Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Nieuwe visum-eisen per 1 juli

Discussie gestart

RonB1963

Nieuw!
Ik hoor net op de radio dat er problemen worden verwacht voor reizigers dit deze vakantie naar Amerika gaan.
Ikzelf vertrek op 9 juli aanstaande.
Mijn paspoort is geldig tot 09 aug 2010. Er zit voor zover ik kan ontdekken geen chip in.
Wel heb ik een ESTA (ESR) (???) toestemming gekregen via zo'n online aanvraagprocedure.

Wat nu? Even snel een chipppaspoort aanvragen?
Of even naar Amsterdam voor een visum?

UPDATE USA4ALL:
Citaat
Paspoorten vanaf 2007 hebben een chip. Echter het nieuwsbericht geldt ALLEEN voor (zoals eerder gemeld) noodpaspoorten.

Er is dus niets aan de hand. Iedereen met een Nederlands paspoort heeft een machine-leesbaar paspoort. Andere bestaan niet meer. En met een MRP komt je gewoon de VS binnen.

Nu.nl heeft het verhaal ook aangepast, dat het om noodpaspoorten gaat:

http://www.nu.nl/algemeen/2034927/nederlands-noodpaspoort-onvoldoende-voor-vs.html


Waar de marechaussee (terecht) voor waarschuwt is dat als je paspoort verlopen is, of je kind geen paspoort heeft, zij je dan niet kunnen helpen als je daar op het laatste moment achter komt en naar Amerika wil. Ze kunnen wel een noodpaspoort afgeven, dat door de meeste landen wordt geaccepteerd, maar wegens het ontbreken van een chip dus niet door Amerika.
#1 - 03-07-2009, 10:11 uur
« Laatst bewerkt op: 06-07-2009, 14:25 uur door usa4all »

jerbia

Dit bericht staat op http://www.visumdienst.nl :

Citaat
Verenigde Staten van Amerika

Nederlanders hebben geen visum nodig voor een kort bezoek aan de VS Zij vallen onder het z.g. Visa Waiver Program. Een "nieuw" paspoort (met chip) is niet nodig, alle Nederlandse paspoorten behalve noodpaspoorten zijn geschikt. Het bericht op de website van het Amerikaanse consulaat dat vanaf 12 juli alleen "Nieuwe" paspoorten met biometrische chip (uitgegeven sinds 26.08.2006) toegelaten zijn is onjuist (volgens datzelfde Amerikaanse consulaat). Het paspoort moet geldig zijn tot na de reis, niet langer.

Sinds 12 januari 2009 moeten alle reizigers die zonder visum naar de Verenigde Staten reizen (inclusief transitpassagiers en mensen die over land vanuit Canada of Mexico is de VS aankomen), zich minimaal 72 uur voor vertrek elektronisch hebben aangemeld, anders mogen ze niet inchecken. Dat kan op deze website. (de linkerkolom is van belang). U hoeft niet te wachten tot drie dagen voor vertrek, de aanmelding blijft twee jaar geldig. Meer informatie vindt U hier.

Alle kinderen, ook zuigelingen, moeten een eigen paspoort hebben.
#2 - 03-07-2009, 10:43 uur

RonB1963

De vraag is hoe actueel dat is. Wat ik op http://www.nu.nl/algemeen/2034796/deel-reizigers-vs-dreigt-op-schiphol-te-stranden.html leesverontrust mij wel enigszins.
Ik heb net de Gemeente gebeld, en die zijn ook compleet verrast.
Het Amerikaans Consulaat in Amsterdam is gesloten, als voorbereiding op de 4th of July.

(edit)
Zojuist het Amerikaans Consulaat aan de lijn gehad. Gelijk even 'kassa!'voor het telefoongesprek: er wordt 15 afgeschreven van mijn creditcard, alvorens er ook maar n vraag beantwoord word.
Het consulaat weet het ook niet. Er is grote verwarring. 'Amerika' is gesloten wegens Independence Day.
De medewerker zei: f de Marechaussee maakt een fout, f wij maken een fout, maar volgens ons kun je gewoon nog Amerika in met een machinaal uitleesbaar paspoort. Dus eentje met een ingescande foto. Tidens het telefoongesprek meldde de medewerker dat hij net hoorde dat de Marechaussee iedereen op Schiphol tegenhoudt die gn visum heeft.
De 'nieuwe regel' zoals die per 1 juli zou zijn ingegaan zou alleen gelden voor een Emergency Passport of een Temporary Passport.

