Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

B2 toerismevisum

Discussie gestart

Leannex

Hallo allemaal,

Na mijn afstuderen wil ik in Juli voor onbepaalde tijd naar Amerika gaan.
Nou weet ik dus echt nog niet hoe lang ik hier wil gaan blijven. Ik zat eraan te denken om een B2 toerisme visum aan te vragen waarmee ik langer dan 90 dagen zou mogen blijven.
Heeft iemand hier ervaring mee? Is dit lastig om te krijgen, en hoe lang duurt dit ongeveer?

Ook heb ik nog een andere vraag. Stel ik boek een ticket van 16 Juli tot 16 Oktober, en ik krijg uiteindelijk die B2 visum voor langer dan 90 dagen. Kan je dan dat ticket voor terug ook omboeken naar een latere datum? Of kan je alleen omboeken naar een eerdere datum?

Bedankt alvast!
Groetjes, Leanne
#1 - 13-04-2012, 14:07 uur

Ebelix

Het belangrijkste bij een B2 visum is aan te tonen dat je niet in Amerika wilt blijven dat je genoeg banden (huis, werk, etc) met je thuisland hebt. Ook moet je kunnen aantonen dat je over voldoende middelen beschikt om max 6 maanden in Amerika te verblijven zonder te werken.

Een visum voor onbepaalde tijd krijgen is niet mogelijk. Tegenwoordig is een B2 visum voor 6 maanden en bij hoge uitzondering voor 1 jaar.

Je kan verschillende soorten tickets kopen. In jou geval boek je een ticket dat wijzigbaar is en voor maximaal 1 jaar geldig is. Dit zijn over het algemeen niet de goedkoopste tickets. De goedkoopste tickets kan je niet wijzigen en zijn maar 3 maanden geldig.

Succes met de voorbereiding. 
#2 - 17-04-2012, 08:50 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15