Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

retourticket nodig

Discussie gestart

ozziemartin

Hallo,

Ik heb begrepen dat bij aankomst in Amerika zeer strenge regels nageleefd worden. En terrecht denk ik dan maar.

Oa een retourticket is nodig om te bewijzen dat je ook weer vertrekt heb ik begrepen. Nu heb ik tickets via cheaptickets.nl geboekt. Ik kan dus simpelweg mijn printje met geboekte vluchtnummers laten zien bij aankomst in Miami ? Ik vlieg via New York weer terug naar Amsterdam. Heb binnenlandse vlucht van Orlando naar New York geboekt, ook via cheaptickets.

Ben erg benieuwd.

Mvg'

Martin
#1 - 28-12-2008, 12:00 uur

druifje

Hey Martin,

bij ons hebben ze nog nooit gevraagd naar de retourtickets. In 2003 wel hoe lang we van plan waren te blijven, maar dat was natuurlijk erg kort na de aanslagen in NY. Dus het lijkt mij geen probleem en als ze er wel naar vragen en je hebt dat printje lijkt mij dat voldoende hoor...

Gr. Rianne!!!
#2 - 28-12-2008, 13:10 uur
Charmed I'm Sure

Harry

Wij hebben dit jaar op 2 enkeltjes gereist, ook dat was geen enkel probleem, er werd helemaal nergens naar gevraagd, we zijn eerst met KLM (business-award) met een enkeltje naar JFK gereist, daarna met Continental doorgevlogen naar Phoenix, met de auto rondgereden en geeindigd in Las Vegas, vanaf Las Vegas met American Airlines naar Chicago, en vanaf daar weer met een enkele awardticket naar Amsterdam.
#3 - 28-12-2008, 13:47 uur

Mrjn

Ik ga er eigenlijk wel een beetje vanuit dat de informatie over jouw vliegplannen al bekend zijn bij immigration. Kunnen ze vast wel ergens checken. Als je geen tickets terug hebt naar NL en je gaat niet emigreren, dan verwacht ik wel commentaar.
#4 - 28-12-2008, 15:12 uur

Ruud2004

Het gaat om een soort van "zekerstelling" dat je een ticket hebt naar een bestemming waar je toelating gewaarborgd is. Dit kan een (vlieg)retourticket of enkele reis zijn, een cruise/bootticket of zelfs een busticket. In speciale gevallen kan zelfs een borgstelling (ticket of geldbedrag) worden verlangd, maar dat hoor je nooit bij de Amerikanen.  Behalve zeelieden, Militairen (ibv Travelorder) visumhouders (en nog een speciale catagorie) zal iedereen hier aan moeten voldoen. Niet zo vreemd hoor, is hier voor Nederland (lees > Schengenlanden) ook het geval.

Jouw plannen zullen inderdaad al bekend zijn bij de US-Immigration omdat de desbetreffende vliegmaatschappij deze dient te controleren Ún aan te leveren (op straffe van een aanzienlijke boete)  en je deze gegevens zelf dit op het I-94 form (eerdaags via ESTA) dient aan te geven.  Bij twijfel zal men aanvullende vragen stellen, daar kan je vergif op innemen.

Komt dus wel goed Martin. Voordat je op Schiphol in het toestel zit, weet de US-Immigration je reisgegevens al.
#5 - 28-12-2008, 15:46 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

ozziemartin

ah gelukkig. Hartelijk dank voor jullie antwoorden !!!

 :afro:
#6 - 28-12-2008, 18:17 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15