Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

J-1 visum; totale duur, kosten, tips?

Discussie gestart

Tulp

Dag allemaal,

Ik wil begin januari naar de VS voor onderzoeksstage. Plek en voorstel is goedgekeurd. Nu moet ik mijn visum nog regelen (waarschijnlijk J1)

- haal ik dat voor januari?
- wat kan je zelf doen en wat moet de universiteit daar doen?
- welke kosten brengt het met zich mee?

Sorry dat ik het hiet vraag maar ik vind de website van de ambassade erg onduidelijk..
En als je ev. een J-2 visum doet, heeft dat voordelen boven een J-1 (mijn vriend gaat ook namelijk, we zijn niet getrouwd) en kun je met een J-2 visum ook zelf onderzoeksstage lopen?

Hartelijk dank!!
#1 - 27-09-2009, 00:21 uur

B-man

Ik geloof dat je alleen een J-2 kan krijgen als je getrouwd bent met (of kind onder 21 bent van) de houder van het J-1 visum. Kosten voor de bemiddeling van het J-1 visum hangen af van de tijd dat je verblijft in de VS.  Zal denk ik liggen tussen de E100 a E125 per maand. Het aanvragen gaat relatief snel dus je kunt het makkelijk voor januari regelen maar begin er zsm mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je moet zelf een hoop formulieren invullen met allerlei informatie. Bijv. garantie dat je voldoende financiele middelen hebt om jezelf te kunnen onderhouden tijdens je verblijf in de VS. Je universiteit zal ook wat dingen moeten opgeven zoals wat je gaat doen, contactinfo, etc. Het pakket formulieren is vrij duidelijk dus het wijst zich vanzelf hoor.

Succes!
#2 - 28-09-2009, 22:21 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15