Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Immigratie/Greencards/Lottery => Tijdelijke Visa => Topic gestart door: Pink positive op 25-10-2005, 18:07 uur

Titel: studeren in amerika
Bericht door: Pink positive op 25-10-2005, 18:07 uur
Ik heb een vraagje: Is het moeilijk om in amerika te studeren? En dan bedoel ik een school zoals; Harvard, Yale & princeton. Ik wil dit namelijk heel graag, maar weet niet of dit kan. :-\
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: B-man op 25-10-2005, 18:46 uur
Ok jouw vraag is op 2 manieren te beantwoorden:

Het is op zich niet zo heel moeilijk om in Amerika te studeren maar het kost je aanzienlijk meer geld dan in Nederland dus beurzen zijn daarom erg belangrijk en je moet op tijd beginnen met het aanvragen van die beurzen.

Die 3 scholen die je noemt zijn ook wel meteen toppers!!! Ten eerste hebben ze een zeer streng toelatingsbeleid wat het bijna onmogelijk (lees zeer moeilijk) maakt om er aan te worden genomen als je niet cum laude afstudeerd (als dat in jouw geval zo is dan heb je al een belangrijke stap gezet) en ten tweede kosten die scholen echt klauwen met geld (bedragen in de 30 en 40 duizend $ zijn niet ongewoon, en alleen de aanvrag kost al rond de $200). Een "scholarship" is meestal wel nodig (tenzij je al heel hard gespaard hebt natuurlijk  ;) )

Er zij genoeg topscholen in de VS die wat makkelijker zijn om binnen te komen en niet van die extreem hoge prijskaartjes hebben. Mocht je de bovengenoemde "bezwaren" niet erg vinden dan zijn er nog wel meer scholen van het formaat Harvard en Princeton (Denk aan Stanford, MIT, Colombia, Wharton, en ga zo maar door) dus zoek goed uit wat je wil.

Wat wil je precies gaan studeren en welk niveau?

B-man


P.s. als je nog op school zit kan je natuurlijk kijken wat de eventuele "exchange student" mogelijkheden zijn maar waarschijnlijk zullen scholen als Harvard daar niet bij zitten.
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: Pink positive op 25-10-2005, 19:10 uur
Thnx, voor de informatie ;)

Ik dacht al dat dat niet zou lukken maja.. Maar moet je voor zo'n universiteit persé een vwo-diploma hebben of wat? Want heel veel zeggen dat ze met een HAVO-diploma in amerika studeren! ?????
Ik zit namelijk nu in de 3de van HAVO. :-\
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: Chiefram op 25-10-2005, 19:16 uur
Even een klein aanvullinkje op B-man's opmerking over de bedragen die derglijke scholen kosten...

Die 30 a 40 duizend dollar waar hij het over heeft zijn jaarlijkse kosten, dus niet voor de gehele studie periode!!!

Volgens mij zijn de scholen/universiteiten die je graag zou willen bezoeken wel iets meer dan die 30 a 40 duizend per jaar... Ik heb gehoord (maar kan dat niet met zekerheid zeggen) dat 60 duizend dollar per jaar voor Harvard, Yale, etc. beter in de buurt komt.
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: B-man op 25-10-2005, 19:24 uur
Ja mijn excuses, bedankt voor de verbeterde/aanvullende info Chiefram. Die bedragen zijn idd per jaar, dat was ik er ff vergeten bij te zetten maar 't is natuurlijk wel belangrijk om te weten. Er zijn opleidingen op Harvard en Yale die richting de $60000 gaan maar dan moet je echt denken aan dubbele masters en MBA's.

B-man
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: B-man op 25-10-2005, 19:29 uur
Thnx, voor de informatie ;)

Ik dacht al dat dat niet zou lukken maja.. Maar moet je voor zo'n universiteit persé een vwo-diploma hebben of wat? Want heel veel zeggen dat ze met een HAVO-diploma in amerika studeren! ?????
Ik zit namelijk nu in de 3de van HAVO. :-\

Natuurlijk kan je in de VS met een Havo-diploma aan de slag maar hou het redelijk. Ivy League scholen zijn gewoon extreem streng. Maar neem nu eens een University of Michigan of Boston University dat zijn uitstekende scholen, die nog wel aardig wat kosten, maar waar je al een stuk "makkelijker" binnen kunt komen. Ik ben zelf een aardige tijd bezig geweest met het analyseren van tientallen scholen in de VS (heb hier bergen aan info liggen) dus als je vragen hebt...

