Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Intern solliciteren, FiancÚ Visa of zijn er andere opties?

Discussie gestart

John van Helden

Hallo allen,
 welkom

Helemaal top dat dit forum bestaat laat ik daarmee beginnen, want ik kan iedere hulp en ieder advies gebruiken.
Ik heb in Amerika een vrouwtje leren kennen die ik verder wil leren kennen, samenwonen en uiteindelijk trouwplannen mee wil maken.
Een FiancÚ visum is geen echte optie, want ik wil niet geforceerd worden in een huwelijk binnen 90 dagen.

Gelukkig zit het bedrijf waar ik werk ook in Amerika... alleen heb ik een redelijk groot probleem..
De specialisatie ligt daar op een ander gebied als in Nederland.
 :'(
Met andere woorden:

Ik ben intern aan het solliciteren, maar heb al de mededeling gehad dat het moeilijk wordt omdat specialisatie gewenst is.
Heeft iemand tips - sugesties of andere belangrijke mededelinge die kunnen bijdragen aan een "transfer" naar de States?

Verder moet ik wel even kwijt dat het een slechte zaak is dat taalkennis, zekerheid op een baan, woonverblijf en een schone lei geen garantie zijn dat je Amerika binnenkomt.
Maargoed.. ik ga er alles aan doen om 1 Januari 2010 mezelf in Amerika te vestigen.

P.S. Tips met betrekking tot een ander Visa zijn natuurlijk ook welkom.. ik grijp iedere gelegenheid aan.
 patriot
#1 - 05-03-2009, 16:27 uur

hdeweert

Hallo John

Amerika binnen komen is niet moeilijk dat doen hele hordes elk jaar weer. In Amerika blijven en er mogen werken is wat moeilijker.
Als je de diverse posts hebt gelezen merk je dat voor werken in Amerika een groene kaart moet hebben, en dat is een papiertje dat
wat moeilijker te krijgen is. Neem de antwoorden op het forum maar eens door je bent niet de eerste die naar een geliefde in Amerika wil verhuizen.

Succes
Harm
#2 - 05-03-2009, 16:55 uur

Pieter79

Jammer dat je niet via je bedrijf richting de States kunt. Om je wens in vervulling te laten gaan zou ik me tussen begin October en begin December inschrijven voor de GreenCard Lottery omdat je op die manier zo goed als zonder voorwaarden naar de States mag verhuizen. Je andere optie is misschien nog wel de beste optie, of in ieder geval de meest zekere, namelijk trouwen met je geliefde.

Aangezien je je niet wil laten forceren kun je bijvoorbeeld voor 2 of 3 maanden gaan samenwonen onder het mom van een reis. Daarna kom je weer naar Nederland en na een 3/4 jaar doe je dat weer, of eventueel enkele keren voor een maand. Let wel op dat je bewijs hebt dat je terug naar Nederland gaat en dat je werk of iets hebt want als je dit heel vaak doet dan gaan ze je wantrouwen en kun je teruggestuurd worden. Als jullie dan na een tijdje verloofd zijn dan kunnen jullie starten met de I-129F waarna je na ongeveer een half jaar tot 10 maanden (afhankelijk of alles de eerste keer goed gaat of niet) je K-1 visum in je paspoort krijgt. Je kunt dan nog maximaal 6 maanden wachten hier in Nederland voordat je die kant op moet, en eenmaal daar moet je inderdaad binnen 90 dagen trouwen. Een probleem kan zijn dat je als je telkens zo lang naar haar toe gaat dat je werkgever je niet meer wil en je ontslag krijgt.

Je kunt ook op je normale toeristenvisum daar naar toe, en dan op een gegeven moment gewoon trouwen (let wel dat je uittreksel persoonsregister en geboorteregister meebrengt, de internationale versie). Dan start je direct daarna met je spouse visum (K-2 dacht ik zo) maar dan mag je nog niet direct werken totdat alles rond is. Op je K-1 mag je wel direct aan de slag.

