Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Onbetaalde stage 3 maanden

Discussie gestart

rens

Volgend jaar wil ik in New York mijn afstudeerstage gaan doen. Ik heb inmiddels contact met een bedrijf dat erg geinteresseerd is. Een van de issues is dat ze in Amerika een heel ander soort stages gewend zijn; mijne moet 4,5 maand duren, zij bieden 3 maanden. Ik heb dit op een creatieve manier ondervangen: ik zou bij bovengenoemd bedrijf 3 maanden kunnen stagelopen en dan nog 1,5 maand in NY kunnen blijven om het bedrijf te raadplegen bij en te werken aan afstudeeronderzoek en scriptie.

Het bedrijf heeft aangegeven alleen 3 maanden durende stages aan te bieden omdat zij niet kunnen helpen bij visa-aanvragen e.d. Dit zou betekenen dat ik op het VWP naar Amerika moet, maar zelf ben ik niet zo'n voorstander van dat idee. Ik ben gek op Amerika en zou er graag heen blijven gaan, i.p.v. misschien 'betrapt'  en uitgezet te worden, met tot gevolg dat je nooit meer terug mag. Ik heb inmiddels het internet afgezocht over J1-visa's, maar het lijkt erop dat werkgever ook mee moet werken in de aanvraag.

Heeft iemand hier ervaring mee? Het J1-aanvraagproces is me niet echt duidelijk namelijk. En hoe groot is de 'pakkans' als ik wel op VWP zou gaan? Zou ik na 90 dagen op VWP terug kunnen vliegen naar Nederland en dan de week erop weer voor 90 dagen het land in kunnen met VWP (om afstudeeronderzoek af te maken) of is dat 'verdacht'  gedrag?


Alvast bedankt voor jullie tijd/reacties! :afro:
#1 - 28-08-2010, 10:10 uur

B-man

Ja het bedrijf moet absoluut meewerken aan een J-1 aanvraag en zoals je aangeeft is reizen onder het VWP niet aan te raden. Als je gepakt wordt kom je er niet meer in (zonder steeds een visum te moeten aanvragen). Ik raad je daarom aan om je niet blind te staren op het bedrijf en daar omheen een oplossing te zoeken maar op zoek te gaan naar een ander bedrijf dat je wel kan steunen bij de aanvraag en ook de 4,5 mnd wil doen. Hou er namelijk rekening mee dat je na het aflopen van je J-1 visum nog maar 30 dagen in de VS kan verblijven.
#2 - 28-08-2010, 16:09 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15