B-man
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: B-man op 25-10-2005, 19:46 uur
Kijk ook even goed welke richting je heen wil na de Havo. De ene Universiteit of College is namelijk gespecializeerd in bijv. 'Medicine' (Johns Hopkins is een van de beste scholen ter wereld op dat gebied) terwijl een andere goed is in "Marketing" (denk bijv. aan "Kellog School of Management") en weer een andere zeer goed in rechten (Harvard) of finance (Wharton). Er zijn natuurlijk meerdere scholen die op hetzelfde gebied heel goed zijn dus het is heel belangrijk om dat een beetje te gaan rangschikken zodat je weet waar je ongeveer moet zoeken, wat haalbaar is en er dan voor gaan.

Probeer gewoon een paar van die topscholen (let wel ff op de eventuele hoge aanmeldingskosten), nooit geschoten is tenslotte altijd mis. Als het je alleen maar gaat om even dat Amerikaanse college life te ervaren dan zou je altijd nog aan de mogelijkheid van een "summer program" kunnen denken. Voor een paar maanden bijv. Engels studeren.

B-man
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: Pink positive op 26-10-2005, 16:10 uur
 maar k bedoelde of je al sowieso niet binnenkomt als je geen vwo-diploma hebt...  Oja, ik wil het liefst iets met journalistiek doen.  :)Weet je dan toevallig welke school daar goed voor is??
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: B-man op 26-10-2005, 22:46 uur
Ja hoor, met een havo-diploma kun je gewoon een 4-jarige undergraduate-opleiding gaan volgen in de VS. Ze kijken in de VS namelijk niet zozeer of je een VWO of Havo-diploma hebt want zoveel niveaus kennen ze niet in de VS dus maak je daar geen zorgen over. Wat ze heel belangrijk vinden is wat je buiten je studie allemaal hebt gedaan, wat jij kan bieden aan je klasgenoten, etc. etc. Zo zul je bijv. ook zien dat je vaak een essay bij je aanvraag moet schrijven over een onderwerp wat zij meestal kiezen. Daarin kun je aangeven wat je verwacht van je studie, hoe je denkt dat je vrienden je zien, wat je de school kunt bieden en nog veel meer. Ik heb een aantal dingen liggen over DO's and DON'T's bij dat soort essays dus als je er een keer echt aan mocht beginnen...

Er zijn ontzettend veel scholen die journalistiek aanbieden. Een daarvan is, ja daar is ie weer, Harvard. Andere scholen met een goede opleiding journalistiek zijn Columbia University (NY), University of California Berkeley, Penn State, New York University en NorthWestern University (Medill School of journalism, is een zeer goede), en de University of Maryland (ik weet niet zeker of ze allemaal een Undergraduate, waar jij naar moet kijken, aanbieden of alleen een Graduate dus ga er een middag voor zitten en vraag info aan bij die scholen). Er zijn er nog wel meer maar van deze weet ik het omdat ik ze tegen ben gekomen tijdens mijn zoektochten.

Laat je dus niet afschikken door grote namen zoals bijv. Harvard en schrijf je gewoon in bij een van de grote jongens. Het is in de VS heel normaal dat je je bij een aantal scholen inschrijft en dat moet je ongeveer zo zien: zoek er 3 of 4 (of nog meer als je er zoveel hebt) uit waar je graag heen wil en die goede kansen van slagen hebben en 1 a 2 die moeilijk zijn (zoals Harvard). Dat soort scholen vragen vaak ook een behoorlijke "admission fee" dus daar kan je er ook niet teveel van doen. Dan sturen maar en afwachten!

Als je nog meer vragen hebt...no problem!

