Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Stage/studeren/wonen in Amerika.

Discussie gestart

Michaelm

Een hele goede middag,

Ik ben een jongen van 17 jaar en volg op dit moment de opleiding Media Management, nivo 4 MBO (tweede jaar) en verwacht deze opleiding over zo’n 2 jaar af te ronden. Wanneer ik klaar ben wil ik erg graag in Amerika mijn studie voortzetten. En mocht het bevallen zou ik daar misschien zelfs willen wonen (maar dit is nog niet van belang)
Voordat je verder leest wil ik nu alvast vragen of dit überhaupt te realiseren valt of dat ik mijn tijd verdoe en beter iets anders kan gaan zoeken .
Ik heb totaal nog geen informatie of kennis hoe het er allemaal aan toe gaat bij het studeren in het buitenland en vraag daarom graag om hulp om zo veel mogelijk te weten te komen.
Even wat dingen op een rijtje.

-   In het 4e jaar heb ik de mogelijkheid om een half jaar  fulltime stage te lopen, is het reëel om dit in Amerika te volgen?
-   Ik ben op zoek naar een vervolg opleiding in de Media/Management sector (Audio/video, Entertainment, Advertisement etc.) Zeer breed natuurlijk, van werken als producer tot eigenaar reclamebureau. Volgends mij is dit er genoeg in Amerika.
-   Geld verdienen tijdens je schooltijd?
-   Wonen? Woon je op de universiteit/college of moet je b.v. kamers zoeken net als in Nederland?

Dit is wat me op dit moment even te binnen schiet. Maar heb je misschien zelf een stapel informatie die je graag wil delen ik kan alles gebruiken, ik ben ook opzoek naar een goede cursus Engels.
Alvast enorm bedankt en ik hoop dat ik het juiste forum te pakken heb.

Michael
#1 - 22-04-2008, 12:07 uur

B-man

-Het is op zich wel reeel om dit een half jaar in de VS te doen hoor maar begin wel zsm met zoeken van een stageplek!

-Een vervolgstudie in de VS doen is al een stuk lastiger. De opleidingen in jouw richting zijn er genoeg maar de kosten van een opleiding zijn veel hoger dan hier en je kunt niet (zomaar even) een baantje nemen om geld te verdienen. Voor een jaar praat je al snel over bedragen die in de tienduizenden dollars lopen.

-Mocht je daar gaan studeren dan zul je vast wel een kamer op of in de buurt van de campus kunnen krijgen, dit is in ieder geval een stuk goedkoper dan zelf iets te gaan huren en het is ook beter voor je sociale contacten met je medestudenten.

Als je het echt wilt doen dan is het nu wel een goed moment gezien de zwakke dollar. Goedkoop is het niet, goedkoper is het momenteel wel.

#2 - 22-04-2008, 13:31 uur
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15