Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

visa aanvragen

Discussie gestart

Jez

Nou... Amerika heeft ook minder leuke kanten hoor, dan Nederland!

Over het algemeen is het voor mij wel leuker hier, maar owee als je zonder werk komt te zitten of invalide wordt of ziek wordt... Geen idee of ik het hier dan nog naar mijn zin heb...

Ik denk dat je dan inderdaad liever in Nederland zou willen zitten dan hier in de USA...

Maar zou het lukken om het in Amerika te redden als je al ziek bent?
Mijn man heeft een spierziekte en kan daardoor niet fulltime werken. En hij gebruikt aardig wat medicijnen. Gelukkig hoeven we met zijn ziekte niet bang te zijn voor (onverwachte) ziekenhuisopnames oid; het blijft bij die medicijnen.
Ik betwijfel of we van 1 inkomen rond kunnen komen (hier in Nederland niet, namelijk). Zou hij wel een parttime baan kunnen vinden en zullen ze hem ondanks zijn handicap aannemen?
#16 - 02-03-2005, 20:53 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

Chiefram

Ik ben natuurlijk geen specialist op dit gebied, maar als je de Amerikanen zelf hoort zeggen is het hier zo-wie-zo al bijna onmogelijk om van 1 enkele inkomen rond te komen. Daarom werken bijna alle Amerikanen met het gehele gezin en is er overdag ook bijna niemand thuis.

Tenzij een van de twee natuurlijk een dusdanig inkomen heeft dat de ander wel thuis kan blijven, dat is uiteraard afhankelijk van het soort werk dat je doet of kunt of wilt doen.

Maar als je samen met een gewoon gemiddeld inkomen werkt, kun je ook wel rondkomen hoor.

En ja hoor, ook al heeft je man een spierziekte en gebruikt hij medijnen, dan kun je hier gewoon normaal leven zoals je dat ook in Nederland gewent bent. Ik kan me niet voorstellen dat er in Amerika geen mensen zijn met dezelfde ziekte die allemaal in de goot leven.

Er zijn zoveel mogelijkheden hier om een (partime) baan te vinden, zelfs vanuit huis uit werken als dat nodig is. Hier kijkt men niet naar de mensen zoals in Nederland het geval is. Hier word je geaccepteerd zoals je bent. Ziek of niet ziek...

#17 - 03-03-2005, 02:41 uur

Jez

Gelukkig zit mijn man wel in een goede branche; hij is eigenlijk it-er. Dus daar zou volgens mij wel werk in te vinden moeten zijn.

Bovendien hebben we neefjes en nichtjes met goede banen bij grote bedrijven, dus die moeten we tzt misschien inschakelen om ons te helpen.
Ik wil best bij NBC of Colombia Pictures werken  ;D
#18 - 03-03-2005, 12:03 uur
Reisverslagen: www.eysbroek.nl - Instagram: @jezphotos

ejb

Momenteel gaat het er in Nederland op lijken dat je wl de sociale lasten moet betalen, maar geen sociale zekerheid meer hebt. En dr pas ik voor.

Precies! En dan maar hopen dat je nog een klein beetje over hebt om voor je eigen appeltje voor de dorst te kunnen sparen... Zelfs dat is al moeilijk genoeg voor de meeste vandaag de dag!
Inderdaad, je moet bijna met z'n tween werken om een (duur) huis te kunnen betalen, betaalt je scheel aan sociale latsen waar je waarschijnlijk toch geen gebruik van kan maken, maar krijgt hierdoor niet of minder de kans om zelf te sparen om het zelf dan op te vangen.... >:(
#19 - 03-03-2005, 17:29 uurenny

Inderdaad, je moet bijna met z'n tween werken om een (duur) huis te kunnen betalen, betaalt je scheel aan sociale latsen waar je waarschijnlijk toch geen gebruik van kan maken, maar krijgt hierdoor niet of minder de kans om zelf te sparen om het zelf dan op te vangen....  


Dat moet je hier ook.
Alleen hier is het de property tax!
#20 - 04-03-2005, 13:29 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15