Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Partnervisum mogelijK? Ook voor homo-stel?

Discussie gestart

Zeedraak

Mijn echtgenoot wil als 'visiting professor' een semester doorbrengen aan een Amerikaanse universiteit. De Amerikaanse universiteit regelt in zo'n geval het noodzakelijke papierwerk voor het juiste visum. Kun je als 'echtgenoot van' hetzelfde visum aanvragen? Geldt dat dan ook voor partners van het gelijke geslacht? Nu is het zo dat somige staten wel het homohuwelijk erkennen, maar ik neem aan dat visa door de centrale regering geregeld wordt, die geen rekening gaat houden met individuele regels per staat.
#1 - 18-05-2015, 13:40 uur

bgroeneveld

Klopt. Als je wettelijk getrouwd bent als holebi stel, in een land of Amerikaanse staat waar dat mag, dan ben je voor de federale Amerikaanse regering (die gaat over immigratie) wettelijk getrouwd. Met dus dezelfde rechten en plichten als een getrouwd stel.

Waar gaan jullie heen?
#2 - 18-05-2015, 17:02 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15