkrijgen van jouw stageplaats en de benodigde papieren.

Iedereen die na 2001 op stage naar de US is gegaan kan beamen dat het veel werk is om een visum te krijgen, het zogenoemde J-1 trainee visa. USArts regelt heel veel van die administratieve romslomp. Het enige dat jij nog hoeft te doen is, (BELANGRIJK) Amerikaanse papieren DS 156 en DS 157 invullen (verkrijgbaar op de website http://www.usemb.nl/cnvhotap.htm,) en uiteraard alle andere benodigtheden die je op dezelfde website kan vinden, zoals pasfoto, envellop, paspoort e.d., wachten tot de post vanuit amerika overkomt (een DS-2019 formulier) en dit hele swikkie meenemen naar het consulaat van de USA in Amsterdam. Vooral dat formulier vanuit de US is heel belangrijk, dat is een soort werkgeversverklaring. Zonder dat is alles compleet nutteloos!

Maar goed, dat is allemaal administratie, en ik wil jullie uiteraard niet afschrikken, je zou eens moeten weten wat er allemaal nog meer moet gebeuren!?! Ovirgens, als je woonruimte zoekt, kijk gewoon op www.craigslist.org , een soort marktplaats.nl waar van alles en nog wat aangeboden wordt, zo ook woonruimte!

En nu uiteraard iets over stages. Uiteraard wil iedereen gaag een stagevergoeding, en het liefst natuurtlijk zo hoog mogelijk. Hou er rekening meer dat dit NIET GEBRUIKELIJK is in de VS. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen. Zo ken ik een museum dat een maandelijkse vergoeding van $1500 toekent. nogmaals, de vergoeding is uitzonderlijk, (deze ook uitzonderlijk hoog), en ze verwachten dan ook heel veel van je. 9 tot 5 mentaliteit? blijf dan maar in Nederland! klinkt hard, maar zo is het wel wanneer je voor zulke bedragen werkt. Kijk voor de lol maar eens bij http://www.moma.org/education/internships_available.html de onderste stageplaats, stipend $20.000 voor een jaar. Niet mis, maar de eisen zijn dan ook zo hoog als het empire state building.

Uiteraard zullen er velen zijn die bij een stage in de VS gelijk aan New York denken, tuurlijk, Manhattan, Hamptons, Central Park en de (naar mijn mening) mooiste skyline ter wereld. Maar vergeet niet, die omgeving van torenhoge gebouwen komen ook met torenhoge woonlasten. $800 voor een kamer die je moet delen is niet uitzonderlijk! Het enige advies dat ik je kan geven is, zoek het buiten de bekende en populaire gebieden, en zoek een woonlocatie op (korte) loopafstand van een metrostation! Ikzelf heb gekozen voor een stage in Washington DC, en woon hier ook in de stad. Iets goedkoper dan NY, maar toch vanalles te beleven, vooral op cultureel gebied, en je bent hier toch om ook wat van de cultuur te proeven, toch?! Enne, NY City? $20 en 3 uur later sta ik op Times Square!

Hou er wel rekening mee, alles is hier anders. Uiteraard, het is een westers land, maar toch, het brood smaakt anders, de melk is anders, het kraanwater ruikt naar bleekmiddel (en dat vinden ze prettig,wetenze zeker dat er geen bacteriën in zitten) maar gelukkig, de Micky D's. Burger King, KFC, Coca cola en Pepsi zijn allemaal hetzelfde, al komt het allemaal in wat grotere hoeveelheden.

Al met al is mijn advies, als het je interessant lijkt om naar de VS te gaan, niet twijfelen, niet bang zijn, gewoon DOEN!! Buiten dat het iets heel anders is dan de gebruikelijke stageplek, het is ook nog eens een geweldige leerervaring!

Ik hoop dat jullie nieuwsgierigen iets aan al deze info hebben gehad, en wie weet tot aan de andere kant van de oceaan! Greetz!!

León in DCity.

ps: wanneer je overweegt om via een stage bij http://www.globalhospitalityexchange.org naar de USA te gaan, kan ik je adviseren een andere stageplek te zoeken. Ik heb vernomen dat ze niet geheel bonifiede werken, uitgezondert voor hotelonderwijs-studenten, maar iedere andere opleiding heeft er weinig te zoeken al zullen ze zelf anders beweren.
#1 - 24-05-2005, 04:26 uur

visuar

Goede post Leon! Bedankt!!
#2 - 24-05-2005, 11:43 uur
Groetjes! Rob
Geen geluk DV-2006 & 2007. Op naar DV-2008 :)

Ebelix

Dit is info waar we op dit forum naar op zoek zijn.
#3 - 24-05-2005, 12:49 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

leoninDCity

Blij dat jullie er blij mee zijn.
Als iemand nog vragen heeft, je kan me altijd emailen, [email protected]
#4 - 24-05-2005, 14:06 uur

XAQT

Bedankt voor de zeer nuttige informatie!
#5 - 25-05-2005, 20:02 uur

JDenalane

haha WTF? Wist niet dat jij in de VS zat. Leuk man.
Denk al.. bekend gezicht op die foto.
Small world.

Goed bezig met die informatie kerel.
Is dit je derdejaars stage of van het vierde jaar?

gr. Chris (ex-klasgenoot NHL)
#6 - 26-05-2005, 13:59 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15