Dus maandag ga ik maar naar Amsterdam (ik woon er vlakbij, dus dat scheelt weer). De beambte 'aan de deur' zal dan wel meer kunnen vertellen over de nieuwe regels. Een visum kan ik dan niet meer krijgen, want daar moet een afspraak voore worden gemaakt, en de agenda staat vol t/m 14 juli... En ik ga 9 juli weg. Of niet ;-)
#3 - 03-07-2009, 10:46 uur
« Laatst bewerkt op: 03-07-2009, 11:09 uur door RonB1963 »

jerbia

Ik zag zojuist het volgende bericht op een ander forum:

Citaat
Ik heb net bericht gehad van mijn collega van Burgerzaken die een en ander heeft nagezocht.

Het verhaal op nu.nl blijkt dus helemaal fout te zijn. Wat is nu het verhaal. Alle paspoorten die zijn afgegeven n oktober 2006 moeten een biometrische chip bevatten. De reguliere paspoorten hebben dat dus ook. Alleen de nooddocumenten die worden afgegeven hebben gn chip. Met deze nooddocumenten kun je dus net naar Amerika reizen zonder geldig visum.

Als het paspoort is afgegeven vr oktober 2006 is er niets aan hand, mits het paspoort natuurlijk geldig is tot het moment dat je terugkeert in Nederland. In mijn geval heb ik dus een paspoort van november 2005, afgegeven dus vr oktober 2006, geldig tot november 2010, geen chip maar wel een machineleesbare strip en geen probleem dus voor mijn reis naar Amerika.

Mijn collega heeft het nagekeken op de site van de Amerikaanse overheid en heeft het ook nog gechecked bij de Marechaussee.

Al met al onnodig onrust stoken dus in de media!!

Blijkt dus een misser van nu.nl te zijn  >:(
#4 - 03-07-2009, 11:04 uur

bedeve

  Chip in paspoort verplicht bij reis naar Verenigde Staten
03-07-2009
SCHIPHOL - De marechaussee op Schiphol waarschuwt reizigers die deze zomer naar de Verenigde Staten gaan. De dienst voorziet problemen voor een deel van de reizigers omdat sinds 1 juli iedereen die naar de VS vliegt, van de Amerikaanse overheid opeens over een paspoort met chip moet beschikken.
Als dat niet het geval is, moet men beschikken over een geldig visum. Anders komen reizigers de VS niet in en valt de reis al op Schiphol in het water. De luchtvaartmaatschappij zal in dat geval namelijk het vervoer naar Amerika weigeren.

De nieuwe regels zijn volgens woordvoerder Rob Stenacker nog vrij onbekend bij het grote publiek. Bijkomend probleem is dat nooddocumenten volgens hem in dit geval geen soelaas zullen bieden, omdat ook die niet voorzien zijn van een chip. Een visum voor de VS is ook niet op Schiphol te verkrijgen.

Uit gegevens van vorig jaar blijkt dat veel mensen die in juli en augustus naar de VS vertrekken, op Schiphol om nooddocumenten vragen. Dat komt omdat ze over een verlopen paspoort blijken te beschikken of over een paspoort dat niet lang genoeg geldig meer is.

Dat waren er in die periode vorig jaar ongeveer tweehonderd'', weet Stenacker. Daar komen volgens hem nu nog de mensen bij die een paspoort zonder chip hebben. Zij zullen de Verenigde Staten niet inkomen zonder het vereiste visum.''

Kinderen eigen paspoort
Een ander probleem dat vorig jaar ook al de kop opstak, is dat kinderen over een eigen paspoort moeten beschikken om toegang tot de VS te krijgen. Veel vakantiereizigers kwamen toen om deze reden dan ook niet verder dan Schiphol. De marechaussee gaf vorig jaar aan dat het in de drukste periode om vijftig tot zestig gevallen per week ging. In tegenstelling tot vorig jaar kunnen de kinderen nu ook daarvoor geen nooddocument meer aanvragen. Ze moeten echt een eigen paspoort met chip hebben of een visum.

Door de zeer korte termijn waarin de VS de nieuwe regels hebben doorgevoerd, vindt de marechaussee het nodig om voor de nieuwe eisen te waarschuwen. Stenacker: Het is goed voorstelbaar dat deze nieuwe eisen nog niet overal bekend zijn.''

De Amerikanen maken alleen uitzonderingen voor het gebruik van een nooddocument in geval van aantoonbare noodsituaties. Het gaat dan bijvoorbeeld om diefstal op het vliegveld zelf vlak voor het vertrek, een overlijdensgeval in de familie of vanwege een dringende medische noodzaak.

