Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Course to improve Career

Discussie gestart

DNZ

Hallo Allemaal,

Misschien zullen een aantal van jullie het wel weten, ik werk als freelance illustrator. Zo maak ik tekeningen voor editorial tijdschriften, boeken, ontwerpers en particulieren. Dit is een vak waarbij je jezelf moet blijven ontwikkelen met nieuwe technieken en mogelijkheden die oa. door technologie worden geboden.

Nu zijn er twee grote scholen in de VS. (Manhattan en Downtown LA) waarbij er een aanbod is voor een 1 jarige cursus (1 tot 2 dagen in de week geloof ik). Ze hebben een aantal technieken en docenten waar ik wel wat van zou kunnen leren voor mijn verdere ontwikkeling. Is het mogelijk hiervoor een visum te krijgen aangezien het geen voltijd studie is, en ik al wel werk als freelancer? Is het daarnaast ook mogelijk om bij te verdienen als een ''student'' of als freelancer onder een Nederlandse BTW nummer? Aangezien je in een ''creatieve'' sector komt denk je al snel aan een O-1. Echter artist visa zal er nog niet inzitten aangezien mijn publicatie portfolio in Nederland waarschijnlijk niet groot genoeg is, dit moet je kunnen aantonen, een bepaalde erkenning in eigen land. Ook al ben ik door de telegraaf uitgeroepen tot nieuw Nederlands opkomend Illustratie talent. Iemand hier ervaring mee?

Beetje een overlappend maar ''uitzondering'' geval waardoor ik een aparte topic wilde openen.

Alvast bedankt voor de reacties,

P.s. in Feb. ben ik weer in Los Angeles, Yesss!!
#1 - 13-12-2016, 10:51 uur
« Laatst bewerkt op: 20-12-2016, 06:45 uur door DNZ »

DNZ

Vrees dat niemand me kan helpen met een antwoord?!
#2 - 03-01-2017, 13:40 uur

bgroeneveld

Ik neem aan dat je al contact hebt opgenomen met de twee scholen waar je heen wilt. Als ze echt groot zijn, hebben ze vast een internationale afdeling die op dat soort vragen antwoord kan geven.

Anders wordt het waarschijnlijk een Amerikaanse immigratie-advocaat. Of mogelijk 1 van die onderwijsuitwisselingsinstellingen.

Succes.
#3 - 03-01-2017, 15:00 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15