Handige sites: www.fulbright.nl (voor vragen over je diploma en studeren in de VS) een www.princetonreview.com (zeer goede site voor info over scholen, aanmelden, etc.)

B-manful
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: Pink positive op 27-10-2005, 14:47 uur
Egt super bedankt voor alle informatie!! :D  Maar kun je dan dat lijstje van do's en dont's laten zijn ;)  

                                         Pink Positive,,  :)
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: B-man op 27-10-2005, 14:55 uur
Ik zal ff gaan zoeken naar dat lijstje maar ik heb geloof ik ook veel info over essays gehaald van die website: www.princetonreview.com daar kun je al een hele hoop vinden.

B-man
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: B-man op 27-10-2005, 14:57 uur
Dit is trouwens ook een goede site als je een admission essay moet schrijven: http://www.admissionsessays.com/writing_tips.shtml

B-man
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: B-man op 27-10-2005, 15:03 uur
Ok dit is em, hier staat veel info, hier heb ik ook ergens die do's en don'ts vandaan gehaald. http://www.princetonreview.com/college/apply/articles/process/essayjump.asp
Succes!

B-man
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: Pink positive op 28-10-2005, 20:48 uur
kj dan! :D nogmaals bedankt. Zal ff flink gaan zoeken! ;)
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: Pink positive op 28-10-2005, 20:49 uur
Maar ik heb eigenlijk nog een vraagje... Wanneer moet ik me dan ongeveer opgeven voor die scholen? Als ik bijna mijn diploma heb of eerder?? :-\
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: B-man op 29-10-2005, 13:37 uur
Je kan je bij scholen al aanmelden voordat je je diploma hebt (begin wel met inschrijven in het jaar waarin je je diploma krijgt en dus niet anderhalf jaar van tevoren). Je moet dan gewoon de datum opgeven waarop je verwacht je papiertje te krijgen. De meeste scholen werken met een deadline dus zorg er wel voor dat je ruim op tijd bent en vergis je ook niet in het papierwerk wat je allemaal moet gaan regelen zoals je visum enzo dat kan best een tijdje in beslag nemen. Die deadlines wisselen per school, de een heeft de deadline een maand voor de opleiding begint en de ander bijv. 5 maanden. Hou dit dus goed in de gaten en schrijf de deadlines van de scholen waar je eventueel heen wilt op zodat je het niet vergeet. Registreer je online ook bij die scholen (gebeurt meestal al als je info aanvraagt bij ze) dan krijg je vaak mailtjes die je wijzen op de deadlines.

B-man
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: Pink positive op 13-11-2005, 19:29 uur
Hoi.. weet nog iemand hoe je eigenlijk ervoor kunt zorgen dat je een visum krijgt? of krijg je dat als je toegelaten bent..?? ???
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: B-man op 13-11-2005, 23:30 uur
Je kunt je visum regelen bij bijv. Nuffic (www.nuffic.nl). Begin dus op tijd met het inschrijven op Amerikaanse scholen zodat je tijd genoeg hebt om je visum te regelen. Je moet namelijk wel weten naar welke school je gaat voordat je alle papieren kunt invullen. Bestel de formulieren dus op tijd zodat je ze alvast kunt doornemen zodat je achteraf niet opeens voor rare verrassingen komt te staan.

B-man
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: Pink positive op 23-11-2005, 18:18 uur
kj dankje ;)
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: XcIsIoN op 20-02-2006, 13:29 uur
Voordat je het allemaal regelt zou ik je wel willen aanraden om even met je mentor om de tafel te gaan zitten en te bespreken hoe je voor je examens staat. Er is niks lullliger dan als je alles klaar hebt je er achter komt dat de kans op je diploma erg klein is.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: NielsLettinga op 24-03-2006, 19:28 uur
Heej iedereen!

