Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Half jaar werken in de VS

Discussie gestart

Knickerbocker

Goedendag Allemaal,

Over een half jaar haal ik hoogwaarschijnlijk mijn exportmedewerker MBO 4 diploma. Ik ben natuurlijk van plan om door te gaan studeren, helaas, niet elke HBO opleiding begint ook in februari, vooral niet een van de niet echt bomvolle richtingen. Ik heb dus vanaf februari t/m augustus ongeveer zo'n zes maanden om wat te doen. Ik wil dus gaan werken want dit blijkt me eigenlijk de enige logische oplossing op dit moment. Vanaf september wil ik opleiding International Business & Languages volgen dus het blijkt ook verstandig om even een baan in het buitenland proberen te zoeken om al wat internationale ervaring op te kunnen bouwen. Ik denk dus over de VS, vooral New York komt in mijn gedachten. Het klinkt misschien allemaal heel na´ve gezien hoe onze Amerikaanse vrienden buitenlanders tegen de grens willen houden, maar ik zeg altijd dat op de bank zitten zeiken bereik ik eigenlijk niks. Helaas, ik heb totaal geen idee waar moet ik beginnen. Ik zoek dus naar tips hoe kan ik bedrijven opzoeken die wel interesse zouden kunnen hebben in een buitenlandse tijdelijke medewerker; welk niveu Engels moet ik beheersen en hoe kan ik dat nievau bewijzen en eidenlijk welk soort visum is voor mij de beste oplossing? Ik wil natuurlijk niet dat iemand het hele werk voor mij gaat doen, ik zoek alleen maar mensen die mij in de juiste richting gaan duwen.

MVG,

Matthew
#1 - 12-09-2011, 18:20 uur

Jez

Je zult eerst een werkvisum moeten zien te krijgen. En daar zit 'm meteen de crux. Tenzij je iets heel speciaals kunt of een smak geld meebrengt: waarom zou een bedrijf jou aannemen en de dure procedure van een visum ingaan, terwijl  er genoeg Amerikaanse werklozen zijn voor dezelfde baan? Er is namelijk momenteel een economische crisis aan de gang. Daarom heeft Obama zijn plannen ge´ntroduceerd om het enorme percentage werklozen te verlagen.
#2 - 12-09-2011, 20:07 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Knickerbocker

Ja, dat dacht ik eigenlijk ook, maar ik las ook over J-1 visum, die is volgens www.visaversa.com bestemd ook voor diegene die net zijn afgestudeerd en willen een beetje ervaring opdoen. En dit is in feite mijn geval.
#3 - 12-09-2011, 20:52 uur

bgroeneveld

Geldt voor buitenlandse afgestudeerden die in de VS afgestudeerd zijn op een J visum. Niet voor afgestudeerden in het algemeen.

#4 - 13-09-2011, 00:34 uur

Knickerbocker

Tja, dat konk me ook te makkelijk. Dus, als ik het echt wil dan is work & travel de enige optie?
#5 - 13-09-2011, 11:13 uur

Loek

Work & travel doet de US niet aan.  Dat is een australisch fenomeen.  In de US is only travel (no work)
#6 - 20-09-2011, 20:37 uur

Knickerbocker

Ik was afgelopen dagen druk bezig met het checken van informatie die ik hier had gekregen... en wat ik nu weet is:
- internship is mogelijk niet alleen maar voor diegene die in de VS afgestudeerd zijn, maar voor alle buitenlandse afgestudeerden van bepaalde opleidingen,
- W&T is ook geen probleem, de VS doen wel aan.
Allemaal informatie gekregen via een medewerker van het DoS, dus geloofwaardig.
#7 - 23-09-2011, 22:38 uur

Loek

OK, ik hap: met welk visum denk je die W&T te doen?
#8 - 24-09-2011, 00:40 uur

ned in MO

Ik hap niet, dus mag je me overtuigen ;D
#9 - 24-09-2011, 04:24 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

Pieter79

Alleen van Mei tot September, en je dient fulltime student te zijn aan een university en tussen 18 en 23 jaar oud:
http://en.wikipedia.org/wiki/Work_and_Travel_USA

Waarschijnlijk kun je meer, of in ieder geval accurate, info vinden oo de DoS website (Department of State).

Succes,
Pieter
#10 - 24-09-2011, 14:47 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

bgroeneveld

Was laatst iets hier in de VS in het nieuws dat deelnemers aan dit programma in staking waren gegaan omdat ze teveel moesten werken, te weinig verdienden en het bedrijf teveel achterhield voor kost en inwoning.

Goed nakijken dus bij wie je terecht gaat komen. Hotels en pretparken schijnen vaak beter te gaan dan in een fabriek werken.
#11 - 25-09-2011, 04:59 uur

kimvanos

@bgroeneveld: dat klopt toch echt niet wat je zegt. De J-1 is er juist om culturele uitwisseling te bevorderen. Daarvan is een stage of training (waarvoor je betaald mag worden) er een van. Waar ik niet zeker over ben is of dit ook mag op MBO niveau. En lastig blijft het alsnog om een werkgever te vinden die al dit papierwerk wil invullen. Hoewel het een relatief makkelijk visum is om aan te vragen.
#12 - 18-04-2012, 03:21 uur

bgroeneveld

Je hebt 'culturele uitwisseling' en je hebt 'culturele uitwisseling.' Een aantal bedrijven in de VS vindt dat 'culturele uitwisseling' bestaat uit het heel direct ervaren hoe het er in sommige Amerikaanse industrieen toegaat. En dat is heel wat anders dan werken in een fabriek in Europa. Je maakt dan meer mee wat illegalen/werknemers zonder geldige werkpapeier ondergaan in de VS.

Maar het is natuurlijk wel een ervaring, zij het soms niet zo'n prettige ervaring. Zoek maar eens in de archieven van een Amerikaanse krant, de Washington Post bijvoorbeeld, of de New York Times.
#13 - 18-04-2012, 14:01 uur

sandrochka

Ik heb toch echt W & T gedaan in de VS: Summer Camp via Travel Active.....
Weet even niet meer via welk visum.
Maar dat is van juni tm augustus.....
#14 - 19-04-2012, 14:14 uur
2014: Noordoost USA: http://northeastusa2014.blogspot.nl/

2012: Midwest USA 2010: Canada en north-west USA 2008: West USA

ned in MO

Hier in Branson MO zie ik wel veel seizoenswerkers veelal uit oost europa
#15 - 29-04-2012, 00:03 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15