Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Help, snap er niks meer van

Discussie gestart

Neomotion

Hoi.

Wie kan me dit uitleggen, want ik snap er niks meer van. Mijn beste vriendin woont in de vs. Nu wil ik een paar maanden naar haar toe, op bezoek te gaan. Omdat ik er een langere tijd zit (denk aan een maand of 4/5), heeft haar man aangeboden dat ik bij hem in het bedrijf kom werken. Het is een baantje in een fabriek die mallen maken. Niks speciaals dus. Ik blijf er hooguit een half jaar. Welk visum kan ik aanvragen zodat ik daar aan het werk kan gaan? Ik kom er niet uit. De visums die ik gezien heb, hebben allemaal een vereiste zoals: speciale bekwaamheid, stage, etc. Ik wil gewoon terwijl ik daar zit een beetje verdienen om zo te kunnen stappen en shoppen. That's it.

Wie kan me helpen, want ik snap het echt even niet meer... Thanks.

K.
#1 - 03-03-2008, 10:46 uur

Yessica

En met jou willen honderden zo niet duizenden mensen dat. Zeker voor de simpele baantjes. Waarom zouden er anders zo veel Mexicanen illegaal werken in de States als er zo makkelijk een visum voor te verkrijgen zou zijn?

Volgens mij moet de man van je vriendin dan borg staan voor je, dat zou dus kunnen, maar zelfs dan is het nog lastig. Het is ook voor de werkgever die borg wil staan een vervelende en tijdrovende procedure, maar wie weet.

Ik hoop dat iemand hier betere tips heeft, maar bij mijn weten is het hee erg lastig.
#2 - 03-03-2008, 10:51 uurNeomotion

Ik weet het. Maar zoals ik al zei, het is puur om daar een half jaartje te kunnen volhouden, daarna weer lekker terug naar NL.

Ik zou echt niet weten welk visum ik moet aanvragen. Ik denk dat ik misschien nog wel het beste voor een Q visum kan gaan, en dan zeggen dat het gaat om een kijkje te nemen hoe de amerikanen het bedrijfsproces aanpakken en het verschil met de nederlanders. Anders zou ik het ook niet weten.

Iemand nog tips?
#3 - 03-03-2008, 10:58 uur

hdeweert

3 maanden is het langst wat je op toeristen visum kunt blijven. Werken is tijdens die tijd niet toegestaan. Als je word betrapt word je uitgezet en kom je er niet meer in. Voor een ander visum zijn er altijd beperkingen. Je zou een visum kunnen aanvragen voor om langer dan 3 maanden daar op vakantie te gaan, maar dat zul je dan ook moeten onderbouwen en laten zien dat je financieel goed bij kas zit. Misschien is er een andere oplossing maar ik denk dat 3 maande wel het maximum is en werken is er zeker niet bij.
Harm
#4 - 03-03-2008, 14:54 uur

Neomotion

Het probleem is dat het me juist om het werken gaat. Even weg uit NL, even mij op andere dingen focussen. Dit moet toch mogelijk zijn lijkt mij? Een soort van vakantie werk. Slecht een maandje of 3/4. That's it.

Ik moet dan toch maar een gesprek aanvragen bij het consulaat ben ik bang, anders ga ik er niet uit komen...
#5 - 03-03-2008, 15:03 uur

hdeweert

Als het om het vakantie werk o.i.d. gaat kun je het wel schudden. Er zijn er heel veel die dat wel zouden willen. Alleen als je over vaardigheden of kennis beschikt die een Amerikaan niet heeft maak je een kans om via een werkgever in Amerika te mogen werken. Zo maar even een vakantie baantje is er niet bij. En illegaal werken word bestraft met uitwijzing.
Succes met je gesprek op het consulaat. Ik ben benieuwt naar je ervaring daar, maar lees eerst even de bij dit Forum behorende homepage door die gaat over dit onderwerp
http://verenigdestaten.info/alginfo/visa.html

Harm
#6 - 03-03-2008, 15:19 uur

Yessica

Waarom dan niet korter gaan en niet werken? Gewoon vakantie vieren en genieten. Je gaat toch ook niet naar de VS om 5 dagen in de week een fabriek aan de binnenkant te bekijken? Nu even doorbijten, goed sparen en gaan! Zeker als je jong bent, nog geen financiele verplichtingen hebt, zou je dit moeten doen!