Nu we het toch over studeren hebben in de VS, heb ik nog wel een vraag.
Op dit moment loop ik stage in NYC en zit er nu ook over na te denken om misschien te gaan studeren in de VS.
Ik studeer commerciele economie en ik wil dus een Master doen maar de enige masters in de "business" richting zijn MBA's.
Daar heb je eerst werkervaring voor nodig en dat heb ik niet (ik wil meteen een master gaan doen na mijn BA).
Weet iemand van jullie of er op bepaalde universiteiten in de VS business masters worden aangeboden waar je geen werkervaring voor nodig hebt (zoals een bedrijfskunde master in NL)???

Alle informatie is welkom!

Groeten Niels
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: bgroeneveld op 24-03-2006, 21:03 uur
Ik zou eens op kantoor rondvragen. En eens binnenlopen bij NYU en/of Columbia.

Zelfs in New York zijn er nog genoeg mensen bij universiteiten die het best interessant vinden om een Nederlander (en helemaal een student) te helpen de weg te vinden.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: NielsLettinga op 25-03-2006, 00:05 uur
Toevallig hebben 2 van mijn collega's op Columbia gestudeerd en mijn tante werkt zelfs op de Columbia Business School, maar zij kunnen mij ook niet verder helpen.
Ik heb net wel een MA opleiding gevonden in Economics op NYU (en daar gaven ze al aan hoe bijzonder het is om een MA te hebben in Economics) maar dat is niet wat ik zoek. Moet echt Bedrijskunde zijn, niet Economie. Ik zal zelf ook wel verder zoeken maar alle verdere informatie is ook van harte welkom.

Niels
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: USvsNL op 25-03-2006, 00:37 uur
Ik heb een vraagje: Is het moeilijk om in amerika te studeren? En dan bedoel ik een school zoals; Harvard, Yale & princeton. Ik wil dit namelijk heel graag, maar weet niet of dit kan. :-\

WAT?! Jij noemt toevallig de 3 beste en duurste universiteiten op die er zijn (staan zelfs in de wereld top 10). Normaal komen daar alleen super rijken of mensen met een studiebeurs die echt super intelligent zijn. En al heb je zelfs het geld ervoor (denk aan makkelijk 60.000 dollar per jaar) dan moet je nog super slim zijn ook. Met alleen maar zevens en achten kom je er niet. Zij nemen alleen maar de mensen met negens en tienen aan, en daarbij moet je ook nog uitblinken in teminste 1 sport, een muziek instrument spelen zoals viool of iets heel geweldigs hebben gedaan voor de samenleving (hulp projecten in Afrika doen het altijd goed!).

(heb mn werkstuk gemaakt over prive-scholen, dus vandaar... embarressed)
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: NielsLettinga op 25-03-2006, 02:26 uur
Ok, die universiteiten heb ik niet genoemd maar dat terzijde. Deze universiteiten (zoals Harvard, Princeton, Yale, Stanford, MIT Sloan, Columbia, NYU Stern, Kellogg etc etc) bieden alleen maar MBA's, PhD's and executive opleidingen op de Business schools. Maar ik wil wel studeren op universiteiten van dit niveau (ik ga zodadelijk kijken bij Berkeley, UCLA, de betere publieke universiteiten dus).

Ik heb me heel erg verdiept in het studeren in Amerika dus ik weet natuurlijk wel dat het extreem moeilijk is om aangenomen te worden en dat het heel veel kost.
Maar toch bedankt voor de informatie.

Ohja, stuur dat verslag anders ff naar me op als je wil!
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: NielsLettinga op 28-03-2006, 01:47 uur
Niemand hier ervaring mee?
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: XcIsIoN op 28-03-2006, 10:18 uur
Nop sorry, ik weet alleen dat als ik in amerika een baan krijg aangeboden ik deeltijd ga studeren voor mijn Phd en deel tijd ga werken. Zo heb ik in 4 jaar ongeveer mijn doctorandus
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: Gian op 08-06-2006, 09:35 uur
Hey mensen,

Ik ben me ook nog steeds aan 't oriënteren m.b.t. wat ik wil gaan doen als ik naar
de states toe ga.
Aan 1 kant wil ik daar eigenlijk wel aan 't werk, maar terug naar school zou misschien ook
niet zo gek zijn, om daar engels te gaan studeren.
Nu ben ik 28, en niet meer de jongste, wel heb ik begrepen dat veel ouderen nog weer
terug gaan naar school voor omscholing.
Mocht ik engels willen studeren, waar zou dat dan kunnen, en waar kan ik daarover meer info
aanvragen?

