Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

half jaar of een jaar studeren in Amerika

Discussie gestart

Margo

Hallo allemaal,

Ik heb een paar vraagjes:

1. Is het mogelijk om na mijn vwo een half jaar of een jaar in amerika te gaan studeren?
2. Ik ben dan nog maar 17 mag dat dan al wel?
3. Al 4 jaar sta ik maar een onvoldoende op mijn rapport: Engels. Is het dat wel slim om naar Amerika te gaan studeren?
4. Is het niet gevaarlijk om als meisje alleen om naar amerika te gaan?
5. Hoe duur zijn de kosten voor een normale school?
6. Is het mogelijk om in amerika naast je school bijvoorbeeld nog een baantje te hebben in een bar of zo iets?

algevast bedankt voor julllie antwoord!
#1 - 22-01-2009, 19:10 uur

B-man

1. Is het mogelijk om na mijn vwo een half jaar of een jaar in amerika te gaan studeren?

Ja dat is wel mogelijk maar het ligt er natuurlijk aan wat je wil gaan doen. wordt het een heuse vervolgstudie of wil je gewoon naar de VS en maakt het je niet uit wat je daar gaat doen. Wil je echt naar een college om aan een vervolgstudie te beginnen dan zal het toch zeker een jaar worden. De meest ideale manier is eigenlijk om in Nederland je vervolgstudie te beginnen op een school met uitwisselingsmogelijkeden. Dan weet je zeker dat je door kan met dezelfde richting terug in NL en het scheelt je klauwen met geld.

2. Ik ben dan nog maar 17 mag dat dan al wel?

Het kan heel erg van de school zelf afhangen maar het zou misschien in sommige gevallen wat moeilijkheden kunnen geven. Zie vraag 1; als je hier je studie begint en probeert om een uitwisselingsprogramma te volgen op het moment dat je 18 bent dan gaat je dat een hoop gezeur schelen. Onder de 18 ben je (in de meeste gevallen) gewoon een minor oftewel minderjarig en je kunt zelf wel begrijpen waarom 18 beter is om erheen te gaan (wil je bijv. alcohol drinken dan moet je wettelijk 21 zijn). Persoonlijk denk ik dat je beter nog een jaartje kunt wachten.

3. Al 4 jaar sta ik maar een onvoldoende op mijn rapport: Engels. Is het dat wel slim om naar Amerika te gaan studeren?

Waarschijnlijk is het dan JUIST slim om er te gaan studeren maar ik kan je aanraden om wel te proberen je Engels op te schroeven aangezien je voor de TOEFL-test moet slagen (welke niet echt heel moeilijk is maar toch...) en het nu eenmaal een stuk makkelijker is als je daar goed uit de voeten kunt. Dan voel je je ook een stuk gemakkelijker. Zie vraag 1; als je gewoon even in de VS wil studeren alleen maar om er te studeren zonder oog op vervolgstudie dan zou een Engelese cursus een goede optie zijn.

4. Is het niet gevaarlijk om als meisje alleen om naar amerika te gaan?

Niet gevaarlijker dan hier en er zijn vele vele meisjes je voor gegaan maar het vergt wel wat verantwoordelijkheid. Nogmaals wachten tot je 18e maakt het allemaal wat makkelijker.

5. Hoe duur zijn de kosten voor een normale school?

Wat versta je onder een normale school? Je hebt public en private schools en eerlijk gezegd kun je gewoon het beste naar een private school. Ga dus niet meteen voor een school als Harvard of Stanford maar er zijn genoeg goede scholen om uit te kiezen waar je zonder al te veel moeite binnen kunt komen (Harvard is dus bijv. zeer zeer moeilijk). Je moet dan toch echt wel rekenen op bedragen, NIET SCHRIKKEN, van $25.000 (is zelfs aan de lage kant) tot $40.000 (of zelfs meer in sommige gevallen) PER JAAR. Daarom is een uitwisseling via een NL school een goede optie zoals je ziet!!!

6. Is het mogelijk om in amerika naast je school bijvoorbeeld nog een baantje te hebben in een bar of zo iets?

Simpel antwoord, NEE je mag met een studentenvisum niet zomaar werken.

Hopelijk heb ik je vragen een beetje duidelijk beantwoord. Ga voor jezelf alle opties goed na en kijk wat je echt verwacht van je eventuele studie daar en wat je ermee wilt gaan doen.
#2 - 23-01-2009, 14:02 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

Margo

Harstikke bedankt voor je reactie!
#3 - 25-01-2009, 11:37 uur

mero

Nieuw!
Beste,

je kan altijd proberen om een atletische studiebeurs te verkrijgen.
Deze zijn veel gemakkelijker te krijgen dan academische en zijn ook vele groter. Je moet niet eens bij de beteren van je provincie te behoren en je krijgt al beurzen waardoor je bijna gratis in Amerika kan studeren.\

groetjes!

Edit: Bericht aangepast door beheerder. Dennis, als je wilt adverteren dit forum kan je contact opnemen.
#4 - 02-02-2009, 13:52 uur
« Laatst bewerkt op: 22-02-2009, 20:28 uur door FreezeM »

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15