Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Stage en nu wonen in New York

Discussie gestart

tomaskoolhaas

Hallo allemaal,

Een paar maanden geleden hebben jullie me enorm geholpen met info over stage lopen in New York. Ik ben nu aan het kijken of ik via het bedrijf waar ik part-time naast mijn studie werk mijn stage kan doen. Zij hebben namelijk ook een vestiging in New York en in mei ga ik er langs om over de mogelijkheden te praten.
Omdat dit nu aan het rollen is ben ik naar het volgende punt aan het kijken: woonruimte. De stage zal gaan plaatsvinden over ruim 2 jaar. Het gaat om een periode van 1 jaar voor mijzelf (24 jaar) en mijn vrouw (22 jaar) en eventueel tegen die tijd een baby. De periode zal waarschijnlijk zijn van augustus tot augustus. Het liefts wonen we in Staten Island met een maximale huur van $1000,- per maand. Als het kan gemeubileerd. Eventueel bij iemand in huis maar dan wel met een eigen kamer.
Heeft iemand een idee waar ik het best kan zoeken?

Gr Tomas.
#1 - 28-12-2006, 20:39 uur

ned in MO

$1000 is niet veel, als je wat redelijks wilt .

Kijk eerst eens naar je budget. Hoeveel heb ik om van rond te komen daar?

Het zou wel eens tegen kunnen vallen
#2 - 28-12-2006, 22:58 uur
Kopen in Amerika? Ga naar onze vernieuwde website!!
Geen lidmaatschapskosten meer maar nog wel die geweldige korting en service!!
www.weship-it.com en binnenkort! www.uship-it.com

B-man

Begin inderdaad met uitvoerig onderzoek. Kijk op woningsites, lokale krantensites, etc. en kijk wat een huisje/appartement ongeveer kost in welke wijk (Staten Island, Queens, etc.) want dat kan nogal schelen. Staten Island heeft over het algemeen niet de goedkoopste tarieven namelijk dus probeer je niet blind te gaan staren op iets wat misschien niet reeel is. Mocht je nu iets vinden wat net boven je budget ligt dan heb je nog 2 jaar om eventueel een extra "potje" te maken om de extra kosten op te vangen.
#3 - 29-12-2006, 13:55 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

tomaskoolhaas

Bedankt voor jullie antwoorden tot zover.

Nog een vraag: wat is het verschil tussen 'room for rent' en 'private rental'? En heeft iemand ervaring met een van beide?
#4 - 29-12-2006, 19:42 uur

B-man

Bedankt voor jullie antwoorden tot zover.

Nog een vraag: wat is het verschil tussen 'room for rent' en 'private rental'? En heeft iemand ervaring met een van beide?

Ik dacht dat een "room for rent" echt een kamer bij iemand in huis is waarbij je bijv. de badkamer deelt. Bij "private rental" is alles voor jezelf om het maar simpel te zeggen. Maar er is vast iemand die je hier uitsluitsel over kan geven en/of er ervaring mee heeft want dat heb ik helaas niet.
#5 - 30-12-2006, 12:16 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

DNZ

Private Rental;  Is toch wat wij een studio noemen of heb ik het nu mis..?

Room voor rent is gewoon een kamer bij iemand thuis

succes!!
#6 - 12-02-2009, 19:24 uur

Senne

Hoi allemaal,

Wat ontzettend handig om al deze vragen en antwoorden te lezen :). Er is me al een boel duidelijk geworden!

Inmiddels kom ik om in de informatie en zie ik even door de bomen het bos niet meer. Ik wil in september, als net afgestudeerde HBO-er, 5 maanden in Amerika aan het werk. Op diverse sites lees ik dat je als net afgestudeerde nog als 'student' gezien wordt en dus kan volstaan met een J-1 visum. Het is mij alleen niet duidelijk of je bij de aanvraag al een werkgever op moet geven en of je gedurende je verblijf in Amerika bij deze werkgever moet blijven. Op het forum staan vooral veel berichten dat je 'het wel kunt vergeten' om tijdelijk aan het werk te gaan in Amerika. Klopt dit dus ook voor young professionals die vlak na hun studie tijdelijk aan het werk willen?

Ik hoor het graag :).

Groetjes,
Sanne
#7 - 12-02-2009, 20:18 uur

Pieter79

Senne,

Ik vrees dat het moeilijk is. Wat ik wel eens gehoord heb is dat mensen op hun toeristenvisum stage lopen bij een bedrijf, alleen weet ik niet hoe illegaal dit is (verondersteld dat je niets verdient buiten een onkostenvergoeding). Dit kan dan voor maximaal 3 maanden...

Misschien kun je er beter een eigen topic over beginnen aangezien we hier in een andere topic zitten :)

Gr. Pieter
#8 - 12-02-2009, 21:18 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

bvdh

Ik betaalde voor mijn kamer in Manhatten van een luttele 20m2 $1600 in het voorjaar 2008 , dat is nu alweer $2400 heb ik laatst gehoord.
Degene die mij adviseerde, zei als dat te duur werd, je het best kan kijken in Brooklyn. Daar schijnt het een stuk goedkoper te zijn, al zijn verschillende delen van Brooklyn ook niet aan te raden. (zoals Far Rockaway). Ook dicht bij metrostations schijnt de buurt vaker slecht te zijn zei een collega tegen mij.
#9 - 27-02-2009, 01:18 uur

bgroeneveld

Ik hoor dat Queens tegenwoordig bijna te betalen is en goedkoper kan zijn dan Brooklyn.

Volgens mij is het vaak veiliger dichterbij een ondergrondse station. Meer volk op de been en af en toe een politieagent van de treinpolitie.
#10 - 27-02-2009, 02:45 uur

UStudy

Tomas,

Ik heb wel een lijst van huisvestingsopties in NY voor je. Mail me even via [email protected]

#11 - 21-03-2009, 08:12 uur
Studeren in de VS? www.ustudy.nl

FreezeM

USstudy, het bericht van Tomas is uit 2006. Ik denk niet dat hij je nog gaat mailen.
#12 - 03-04-2009, 14:49 uur

Bas_en_Es

Senne,

volgens mij is het illegaal om stage te lopen op een toeristen visum.

Met J1 visum mag je ook geen vrijwillergers werk doen (al was het zelfs op de campus waar je studeert..), kan me daarom niet voorstellen dat satge lopen op toeristen visum wel mag...

Heb je het consulaat dit wel eens gevraagd?

Ben namelijk heel benieuwd!

Groet,
Bas
#13 - 04-04-2009, 22:31 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15