By the way ... hoe zit dat met Phd, Bachelors degree, master degree, waarmee staat dat hier
in nederland in verhouding?

Ik ben zelf nu 6 jaar werkzaam in de receptioniste & administrative sector, is het een mogelijkheid
om gedeeltelijk in de states naar school te gaan of alleen during the summertime en voor de rest te werken?

En wat is dan het meest practische?
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: B-man op 08-06-2006, 12:53 uur
Hey mensen,

Ik ben me ook nog steeds aan 't oriënteren m.b.t. wat ik wil gaan doen als ik naar
de states toe ga.
Aan 1 kant wil ik daar eigenlijk wel aan 't werk, maar terug naar school zou misschien ook
niet zo gek zijn, om daar engels te gaan studeren.
Nu ben ik 28, en niet meer de jongste, wel heb ik begrepen dat veel ouderen nog weer
terug gaan naar school voor omscholing.
Mocht ik engels willen studeren, waar zou dat dan kunnen, en waar kan ik daarover meer info
aanvragen?

By the way ... hoe zit dat met Phd, Bachelors degree, master degree, waarmee staat dat hier
in nederland in verhouding?

Ik ben zelf nu 6 jaar werkzaam in de receptioniste & administrative sector, is het een mogelijkheid
om gedeeltelijk in de states naar school te gaan of alleen during the summertime en voor de rest te werken?

En wat is dan het meest practische?

Tja, Engels studeren kun je daar overal wel en aangezien je Red Sox fan bent is Boston zeker geen slechte stad (echte studentenstad ook). Phd, Bachelor en Master degrees kun je ongeveer wel vergelijken met het Europese systeem. Er worden zeer veel Summer Courses aangeboden die talen aanbieden dus het is zeker een optie om dat te combineren met werk. Die courses zijn natuurlijk maar een aantal maanden en het ligt er maar net aan hoe intensief je wil studeren, wil je echt een hele goede diploma Engels dan is het aan te raden om wel een full-time studie te volgen.

B-man
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: Gian op 08-06-2006, 13:20 uur

Tja, Engels studeren kun je daar overal wel en aangezien je Red Sox fan bent is Boston zeker geen slechte stad (echte studentenstad ook). Phd, Bachelor en Master degrees kun je ongeveer wel vergelijken met het Europese systeem. Er worden zeer veel Summer Courses aangeboden die talen aanbieden dus het is zeker een optie om dat te combineren met werk. Die courses zijn natuurlijk maar een aantal maanden en het ligt er maar net aan hoe intensief je wil studeren, wil je echt een hele goede diploma Engels dan is het aan te raden om wel een full-time studie te volgen.

B-man

B-Man

Weet je toevallig ook wat een summer course Engels inhoud, qua werkzaamheden enzo.
en wat is het verschil als ik intensief engels wil gaan studeren, kan ik ook een skolarship aanvragen
of is dat voor mij niet van toepassing?
En wat houd een "intensive course for a year of english" in dan, qua werkzaamheden en dergelijke?
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: B-man op 08-06-2006, 13:39 uur

Tja, Engels studeren kun je daar overal wel en aangezien je Red Sox fan bent is Boston zeker geen slechte stad (echte studentenstad ook). Phd, Bachelor en Master degrees kun je ongeveer wel vergelijken met het Europese systeem. Er worden zeer veel Summer Courses aangeboden die talen aanbieden dus het is zeker een optie om dat te combineren met werk. Die courses zijn natuurlijk maar een aantal maanden en het ligt er maar net aan hoe intensief je wil studeren, wil je echt een hele goede diploma Engels dan is het aan te raden om wel een full-time studie te volgen.

B-man

B-Man

Weet je toevallig ook wat een summer course Engels inhoud, qua werkzaamheden enzo.
en wat is het verschil als ik intensief engels wil gaan studeren, kan ik ook een skolarship aanvragen
of is dat voor mij niet van toepassing?
En wat houd een "intensive course for a year of english" in dan, qua werkzaamheden en dergelijke?


