Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Extending stay United States foreign exchange student

Discussie gestart

DaanRademaker

Halo beste forum lezers,
Mijn naam is Daan Rademaker en ik schrijf dit berichtje vanuit Louisville Nebraska, United States.

Als een foreign exchange student heb ik vele ups en downs gehad in dit jaar maar ik ben nu echt ingesettled. Alleen nu moet ik dus vertrekken in juni en weet je wat, ik heb er helemaal geen zin in. Amerika is een geweldig land voor een tiener om op te groeien en ik als junior hier wil erg graag volgend jaar hier een senior year doen.

Nou is mij vraag aan jullie, heeft iemand advies voor mij? Is dit een fase? Hoe kan ik het voor elkaar krijgen? En hoe moet ik dit voorleggen aan mijn ouders?

Het is namelijk zo dat ik dit heel graag wil en ik weet dat er nooit meer een kans als dit voor mij klaar zal liggen.

Alvast heel erg bedankt voor een antwoord.

Daan Rademaker
#1 - 05-03-2009, 02:23 uur

pietervds

Browse eens door het forum.

Het is zeker een fase, maar wil niet zeggen dat het onbelangrijk is. Elke exchange student vindt het eerst geweldig, dan niet meer, krijgt enorme heimwee en wil daarna niet meer weg. Er is in ieder geval een patroon. orienteer je eerst eens op de mogelijkheden, want je moet een boel regelen. daarbij zijn er een boel organsiaties (die ik elders al opgesomd heb) die een uitwisseling of high school year o.i.d. regelen. 
#2 - 05-03-2009, 10:20 uur
Blessed is he that readeth

DaanRademaker

Thanks voor het antwoord. Ik zal inderdaad het fora even doorscrollen.
Ik zit nu in Amerika met AYUSA, ik had een paar maanden geleden al met mijn counceler over gehad om hier naar college te gaan en toen kwam ook het idee op om volgend jaar nog een jaar hier naar school te gaan.
Het grote ding is alleen hoe leg je dit voor aan je ouders. Ik ben dan wel 17 maar mijn ouders zijn natuurlijk nog steeds diegene waar ik de OK van moet krijgen. Het lijkt mij logisch dat ouders natuurlijk hier heel erg schuw tegen zijn omdat het natuurlijk betekent dat ik nog langer hier zal blijven dan geplant.
#3 - 05-03-2009, 22:10 uur

bgroeneveld

Je zult het toch op een gegeven ogenblik aan je ouders voor moeten leggen. Beter zo snel mogelijk, kunnen ze aan het idee wennen.

Kunnen ze niet eens langskomen? Kunnen ze een en ander zien van hoe je de VS ervaart.

Vraag ook aan je school wat ze eventueel eventueel voor je kunnen doen.

Succes.
#4 - 05-03-2009, 23:38 uur

FreezeM

Thanks voor het antwoord. Ik zal inderdaad het fora even doorscrollen.
Ik zit nu in Amerika met AYUSA, ik had een paar maanden geleden al met mijn counceler over gehad om hier naar college te gaan en toen kwam ook het idee op om volgend jaar nog een jaar hier naar school te gaan.
Het grote ding is alleen hoe leg je dit voor aan je ouders. Ik ben dan wel 17 maar mijn ouders zijn natuurlijk nog steeds diegene waar ik de OK van moet krijgen. Het lijkt mij logisch dat ouders natuurlijk hier heel erg schuw tegen zijn omdat het natuurlijk betekent dat ik nog langer hier zal blijven dan geplant.

Ik ken je ouders niet. Maar toevallig heb ik het van de week nog met mijn eigen ouders gehad over mijn wens om me in de VS of Canada te vestigen. Hun reactie was dat ze mij (en gezin) enorm zullen missen maar er honderd procent iachter staan.
#5 - 06-03-2009, 10:55 uur
« Laatst bewerkt op: 06-03-2009, 14:03 uur door FreezeM »

pietervds

Je zult het nooit weten zonder het te zeggen. Peil het eerst eens voorzichtig door een subtiele opmerkinge, laat weten hoe leuk je het vindt en dat je er hard voor werkt, maar bovenal zorg dat je goed geinformeerd bent en eventuele vragen kunt beantwoorden om mogelijke ongerustheid te voorkomen. Bovendien, ze hebben je nu toch ook laten gaan?!
#6 - 06-03-2009, 13:49 uur
Blessed is he that readeth

DaanRademaker

Vandaag heb ik met mijn councelor op school gesproken en zij zou gaan navragen of de school mij nog een jaar kan hebben en of de school USCIS approved is for international students.
Voorderest heb ik ook wat research gedaan op het internet en dit is wat ik gevonden heb.

hanging My Status to Become a Student If I Am in the U.S.

If you are already in the U.S. on another nonimmigrant visa, and you would like to change your status to a student, you first must apply to study at an USCIS-approved school in the United States. When you contact a school that you are interested in attending, you should be told immediately if the school accepts foreign national students. If you are accepted, the school should send you USCIS Form I-20 A-B/IID (Certificate of Eligibility for Nonimmigrant (F-1) Student Status - for Academic and Language Students). You must submit this form and an USCIS Form I-539 (Application to Extend/Change Nonimmigrant Status) to the USCIS. You must also prove that you have the financial resources required for your education and stay in the United States. For more information, please see How to Change to a New Nonimmigrant Status.

Your school will have a designated school official (DSO) to help you with immigration issues. (However, you are solely responsible for following U.S. immigration laws.) Questions on how to obtain Form I-20A-B should be made to the school. If the school does not have the forms, it should contact its local USCIS office.


