Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

ESTA nodig indien stop-over in USA?

Discussie gestart

danny debals

Hallo

Op 3 juli vertrekken we voor 3,5 weken Canada en USA: Brussel-Londen-Vancouver, daar huurauto: Vancouver-Seattle-Portland-Yellowstone-Calgary-Banff-Vancouver.
We keren terug Vancouver -> Fort Worth, overstappen vlucht Fort Worth -> Londen, dan Londen -> Brussel.
Nu lees ik dat we het ESTA NIET moeten aanvragen omdat we USA over land binnenkomen ... dus 14 $ p/persoon uitgespaard ... (hoewel aan de grens toch 6 $ p/persoon te betalen?) maar blijkbaar zouden we WEL moeten een ESTA aanvragen omdat we dus vanuit Canada naar Europa vliegen via Fort Worth / Dallas, dus een stop-over. Klopt dat? En zo ja, zullen de formaliteiten aan de grens van Vancouver naar Seattle vlotter verlopen, en gratis zijn?

Dank bij voorbaat!

Danny en Mieke Debals-Degrauwe
#1 - 09-06-2012, 15:00 uur
Danny Debals

koosv

ESTA is een visum ontheffingsprogramma voor een bezoek aan de USA
Ooit moest je een visum aanvragen, ESTA is een stuk eenvoudiger.

Omdat je het land ook daadwerkelijk bezoekt, heb je een ESTA toestemming nodig.
Of je per vliegtuig, schip of desnoods per driewieler binnenkomt, een visum of ESTA goedkeuring is uiteraard wel nodig.
#2 - 09-06-2012, 16:24 uur

Jez

Je ESTA is 2 jaar geldig. Als je die tevoren aanvraagt, weet je zeker dat je goed zit en hoef je je daar niet druk om te maken onderweg. Voor ESTA was het zo dat als je over land de USA binnenkwam, je inderdaad voor $6,- pp een visum moest kopen. Als je op dit groene papiertje "multiple entry" liet zetten, dan kon je die houden tot je werkelijk het continent verliet (zo kon je dus meerdere malen de grens Canada/USA over). Ik weet niet of dit nog bestaat, maar ik kanme zomaar voorstellen dat een visum aan de grens nu ook $14,- kost.

Ik zou zeggen: neem het zekere voor het onzekere en vraag minimaal 72 uur voor je vertrekt een visum aan. Op zo'n reis kunnen dat de kosten niet zijn  ;)
#3 - 09-06-2012, 19:37 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Old Faithful

ESTA is geen ontheffing voor het aanvragen van een visum, dat is het VWP (Visa Waiver Program). Met een goedgekeurde ESTA (Electronic System for Travel Authorization) krijg je toestemming om naar Amerika af te reizen.
Ja, je hebt ESTA nodig als je alleen op doorreis Amerika aandoet.

Citaat
Q:   Do nationals or citizens of countries that participate in the VWP require an ESTA if they are only transiting the United States en route to another country?
A:    Yes. Eligible nationals or citizens of countries that participate in the VWP require either an ESTA or a visa to transit the United States. If a traveler is only planning to transit through the United States en route to another country, when he or she completes the ESTA application, the traveler should enter the words "In Transit" and his or her final destination in the address lines under the heading “Address While In The United States.”

Bron: http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/business_pleasure/vwp/faq_vwp.xml#WhoNeedstoApplyforESTA
#4 - 09-06-2012, 20:03 uur
Groet,

Old Faithful

Ine

Een stopover houdt in dat je effektief in de USA landt/overstapt, dus heb je een visum nodig. maakt niet uit of dit 5 minuten of emer is.
#5 - 10-06-2012, 08:28 uur

koosv

De kop van het artikel gaat over een stop-over, maar als je het verhaal leest, dan gaat het om een reis naar o.a. Yellowstone.
#6 - 10-06-2012, 14:55 uur

Jez

De kop van het artikel gaat over een stop-over, maar als je het verhaal leest, dan gaat het om een reis naar o.a. Yellowstone.

En als je nog beter leest, lees je dat om in Yellowstone te komen, Amerika via land wordt "betreden", namelijk met een huurauto vanuit Canada. Daarna weer terug de grens over naar Canada. De stop-over is de tussenlanding in Forth Worth, waarbij Amerika dus per vliegtuig wordt "betreden". Voor entry over land gelden andere regels dan voor een entry per vliegtuig of boot.

 ;)
#7 - 10-06-2012, 16:36 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

danny debals

Dank je wel aan allen die feedback gaven.
Ondertussen heb ik dus de ESTA formaliteiten geregeld .. en ... we mogen alle 4 de States binnen!
Nog 23 nachtjes, en we zijn er mee weg!
#8 - 10-06-2012, 18:01 uur
Danny Debals

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15