De grenspolitie in de VS zal uiteindelijk zelf beoordelen of het beroep op de noodsituatie terecht is gedaan, benadrukt de marechaussee. Het is de eigen verantwoordelijkheid van de reizigers om vooraf te informeren naar de eisen waaraan ze moeten voldoen.''
#5 - 03-07-2009, 11:08 uur

RonB1963

Goed... nou, laten we het dan voorlopig dus maar even houden op storm in een glas water. En de berichtgeving in de gaten houden...
Grinnik, ik ben nu heleml toe aan vakantie. Zo nog maar even wat in de rondte bellen...

(Edit 11:20) het bericht lijkt te zijn verdwenen van www.nu.nl

(Edit 11:25) Gemeente Haarlemmermeer zegt dat er geen onduidelijkheden meer zijn. Machinaal leesbare paspoorten, dus met een 'strip' geven gewoon toestemming tot reizen naar de Verenigde Staten.
#6 - 03-07-2009, 11:11 uur
« Laatst bewerkt op: 03-07-2009, 11:25 uur door RonB1963 »

bedeve

Edit 11:25) Gemeente Haarlemmermeer zegt dat er geen onduidelijkheden meer zijn. Machinaal leesbare paspoorten, dus met een 'strip' geven gewoon toestemming tot reizen naar de Verenigde Staten.

Ron ;de paspoorten met de "harde "houderspagina en uitleesbare strip zijn eerder verschenen dan die met een chip.
#7 - 03-07-2009, 11:28 uur

RonB1963

@ Bedeve: ja, dat weet ik. Mijn paspoort met harde geplastificeerde houderspagina is afgegeven in augustus 2005, en geldig t/m augustus 2010.
Modelnr 006, produktiejaar 2005, versienummer 001.
Door de berichtgeving op www.nu.nl ontstond er verwarring over paspoorten zonder chip. Voor zover ik kan zien heeft mijn paspoort geen chip, maar kennelijk wl een machineuitleesbare strip.

Is zo'n chip zichtbaar, net zoals bv op een creditcard? Zit er zo'n metalen vierkant plaatje in de nieuwe paspoorten?

Nou ja, belangrijker is dat er 'gewoon' naar de VS gereisd kan worden.
#8 - 03-07-2009, 11:42 uur

bgroeneveld

Voor zover ik begrepen heb, gaat de hele toestand alleen om NOODpaspoorten, dat zijn van die dingen die de marechaussee op Schiphol afgeeft, als blijkt dat (redelijk veel) mensen hun reis nogal slecht hebben voorbereid en niet weten dat je voor de VS een eceht paspoort nodig hebt en dat je zo'n floddertje van een noodpaspoort wel op Schiphol kan krijgen, maar dat het niet een echt paspoort is.

De chip is niet nodig, volgens mij, het paspoort moet wel machinaal leesbaar zijn, dat wil zeggen dat er allerlei computerletterjes, cijfers en tekentjes aan de onderkant van de eerste bladzijde staan, die ze hier bij immigratie door een "lezer" kunnen schuiven, zodat ze je naam en andere gegevens niet zelf hoeven in te tikken.

Vergeet niet: ALLE reizigers moeten een geldig paspoort hebben, dus OOK IEDER KIND, hoe jong ook.

Met een noodpaspoort kom je nog wel de VS in als het echt om een noodgeval gaat, je tas gestolen op Schiphol, bijvoorbeeld.

Overigens: Amerikaanse paspoorten hebben ook alleen maar van die leesbare cijfers en letters, de eerste chip is er hier voorlopig nog niet.

Het Parool heeft het ANP bericht hier:
http://www.parool.nl/parool/nl/44/REIZEN/article/detail/251674/2009/07/03/Nederlands-noodpaspoort-onvoldoende-voor-VS.dhtml


Voor alle zekerheid: vakantiegangers die niet langer dan drie maanden in de VS hun vakantie willen vieren, hebben geen visum nodig. Je vult in het vliegtuig een kaartje in voor de immigratie, plus een kaartje voor de douane, geeft het adres van je eerste paar nachten op (een hotel is prima), beantwoordt een paar vragen en je bent binnen. Niet zenuwachtig maken, gewoon netjes en kort antwoorden (geen grapjes maken, de mensen van immigratie zitten de hele dag te zitten en in computers te turen, plus Amerikaanse humor is net iets anders en de taal is ook wat anders dan Nederlands).