Ik hoop het voor je natuurlijk, maar wil je ook de frustratie besparen. Overigens zijn visumprocedures ook niet goedkoop. De meeste kans maak je volgens mij nog als je kennis daar de procedure in gang zet, hij zal tenslotte moeten aantonen waarom jij en waarom niet een van de vele werkloze Amerikanen.

(ik heb vorig jaar hetzelfde geprobeerd om in Miami te werken, daar is de unemploymentrate in de hospitality branch nul%. Zelfs daar kreeg ik nul op het rekest...)
#7 - 03-03-2008, 15:28 uurNeomotion

Dames en heren, in ieder geval bedankt voor het meedenken. Het is probleem is als volgt: ik ben niet echt jong meer (31), net gescheiden en heb mijn huidige baan opgezegd. Ik ben vandaag al 7 keer gebeld voor een andere baan, maar ik daar juist even mee wachten. Ik wil graag eerst even er tussenuit. Het probleem is dat ik niet echt inkomsten kan missen (een maand hooguit). Daarom wil ik graag daar werken. Een soort van sabbatical, maar dan ook weer niet echt. Ik kan daar gewoon simpel dom werk doen, zodat ik in mijn eerste levensbehoefte kan voorzien. Nu kan ik het inderdaad onder de tafel doen, maar daar loop ik een veel te groot risico mee, en dat wil ik ook eerlijk gezegd niet.

Er gaan toch meer haken en ogen aan dit verhaal zitten dan ik dacht... Ik laat jullie in ieder geval weten hoe het afloopt, en mocht iemand nog een briljante ingeving hebben, ik hoor het graag.
#8 - 03-03-2008, 17:27 uur
« Laatst bewerkt op: 03-03-2008, 17:29 uur door Neomotion »

J-P

Als het om het vakantie werk o.i.d. gaat kun je het wel schudden. Er zijn er heel veel die dat wel zouden willen. Alleen als je over vaardigheden of kennis beschikt die een Amerikaan niet heeft maak je een kans om via een werkgever in Amerika te mogen werken. Zo maar even een vakantie baantje is er niet bij. En illegaal werken word bestraft met uitwijzing.
Succes met je gesprek op het consulaat. Ik ben benieuwt naar je ervaring daar, maar lees eerst even de bij dit Forum behorende homepage door die gaat over dit onderwerp
http://verenigdestaten.info/alginfo/visa.html

Harm


Inderdaad, lullig maar no way dat het je gaat lukken. Anders was ik allang pleitte  ;D

#9 - 03-03-2008, 18:06 uur

ned in MO

Je kan een zomerkamp overwegen als counselor of kok of zoiets.
Dit is voor een week of 8 a 10. Heb je in ieder geval je natje en droogje voor elkaar.
Geld verdienen als toerist kan gewoon niet of het moet illegaal met de risico's vandien
#10 - 03-03-2008, 18:33 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

AJ

Mag je tijdens je vakantie wel vrijwilligerswerk doen, zodat het bedrijf dan kan zien of je geschikt bent voor later? Of mag dat niet?

 grtjs AJ
#11 - 03-03-2008, 20:24 uur

Staceybeesie

Een visa waiver is 3 maanden geldig en daar mag je niet mee werken.
Je kan een vakantie visa aanvragen die dan 6 maanden geldig is en ook daar mag je niet werken.

Wil je een visa die werk toelaat zul je moeten bewijzen dat jij alleen die baan kan doen en niet een Amerikaan.
Anders neem je de banen in van Amerikanen en dat willen ze graag voorkomen.
Die visa's zijn vrij prijzig en worden vaak door gespecialiseerde advocaten aangevraagd.
Ben bang dat als je het allemaal legaal wilt doen er geen opties voor je zijn.

@ AJ
Zelfde geld voor vrijwillergers werk. Je moet daar een SSN voor hebben en die krijg je alleen met een passend visum.
#12 - 04-03-2008, 23:50 uur
Groetjes Petra

Neomotion

Ok.

Mijn angle kan natuurlijk zijn dat ik nederlands spreek. Ik kwam in gesprek met een reisorganisatie die mensen zochten die nederlands en/of duits spraken. Onder deze voorwaarde zou ik het natuurlijk kunnen proberen, aangezien ze zelf niemand konden vinden die nl sprak.
#13 - 10-03-2008, 09:02 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15