Ik krijg binnenkort ook m'n K-1 stempel in het paspoort, ongeveer 1 maand vˇˇr onze trouwdag. Die trouwdag hadden we al 1,5 jaar geleden bepaald dus we hebben geluk gehad dat dit visum op tijd binnen kan zijn. Wij hebben ook alles uitgezocht om eerst een tijdje te gaan samenwonen maar dat is bijna niet te doen, zeker als je nog werk in Nederland hebt. Ik schreef me dus altijd in voor de Lottery en in de tussentijd nam ik alleen maar m'n vakantiedagen op om naar m'n vriendin te gaan (ongeveer 6 weken per jaar naar Amerika, verdeeld over 2 of 3 reizen). Over 4 weken zit ik er gelukkig voorgoed, na alle formulieren en fees!! LOL :)

In ieder geval succes en als er vragen zijn dan laat het me maar weten!

Gr. Pieter
#3 - 05-03-2009, 17:16 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

John van Helden

Bedankt voor de antwoorden tot zover..

Ik heb inderdaad al wat forums bekeken en heb gelezen dat het niet makkeijk is om in Amerika aan het werk te gaan.
De hoop met mijn werkgever is nog niet verloren en ik zit erover te twijfelen om te solliciteren bij een ander bedrijf dat wel mijn specialisatie beoefend...

Ik blijf proberen en geef niet op...
Ik ga 31 Maart tot 12 April weer naar Amerika.. dan ga ik het van binnenuit nog eens allemaal bespreken
#4 - 05-03-2009, 19:28 uur

Loek

Als je specializatie een gewild iets is in de US, kun je mogelijk via een H1B visum een tijdje hier werken.  Als het een beroep is waarvoor een US bedrijf lokaal niemand kan vinden zijn ze mogelijk bereid de moeite van een H1B visum aanvraag door te lopen.  Er zijn maar een zeer beperkt aantal van deze visa beschikbaar en ze worden eens per jaar uitgegeven waarbij het hele quotum vaak binnen een aantal dagen al op is, dus de werkgever moet er snel bij zijn.

 :offtopic:  Wist je dat wij dezelfde achternaam hebben?
#5 - 06-03-2009, 16:24 uur
« Laatst bewerkt op: 06-03-2009, 16:26 uur door Loek »

John van Helden

Onderstaande kreeg ik toegestuurd van Pieter79

Het klopt inderdaad dat je vriendin de procedure vanuit Amerika in gang moet zetten, maar ze heeft wel gegevens van jou nodig. Jij zal dus een gedeelte van de formulieren moeten invullen en haar toesturen.

Het begint met formulier I-129F waarvan je de instructies heel goed moet lezen. In die instructies staat namelijk ergens dat je voor je vriendin en jijzelf ook nog formulier G-325A (in viervoud) moet invullen. Daarnaast stuur je nog een "Fiance(e) letter of intent" mee (jij en je vriendin) + evidence dat jullie een relatie hebben sinds een bepaalde tijd en nog steeds hebben. Een foto van de verlovingsring+aankoopbonnetje doet het ook heel goed als bewijs!! Dan voeg je ook nog een "cover" letter toe waarop staat wat je allemaal meestuurd. Kosten zijn iets van 480 USD.

Wij hadden de G-325A over het hoofd gezien en kregen dus een brief dat onze zaak "denied" was (ongeveer 5 maanden na aanvraag). Wel konden we een "Motion to reopen" indienen met alle ontbrekende formulieren en een check van 585 USD waarna m'n vriendin na 2 maanden bericht kreeg dat onze zaak was "approved". Tien dagen later kreeg ik bericht uit Amsterdam en nog eens 10 dagen later had ik m'n medische keuring erop zitten!! De medische keuring kostte mij 240 euro, incl. de DTP spuit.

Over ruim een week krijg ik m'n interview waar ik een kleine 110 euro voor heb moeten betalen.

Let op dat je ook nog kosten kwijt bent voor geboorteakte / persoonsregister en pasfoto's etc. Hou er rekening mee dat je later in het proces bewijzen moet hebben die eventueel Engels vertaald moeten worden. Tot nu toe is mij dit bespaard gebleven omdat ik m'n diploma al in het Engels heb gevraagd.

Al met al vind ik het meevallen maar ik heb me dan ook goed ingelezen en heb gelukkig via m'n huidige werkgever een baan in de USA gevonden, bij hetzelfde bedrijf. Jij veel succes en als je vragen hebt laat maar weten. Misschien is het trouwens leuk om je vraag met mijn antwoord in het forum te posten zodat meer mensen er iets aan hebben!!

Gr. Pieter


Pieter bedankt voor de Info... hier hebben we wat aan
#6 - 06-03-2009, 19:01 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15