Ik heb hier een folder voor me liggen van "SAIS/Johns Hopkins University" betreffende summer courses. Je kunt op hun site wel even kijken wat ze aanbieden en wat het allemaal inhoud: www.sais-jhu.edu/nondegree/summer.

Die summer courses kun je een beetje zien als intensieve talenkampen die we hier in Europa ook hebben (kamp is wel erg losjes gebruikt hier natuurlijk) maar dan op de betreffende school. Je komt bij mensen te zitten met ongeveer hetzelfde taalniveau en je leert ook doormiddel van ontspannende dingen zoals dagtripjes. Een full-time opleiding is natuurlijk gewoon zoals het op een universiteit normaal gaat, zeker geen crash course dus. Er wordt veel dieper ingegaan op alle aspecten van de taal (literatuur, geschiedenis, etc.) en is ook een stuk zwaarder. Aan de andere kant heb je dan natuurlijk wel een volwaardige diploma en praat je iedereen onder tafel. Dit zijn wel zeer zware opleidingen waarvoor je al wel goed engels moet spreken. Een mooie tussenweg is een gewone Engelse cursus van een week of 12 (de ene duurt langer dan de ander) die het hele jaar door worden aangeboden. Die duren wat langer en zijn wat intensiever dan de gemiddelde summer course. Je zou bijv. kunnen kijken bij het "Boston Language Institute".
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: bgroeneveld op 19-06-2006, 02:59 uur
Ik ken het Boston Language Institute als vertaler, ik heb wel eens dingen voor ze gedaan.

Probleem met dergelijke talenscholen is, dat je midden tussen andere studenten zit, die ook Engels willen leren. Maar die in hun vrije tijd terugvallen in hun eigen taal. Toen ik Engelse studeerde in Amsterdam kwamen mijn collega-stiudenten die naar dure opleidingen in Oxford en Cambridge waren geweest met meer Duits en Frans dan Engels terug.

Ik had een opgravingskamp in Winchester gewerkt met Amerikanen en Engelsen en mijn taal was daardoor beter.

Ik zou mikken op een cursus die je inkwartiert bij plaatselijke inboorlingen, dat helpt meer.

Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: B-man op 19-06-2006, 13:42 uur
Ik ken het Boston Language Institute als vertaler, ik heb wel eens dingen voor ze gedaan.

Probleem met dergelijke talenscholen is, dat je midden tussen andere studenten zit, die ook Engels willen leren. Maar die in hun vrije tijd terugvallen in hun eigen taal. Toen ik Engelse studeerde in Amsterdam kwamen mijn collega-stiudenten die naar dure opleidingen in Oxford en Cambridge waren geweest met meer Duits en Frans dan Engels terug.

Ik had een opgravingskamp in Winchester gewerkt met Amerikanen en Engelsen en mijn taal was daardoor beter.

Ik zou mikken op een cursus die je inkwartiert bij plaatselijke inboorlingen, dat helpt meer.



Ja daar heb je wel een goed punt. Dat blijft natuurlijk altijd wel een beetje het probleem met talenscholen, het vergt ook altijd zelfdiscipline om niet andere talen te gaan spreken.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Arthur op 19-06-2006, 21:04 uur
http://www.wep.org
Volgens mij een goede toko.
Groeten van Arthur
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Liberator op 22-06-2006, 08:43 uur
Ik heb een BS Computer Science
Als het mij niet lukt om op redelijk korte termijn de USA binnen te komen (2-3 jaar max) dan wil daar verblijven als student aangezien dit het enige realistische alternatief is.
Ik wil dan gaan voor mijn master in CS, waarschijnlijk in CA of FL. Nu heb ik gelezen dat op master nivo je wel mag bijklussen als student, klopt dit ?
Ik werk nu dus ik kan wel wat geld sparen, echter daar knal je zo doorheen aldaar. Een studiebeurs is dus wel gewenst.
Weet iemand of het mogelijk is een studiebeurs in NL te gebruiken voor een studie in de USA ?

