Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Mijn vriend werkt bij nato en gaat voor 3 jaar naar Amerika

Discussie gestart

sweetest_mio

spijtig dat officieel samenwonen niet geldig is

heeft er iemand een idee hoeveel het kost om te huwen en eventueel te scheiden, en over welke termijnen men dan spreekt, zijn het gelijkaardige procedures zoals in belgiŽ?

dit klinkt wel raar, maar als je het al meegemaakt hebt ben je er wel wat voorzichtiger in

ik heb gehoord dat trouwen in amerika goedkoper zou zijn dan in belgiŽ.

is het mogelijk dat we in amerika trouwen en dan ginder trouwen en dan a2 visa aanvragen voor beiden en ginder ineens blijven, of moeten we eerst onder toeristenvisum vertrekken dan ginder trouwen, terugkomen naar belgie en dan met a2 visum terug vertrekken?
#16 - 31-01-2006, 14:21 uur

bgroeneveld

Ik zou een en ander eens voorleggen aan de Amerikaanse ambassade in Belgie. In jullie geval zijn er zoveel onzekerheden dat goedwillende buitenstaanders je alleen maar op het verkeerde spoor kunnen zetten.

Er is veel voor te zeggen om gewoon maar eerlijk te zijn. En de NAVO is nou bepaald niet een zo Amerika-onvriendelijk organisatie dat je daarmee automatisch tegenwerking krijgt van de ambassade (in tegenstelling, zeg maar, met uitzending door het centraal comite van de Belgische communistische partij!). Laat je vriend het bij personeelszaken van de NAVO ook maar eens navragen. ZO uniek is jullie geval nou ook weer niet en er is vast in het verleden als eens een oplossing voor gevonden.
#17 - 31-01-2006, 19:56 uur

Chiefram

Voor Belgie en Nederland is dit misschien niet zo uniek, maar ongehuwd zijn en alleen maar samenleven, daar hebben de meeste Amerikanen toch wel problemen mee.

Vrienden van ons hebben dit bij hun Amerikaanse bedrijf aan den lijve ondervonden. Men vond het maar niets dat die twee als ongehuwden (ook al woonden ze samen) het hotel deelden en zamen gezien werden op het bedrijf. Viel niet helemaal in goede aarde bij de meeste mensen.
#18 - 31-01-2006, 20:49 uur

bgroeneveld

Chiefram:

Weet je zeker dat dit ging over het niet gehuwd zijn? Of werkten ze allebei voor hetzelfde bedrijf? Het laatste zit de meeste bazen niet lekker, zelfs als de twee getrouwd zijn.
#19 - 31-01-2006, 22:09 uur

Chiefram

Nee, ze werken niet voor hetzelfde bedrijf. Hij moest voor zijn werk in WI zijn voor een paar dagen en hij nam zijn vriendin mee. Hier werd heel erg met scheve ogen naar gekeken. Sterker nog, men had er zelfs moeite mee dat hij haar mee het bedrijf in nam om in de kantine te gaan lunchen als ongehuwd stel. Uiteraard was het delen van de hotelkamer ook niet iets dat ze ongemerkt hebben gelaten in hun manier van denken. Het bedrijf dan. Het was wel eventjes allemaal goed duidelijk gemaakt dat ze het liever niet hadden.

#20 - 31-01-2006, 22:54 uur

FreezeM

Mijn vriend is pas gescheiden, ik heb ook een lange relatie achter de rug.
We zijn nog geen jaar samen en willen mekaar nog beter leren kennen.
We willen het voorzichtig doen, omdat we beiden schrik hebben dat we mss weer de verkeerde keuze maken, hebben dus beiden wat last van bindingsangst.  We houden er gewoon rekening mee als het niet zou lukken tussen ons dat ik dan terug naar huis kan komen en we ons leven verderzetten. Maar we zouden dan graag de rompslomp vermijden van papieren, en de juridische kosten. We zouden liever trouwen als we echt zeker zijn van mekaar.

Ik dacht gelezen te hebben dat als we ginder trouwen, dat we dan voor belgiŽ niet officieel getrouwd zijn zolang dat niet aangegeven wordt bij de dienst bevolking.


Als je als inwoners van Nederland of Belgie trouwt in een ander land dan ben je verplicht dit huwelijk te melden in je eigen land. Dus het als je het niet meldt dan is het niet geldig verhaal gaat niet op. Je moet het melden.
#21 - 02-02-2006, 15:59 uur

sweetest_mio

weet er iemand als we als verloofde zouden vertrekken of het dan ook direct onder a2 visum kan?
ik dacht dat je dan moest trouwen binnen de 3maanden.
Is het mogelijk als ik het ginder toch niet zie zitten na 3 maanden, en dus niet trouwen  en terug naar belgie vertrekken?

Of indien dat niet mogelijk is, is het mogelijk om met toeristenvisum naar ginder te gaan, en mijn vriend dus met a2. als ik toch zou willen blijven, ginder trouwen en krijg ik dan ook een a2 visum?
#22 - 09-02-2006, 12:04 uur

Dusza

Ik denk dat je toch best eens contact opneemt met de personeelsdienst bij je vriend hoor.
Zij zullen, in deze omstandigheden, beter weten wat wel of niet kan, dan dat wij dat weten.
#23 - 09-02-2006, 12:14 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15