Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Ik vlieg naar de USA maar verlaat het over land, Kan dit met een ESTA?

Discussie gestart

Bokke

Hallo,
Eerst even een korte schets van mijn reis.
Ik reis in 11 maanden over land van Anchorage, Alaska naar Ushuaia, ArgentiniŽ. 
Op 16 juli vlieg ik van Brussel over Chicago naar Anchorage, Alaska. Van daaruit reis ik over land geleidelijk aan zuidelijker door Canada, opnieuw USA, mexico, Guatemala,...
Ik zou willen reizen via Esta aangezien ik vaak negatieve verhalen lees over het aanvragen van een toeristenvisum. Ik zal ervoor zorgen dat ik binnen de 90 dagen de grens met mexico oversteek.
Ik lees vaak dat je een retourticket moet hebben als je reist via ESTA. Ik heb een retourticket maar dit is van Santiago de chile over Amerika terug naar Brussel. Momenteel staat dit geboekt op 09/11/17( was de uiterste datum dat we konden boeken op dat moment) maar we zullen dit nog herboeken naar half juni 2018.

Mijn vraag is dus of ik op de manier zoals ik ze hierboven beschrijf via ESTA kan reizen door de USA. Ik heb immers geen bewijs dat ik binnen de 90 dagen de USA zal verlaten.

Indien dit mogelijk is via ESTA vroeg ik mij ook af of ik op mijn ESTA-aanvraag bij de vraag of ik op transit ben naar een ander land ja of nee moet antwoorden. Ik ben immers door Amerika op weg naar nog vele andere landen hoewel ik eerst een kleine 3 maanden in de USA en Canada zal vertoeven.

Kan iemand mij hierbij helpen? In ieder geval bedankt op voorhand!
grtz
Bokke
#1 - 28-02-2017, 18:35 uur

Chris RTA

ESTA is geen visum. Het is alleen een toestemming om het vliegtuig te mogen instappen richting Amerika.

Als je binnen de 90 dagen het land verlaat, lijkt dit mij geen probleem. Neem altijd bewijs mee dat je een planning hebt om dit te doen. Wellicht je roadbook, of retour ticket. Evt afspraken met mensen in een ander land of hotel reserveringen van een ander land.

Maar ik ben geen expert op dit gebied.
#2 - 28-02-2017, 21:10 uur

Big_mo

Je klok van 90 dagen begint te tikken zodra je in Chicago aankomt. Vanaf dat moment is het aan de immigratie beambte of deze je binnen laat of je terug op het vliegtuig naar BelgiŽ zet.

Wat ik je zou aanraden is dat je een soort van planning hebt uitgeschreven of wat dan ook waar het redelijk duidelijk is dat je binnen 90 dagen de VS uit bent.
Om alles even recht te hebben.
Brussel - Chicago 90 dagen beginnen hier
Chicago - Anchorage gaat geen verschil maken
Alaska - Canada je zit nog steeds vast aan je huidige 90 dagen of te wel houd dit in de gaten!
Canada - USA En de timer gaat gewoon door
USA - Mexico doe dit voor je 90 dagen om zijn!

Mits je terug moet voor wat voor redenen dan ook nadat je de grens van Mexico bent over gegaan en je bent op dag 90 de grens over gegaan, heb je grote kans dat de immigratie beambte je toegang ontzegt. Plan dat dus goed in. 

Moraal van het verhaal, heb bewijs dat je binnen 90 dagen het land uit bent. 
#3 - 28-02-2017, 22:27 uur

Old Faithful

Welkom op het forum.

Mijn vraag is dus of ik op de manier zoals ik ze hierboven beschrijf via ESTA kan reizen door de USA. Ik heb immers geen bewijs dat ik binnen de 90 dagen de USA zal verlaten.
Ik weet niet of je bij het verlaten van het land dit electronisch (zoals op een luchthaven) kunt laten registreren of dat er een stempel in je paspoort wordt gezet.
Dat je het land verlaten hebt, zou ook kunnen blijken uit een inreisstempel die je misschien krijgt als je Mexico binnen komt.

Hoe reis je trouwens? Eventueel zou je een korte vlucht van Amerika naar Mexico kunnen nemen,

Ik denk niet dat jij als transit passenger beschouwd zult worden.

Maar ook ik ben geen expert, dus het beste advies dat ik je kan geven is te rade te gaan bij de instantie die het zeker weet: de U.S. Customs and Border Protection Information Center

Succes en veel plezier bij de voorbereiding.
#4 - 01-03-2017, 01:47 uur
Groet,

Old Faithful

Bokke

Hallo,

Bedankt voor jullie reacties.

Wat ik vermoedde blijkt ook uit jullie reacties.

Ik wist dus niet of je een retourticket binnen de 90 dagen  uit de usa moet hebben om via ESTA het land binnen te gaan maar uit jullie reacties blijkt dat dit niet nodig is.
Ik moet gewoon zorgen dat ik een duidelijke planning heb waaruit blijkt dat ik binnen de 90 dagen de usa zal verlaten wat ik ook echt wel ga doen.
Ik besef dat het uiteindelijk de douanebeamte in chicago zal zijn die zal beslissen of ik binnen mag of niet en ik weet ook dat mijn 90 dagen beginnen te lopen vanaf chicago en ook doorlopen op het moment dat ik in Canada ben.
Ik moet zorgen dat ik een planning kan voorleggen waaruit blijkt dat ik binnen de 90 dagen de usa zal verlaten.

grtz

Bokke
#5 - 02-03-2017, 20:35 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15