Mijn hoop is dus dat je als student aldaar aantoonbare USA experience hebt + je kunt op stage gaan bij een US bedrijf die je mogelijk aanneemt ( zelfde multinational waar ik nu voor werk zou dan de logische keus zijn ) en dus zo relatief makkelijk sponsorship kan regelen.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: mariska op 30-06-2006, 20:53 uur
Hierbij alle financieringsmogelijkheden voor studie in de VS op een rij:

Studiebeurzen:

- studiebeurs op basis van bijzonder talent, ongeacht de financiële positie van de student. Het gaat om talent op academisch, artistiek, persoonlijk of extra-curriculair gebied
- studiebeurs op basis van uitstekende prestaties als sporter of coach en de bereidheid om aan het universiteitsteam deel te nemen (sportbeurs)
- kwijtschelding van of korting op het collegegeld, vaak in combinatie met een studiebeurs of assistantship

 
Werkmogelijkheden:
- op de universiteit zelf: onderwijs geven, onderzoek doen of administratief werk verrichten (zgn. assistantship)
- parttime baan op of buiten de universiteitscampus
- stage tijdens of direct na de studie
- deelname aan een zgn. work study program of cooperative education program
 
Leningen:
- lening met lage rente van de universiteit die op moment van afstuderen moet worden afgelost
- renteloze lening van een non-profit organisatie
- rentedragende lening van een bank in het thuisland of in de VS


Allerlei bedrijven, banken, advocatenkantoren, non-profit organisaties en ook universiteiten zelf kennen studiebeurzen en leningen toe aan niet-Amerikaanse studenten. Dit zijn instellingen in Nederland, de VS of een derde land. De toekenning van deze externe studiefinanciering gebeurt onder de meest uiteenlopende voorwaarden.
 
Graduate studenten hebben over het algemeen meer mogelijkheden om externe financiering te krijgen dan undergraduate studenten.

Succes!
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Liberator op 11-08-2006, 12:16 uur
Van wat ik er ondertussen van begrepen heb kun je bij een Graduate studie max 20 uur per week echt werken bij een work program van de uni of assinstantship of bij een multinational (wazige special case). Die laatste vind ik natuurlijk interresant.
Titel: Re:studeren in amerika
Bericht door: B-man op 11-08-2006, 13:12 uur
Maar ik heb eigenlijk nog een vraagje... Wanneer moet ik me dan ongeveer opgeven voor die scholen? Als ik bijna mijn diploma heb of eerder?? :-\

Je kunt bij alle scholen al inschrijven als je je diploma nog niet hebt. Ze werken vaak met een deadline en die zijn meestal vrij vroeg dus je zult wel moeten. Het enige nadeel is dat je meestal wel een registration fee moet betalen (maar dat moet sowieso).
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: mariska op 21-08-2006, 10:54 uur
Soms kun je voor de betaling van registration fee (varieert zo tussen de 25 en 75 dollar) een vrijstelling vragen, ook wel 'waiver' genoemd. Als je je online aanmeldt via de common application procedure kan het soms ook voor een lagere of geen fee dan als je je via de papieren procedure aanmeldt.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: B-man op 21-08-2006, 12:26 uur
Maak voor jezelf een lijstje van 4 a 5 scholen waar je graag heen wilt. Kijk daarbij hoe realistisch de kans is dat je ook daadwerkelijk aangenomen wordt. Wil je bijv. naar een school als Harvard dan betaal je rond de $200 a $250 voor de registration fee en de kans dat je mag beginnen is aanzienlijk kleiner dan bij een "gemiddelde" school. Neem daarom altijd een a twee scholen waarvan je denkt dat je er moeilijk op komt en de rest (2 a 3) scholen die wat zekerder zijn. Pas op, moeilijk is niet onmogelijk, ga dus ook voor een topschool.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Raymondd op 21-11-2007, 20:08 uur
Hee hallo allemaal...
iik zit met een droom  >:D

ik wil graag een sportbeurs krijgen als het kan... ik kan aardig goed voetballen, heb 7 jaar bij een professionele club gespeeld.. en nu lijkt het me heel erg leuk om daar in amerika te kunnen studeren..en voetballen dan :P >:D

kan mij daar iemand mee helpen?
vooral met contact leggen.. want daar moet je met coaches enzo contact leggen, en ik hoorde ook van een klasgenoot dat 1x per jaar coaches vanuit amerika naar nederland komen om sporters te bekijken? weten jullie daar iets meer van...?