Dus opzich is het zeker mogelijk. Waarschijnlijk moet ik dus wel de kosten van de high school betalen en dit schijnt wel een aardig bedrag te zijn.
Nu is het dus hoe kan ik mijn ouders overhalen? Of misschien niet overhalen maar uitleggen dat ik dit echt heel graag wil en dat het goed voor hun zoon is.

Ik hoop dat jullie mij advies kunnen geven, de laatste adviezen waren erg helpfull!

Alvast bedankt
Daan
#7 - 09-03-2009, 14:55 uur

bgroeneveld

Als ouder sprekend: zo spoedig mogelijk tegen ze zeggen dat het je zo goed bevalt dat je wil proberen langer te blijven. Je zal het eens moeten doen en waarom zou je dat langer uitstellen dan nodig is?

Geloof me: ouders willen gelukkige kinderen die alle kansen grijpen die ze kunnen, zelfs als dat voor die ouders in het begin wat moelijk te verwerken is. Ze willen toch niet dat je je hele leven bij hen in huis blijft wonen? Je zal ooit eens op eigen benen moeten staan. Je begint daar mogelijk vroeger mee, dan hen lief is, maar dat zullen ze moeten (en kunnen!) aanvaarden.

Vraag of ze langs willen/kunnen komen, op vakantie. Kun je ze laten zien waarom je zo enthousiast bent, kunnen ze zien waar je rondhangt, met docenten en mensen van de school spreken en met verschillende families.

Probleem is natuurlijk: als ze dat allemaal gezien hebben, willen ze mogelijk ook blijven!

Echt, de meeste ouders willen het beste voor hun kinderen.

Succes.
#8 - 10-03-2009, 01:20 uur

DaanRademaker

Harstikke bedankt voor het antwoord!

Ja jullie hebben gelijk ik zal het zo snel mogelijk met mijn ouders over hebben. Ik hoop dat ze me zullen behandellen als een 17 jarige jonge die nu al bijn 8 maanden in een ander land leeft en zeker zulke beslissingen kan maken.

Ze komen mij inderdaad bezoeken in 4 weken al zelfs! Dat is dus zeker een hele mooie gelegenheid om ze te laten zien hoe ik het hier heb, mijn vrienden, sport, school en de docenten etc.

Vandaag ook met mijn student counselor gepraat dus en ik moet dus zeker ook heel veel dingen regelen. Eerst moet ik duimen dat mijn school een bepaald formulier mag hebben om internationale studenten te hebben op school maar het lijkt mij omdat ze exchange students kunnen hebben dat dat wel mogelijk zou moeten zijn.
#9 - 10-03-2009, 02:59 uur

FreezeM

Daan, ik hoop echt dat het je gaat lukken. Je hebt nu de leeftijd om dit soort ervaringen op te doen. Het is nog relatief makkelijk omdat je geen gezin, hypotheek en andere verplichtingen hebt. Je ouders zullen dat ook inzien. Geef ook gewoon aan dat je begrijpt dat ze je missen, en misschien willen dat je snel terug komt. Succes!
#10 - 13-03-2009, 10:21 uur

DaanRademaker

Hallo iedereen,

afgelopen zondag met mijn ouders gepraat en de reactie gekregen die ik verwacht had en jullie al hadden verteld. Eerst waren ze eigenlijk heel tegen maar na het gesprek begon te lopen ging het beter. Daarna kreeg ik een emailtje van ze dat ze nadat we gebelt hadden samen nog hadden nagepraat en dat ze zeker wel naar de situatie zouden kijken en dat ze snappen dat ik in de leeftijd zit dat ik keuzes moet maken. Opizch heel goed nieuws dus! Maar toen ik maandag op school kwam wat minder goed nieuws. Als ik hier dus zou willen blijven zou ik een F1 visa moeten aanvragen. Alleen als je hier naar een public school wilt moet je de ongesubsideerde kosten betalen. Iets wat op mijn school volgens mijn super intendant 9000 dollars zou kosten. Dit had ik compleet niet verwacht. Ik had gedacht dat het rond de 3000 dollar zou liggen maar 9000 dollar had ik nooit verwacht. Ik denk niet dat ik dat voor elkaar kan krijgen sinds dat heel heel veel geld is.

Hebben jullie misschien ideen of er andere mogelijkheden zijn. Iets wat jullie ooit gehoord hebben. Het is zeker wel een domper want als ik het nu niet kan doen omdat ik niet genoeg geld heb is natuurlijk wel een beetje cruel.

groetjes,
Daan
#11 - 17-03-2009, 14:35 uur

bgroeneveld

Welkom in Amerika, waar voor niets de zon opgaat.

Aan de andere kant: dit is daardoor ook het land waar je op de meest vreemde en (on)verwachte plaatsen geld bij elkaar kunt halen (mijn vrouw werkt al  haar hele leven in de non-profit sector, voornamelijk in fund-raising - ik weet waarover ik het heb).

Dat zal je ook moeten gaan doen: bedelen om geld (en het is echt niet ZO vervelend, het is tenslotte voor een goed doel: jouw opleiding).

Daarom: ga eens gericht over geld praten met je school counsellor, het hoofd van de school, de plaatselijke afdeling van de Lions Club, de Kiwanis en andere goeddoenersorganisaties (ik meen me te herinneren dat die clubs vaak doen aan 'international relations', internationale goodwill kweken en zo van die kreten, ik zou daar schaamteloos gebruik van maken, daar zijn die beurzen tenslotte voor.

Struin ook eens door de website van de Nederlandse ambassade in Washington en kijk of ze daar iets hebben over beurzen, draai "beurzen voor Nederlanders in de VS", "dutch scholarships" en soortgelijke kreten door Google of Yahoo. En er is iets als een 'Netherlands Foundation', ik meen in New York, die ook aan beurzen doet.

Waar een wil is, is een weg!

Succes!#12 - 17-03-2009, 15:34 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15