Die 'kom maar vakantiehouden' regeling is de "visa waiver" Nederlanders (en inwoners van een aantal andere landen, zijn zo braaf, dat we meestal zomaar op vakantie mogen.
#9 - 03-07-2009, 14:12 uur
« Laatst bewerkt op: 03-07-2009, 14:16 uur door bgroeneveld »

koosv

ik citeer het NRC van vandaag:

Citaat
Reizigers zonder visum of met een paspoort van voor 26 augustus 2006 hebben nog wel een probleem. Tijdig een nieuw paspoort aanschaffen lijkt de enige remedie. De nooddocumenten die op Schiphol te krijgen zijn, werken namelijk niet. Die hebben geen chip.

Ik denk helaas dat er een grote groep reizigers, waaronder ik me ook reken, hier absoluut geen weet van heeft.
Op de een of andere manier zijn veel van ons dus niet op tijd of zelfs helemaal niet voorgelicht hierover.

Voor mensen die binnen enkele dagen vertrekken: ik weet niet wat sneller is een nieuw paspoort of een visum halen. Vroeger had je binnen een dag een visum, ik weet niet of dat nog zo is.

Koos
#10 - 03-07-2009, 16:45 uur

Nisandros

Wat een gedoe.

Ik heb een paspoort uit juni 2005 geldig tot juni 2010 moet ik nu een nieuw paspoort halen of kom ik
gewoon de USA binnen met dit paspoort?

Ik lees namelijk tegenstrijdige berichten.
#11 - 03-07-2009, 17:34 uur

Wop

Paspoorten vanaf 2007 hebben een chip. Echter het nieuwsbericht van vandaag geldt ALLEEN voor (zoals eerder gemeld) noodpaspoorten.

Er is dus niets aan de hand. Iedereen met een Nederlands paspoort heeft een machine-leesbaar paspoort. Andere bestaan niet meer. En met een MRP komt je gewoon de VS binnen.

Nu.nl heeft het verhaal ook aangepast, dat het om noodpaspoorten gaat: http://www.nu.nl/algemeen/2034927/nederlands-noodpaspoort-onvoldoende-voor-vs.html

Waar de marechaussee (terecht) voor waarschuwt is dat als je paspoort verlopen is, of je kind geen paspoort heeft, zij je dan niet kunnen helpen als je daar op het laatste moment achter komt en naar Amerika wil. Ze kunnen wel een noodpaspoort afgeven, dat door de meeste landen wordt geaccepteerd, maar wegens het ontbreken van een chip dus niet door Amerika.
#12 - 03-07-2009, 20:36 uur

MariekenaarVS

Ik vlieg morgen met mijn chiploze pas van mei 2006 naar de vs. Ik ga er vanuit dat ik daar aankom. Mocht ik problemen krijgen laat ik het weten.

Marieke
#13 - 04-07-2009, 16:57 uur

Wop

Ik vlieg morgen met mijn chiploze pas van mei 2006 naar de vs. Ik ga er vanuit dat ik daar aankom. Mocht ik problemen krijgen laat ik het weten.

Marieke

Graag Marieke!

Dan is ook direct alle onzekerheid verdwenen.
#14 - 04-07-2009, 17:07 uur

Ruud2004

Voor zover ik begrepen heb, gaat de hele toestand alleen om NOODpaspoorten, dat zijn van die dingen die de marechaussee op Schiphol afgeeft, als blijkt dat (redelijk veel) mensen hun reis nogal slecht hebben voorbereid en niet weten dat je voor de VS een eceht paspoort nodig hebt en dat je zo'n floddertje van een noodpaspoort wel op Schiphol kan krijgen, maar dat het niet een echt paspoort is.

Even over jouw omschrijving van het noodpaspoort Benno. Het betreft zeker geen "floddertje", maar een officieel door de Nederlandse autoriteiten. Een officieel erkend reisdocument ! (de voormalige toeristenkaart kon je wel als een "floddertje betitelen)
Het rare is nu, dat een "buitenlandse mogendheid" terplaatse gaat uitzoeken of de afgifte (door de Nederlandse autoriteiten) wel rechtmatig is geweest. Dat is wat er nu gaande is. Wij (lees Marechaussee) gaan de afgifte toch ook niet betwisten als het Amerikaans consulaat een (nood) paspoort aan een Amerikaan heeft verstrekt ?  Het gaat weer erg ver allemaal. Net of er gevaar bestaat dat Dhr. O. Bin Laden een Nederlands nooddocument wordt verstrekt.
#15 - 05-07-2009, 14:05 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15