Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Rondtrekken/Vrijwilligerswerk/Studeren

Discussie gestart

Siemon

Hallo iedereen!

Ik ben van plan om samen met mijn vriendin naar de VS te vertrekken midden 2012. De reis bestaat uit heel wat onderdelen en mijn ervaring op alle vlakken is vrijwel nihil. Hieronder geef ik je mijn situatie weer.

Ik zoek naar:

- Informatie
- Relevante instanties
- Tips
- Contactpersonen
- enz..

Vooraf

Hoe zit het met het papierwerk (visum,...) als je de volgende 3 delen aan elkaar koppelt. Summerschool of vrijwilligerswerk + rondtrekken + cursus in NYC volgen? Is er een Checklist?

Deel 1 - Duur +- 2 Maanden

Ikzelf wil graag Summerschool volgen. Mijn opleiding is Human resources management (personeelswerk) dus liefst iets business management of HR gericht.
Mijn vriendin wil graag vrijwilligerswerk doen in de week en hierbij met mensen in contact komen. Wat een belangrijke factor is dat ze met Spaans sprekende mensen wil werken= wij dachten aan LA ?

We zoeken dus een studio/appartement om te vertoeven. Is dit makkelijk om te combineren?

Deel 2 - Duur +- 2 Maanden

Rondtrekken, we willen graag naar Miami en dan naar het centrum of oostkant gaan. OF naar Bahama's of dominicaanse  --> Problemen met Visum ?? Gaat dit?

Deel 3 - Duur 3 maanden

Als laatste deel ga ik alleen naar New York city. Ik wil hier een cursus volgen weer gerelateerd aan mijn richting HR of gelijkaardig voor 3 maanden . Bestaan er scholen/universiteiten waar je in het midden van het jaar, cursussen kan volgen van 3 maanden? vb. scholen waar internationale studenten bij elkaar komen e.d.

Elke tip, doorverwijzing, antwoord of link wordt geweldig geapprecieerd!

Alvast bedankt!

Siemon
#1 - 06-02-2011, 18:38 uur

Loek

Beetje ingewikkeld door de verschillende doelen waarvoor je naar de US wilt.  Om te studeren zou je een F1 visum kunnen aanvragen, waar je aan het eind van je studie een paar weken extra zou kunnen blijven om rond te trekken.  Je vriendin zal een eventuele visum voor zelf moeten aanvragen als ze niet met jou getrouwd is.  Zij kan alleen gebruik maken van een eventuele spouse regeling (bijv. F2) als julllie getrouwd zijn.  Vrijwilligers werk is afgezien van camp counceller en dergelijke vrij beperkt; zowel in soort als in de periode dat je dat kunt doen.  Er zijn websites die je infromatie kunnen geven over vrijwilligerswerk van dat type in de USA (http://www.ccusa.com, http://www.volunteerabroad.com/).  Indien het mogelijk is voor het land vanwaar jij komt, regelen zij dan ook meestal de visum die van toepassing is.  Niet alle opties die op deze sites worden genoemd zijn van toepassing op vrijwilligers uit het buitenland.  Sommige baantjes kunnen alleen door ingezetenen worden verricht, dus je zal goed je huiswerk moeten doen.
Als je niet wilt studeren ov vrijwillgers werk doen en je blijft minder dan 90 dagen is het allemaal een stuk makkelijker, je gaat dan gewoon onder het visa waiver programma.  Eventueel kun je als toerist iets langer blijven, maar dan moet je wel een visum aanvragen (B1/B2).
Ik zou als ik jou was even bij USCIS kijken wat je mogelijkheden zijn, maar het zal niet makkelijk zijn.
http://www.uscis.gov/
#2 - 07-02-2011, 16:41 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15