Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Sport beurs

Discussie gestart

DaanRademaker

Hallo allemaal,
Ik heb een vraagje. Heeft iemand mischien informatie over sportbeursen en weet iemand hoe moeilijk het is om er een te halen en hoe je zoiets eigenlijk kan krijgen. Ik basketball al 6 jaar en ik ben er aardig goed in (kan ik natuurlijk niet helemaal van mijzelf in schatten) maar ik en mijn team spelen op een vrij hoog niveau. Ik wil dus graag in Amerika studeren en probeer daarom van alle dingen een beetje informatie te krijgen.

bij voorbaat dank

greets,

Daan
#1 - 15-08-2007, 13:06 uur

Thys

Ik heb toevallig een neef die wil ook naar Amerika gaan, en die wil ook beurzen krijgen, maar voor basketbal is moeilijker te krijgen dan andere sporten. Basketbal word al veel in Amerika zelf gespeeld, dus als je écht goed bent maak je wel kans
#2 - 13-01-2008, 21:56 uur

bgroeneveld

Met voetbal (echt voetbal) maak je een betere kans. Is een opkomende sport in de VS en wordt al op redeliijk wat universiteiten  gespeeld.
#3 - 14-01-2008, 02:18 uur

DaanRademaker

Thnks voor de antwoorden :)
In de tussentijd heb ik wel gelezen dat de meeste beurzen voor basketball gegeven worden. Voetbal is denk ik geen optie omdat ik niet zo heel goed in voetbal ben :P

greets,
#4 - 22-01-2008, 07:38 uur

UStudy

Daan

Mijn advies is om eerst in een basketbal team van een junior college (tweejarig college) te komen. Eventueel zonder sportbeurs in het eerste jaar. Bij goed functioneren kun je dan in het tweede jaar wel een sportbeurs krijgen op datzelfde college of zou je naar een ander collegeteam op een vierjarig college of university (NCAA divisie II of zelfs I) kunnen overstappen. Het lastigste is dat basketbal coaches wel graag lange en goed spelende NL basketballers willen hebben, maar het aanbod in de VS is zo groot dat je beter je zelf eerst kunt bewijzen op dat niveau. Voordeel van junior colleges is bovendien dat ze redelijk goedkoop zijn. Als je zelf of je ouders voor het eerste collegejaar zo'n 17.000 dollar kunnen ophoesten zou je nog best wat aardige, basketballende colleges kunnen vinden waar je nu nog gelijk terecht kunt.
#5 - 06-06-2008, 23:11 uur
Studeren in de VS? www.ustudy.nl

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15