Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

van een F2 visum naar een J1???

Discussie gestart

Puck

Op dit moment woon ik samen met mijn man in Pennsylvania. Hij is met een MBA-studie bezig op een F1-visum en ik ben met hem meegekomen op een F2-visum.  :)

Op een F2 visum mag ik niet werken in de VS, maar nu ben ik gevraagd om mee te werken aan een project op een universiteit in de VS. Een mooie kan voor mij, maar wel een visum dilemma.

Ik heb verschillende instanties gebeld en ben te weten gekomen dat ik uit twee dingen kan kiezen:
- Ik verander mijn F2 naar een J1 visum (en weer terug als het project is afgelopen). Dit kan door een 'change of status' vanuit de VS of ik moet met de broodnodige papieren naar Nederland vliegen voor een afspraak bij de Amerikaanse ambassade. Na afloop van het project doe ik hetzelfde om te veranderen van J1 naar F2.

of

- Ik zorg ervoor dat ik nergens op de 'payroll' in de VS verschijn, alleen in Nederland een contract heb en daar ook betaald wordt. Dan zou ik op mijn F2 aan dat project mee moeten kunnen werken.

De tweede optie klinkt zo veel makkelijker als de eerste, maar mijn gevoel zegt dat er ergens iets niet klopt. Wat als de immigratiedienst zegt dat het niet mag? Ik wil geen risico lopen het land uitgezet te worden. Heeft iemand ervaring met het verkrijgen van een J1 visum?

Bedankt!
#1 - 03-08-2007, 19:00 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15