Groetjes Raymondd!


p.s. graag info, en als k nie hier vaak online ben, please stuur me mail :)
[email protected]
en mn excuses als ik hier in dit bericht iets gezegd heb wat niet zou mogen !


Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: B-man op 22-11-2007, 12:01 uur
Kijk hier ook alvast even:

http://www.sport-scholarships.com/english/soccerscholarshipsusa.htm

http://www.collegesportsscholarships.com/soccer.htm

http://www.student-athlete.net/
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Raymondd op 22-11-2007, 17:07 uur
Ik heb een email gestuurd naar Bob Collins, daar was een link van je..
eens kijken of die me wat meer informatie kan geven enzo =)

bedankt B-man!!

ennn het kan zijn dat ik jullie nog wat vaker iets vraag hier..

het is egt een droom van me om daar na een amerikaanse soccer scholarship te krijgen :) magoed, niet voor iedereen weggelegd he !!

ma nogmaals bedankt!

groetjes xD

p.s.
misschien iemand die me erbij wilt helpen enzo..?:)
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: samicia op 01-04-2008, 11:37 uur
ik heb een vraag, is het ook mogelijk om hotelmannegment en toerisme daar te studeren ? zo ja, waar is dan de best school,
en klopt het echt dat ze hele strenge eisen hebben voor het toelaten van mensen op dansacdemies .
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: UStudy op 02-06-2008, 11:51 uur
vooral met contact leggen.. want daar moet je met coaches enzo contact leggen, en ik hoorde ook van een klasgenoot dat 1x per jaar coaches vanuit amerika naar nederland komen om sporters te bekijken? weten jullie daar iets meer van...?

Je hoeft niet te wachten tot hier een keer Amerikaanse coaches naar toe komen. Je kunt ook prima zelf initiatief nemen door een mooi, indrukwekkend dossier van je zelf samen te stellen en daarmee coaches in de VS te contacten. Hierin zit dan in ieder geval een sport cv, video filmpje met highlights, oefeningen en delen van wedstrijden. Ook aanbeveling van je coach/trainer is nuttig.

Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Passie op 02-08-2008, 17:29 uur
hallo allemaal,

Ik ben 20 jaar en volg momenteel de opleiding commercieel medewerker bank- en verzekeringswezen op mbo niv. 4, ik heb 2jaar werkervaring bij de abn amro waarvan 1,5 jaar full time is geweest. Kan iemand mij vertellen waaraan dit diploma gelijk zal staan in Amerika? En weet iemand misschien ook welke scholen goed zijn voor een goede opleiding voor het financiele wereldje?
Zelf wil ik graag naar harvard, en ik was in eerste instantie van plan om eerst in NL nog de opleiding international financial management op hbo te doen om mijn bachelor te behalen. Vandaag kwam ik erachter dat het bachelor diploma van NL niet gelijk staat als dat van USA?  :-\ 
Is het handig om eerst een hbo diploma in NL the behalen of juist gelijk na mijn MBO door te gaan met studeren in USA?

Ik hoor graag van jullie!!!

Passie :-*
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Pieter79 op 02-08-2008, 18:11 uur
Misschien is het handiger om eerst in NL je propedeuse HBO te halen waarmee je toegelaten kunt worden op een universiteit. Je weet dan ook beter of je het niveau aankunt en je kan dan direct op een Amerikaanse universiteit beginnen in plaats van eerst een college. Check van te voren wel of je met je propedeuse ook echt aan een universiteit daar mag beginnen, in NL kan het in ieder geval wel.

Als bovenstaande niet het geval is en je gaat eerst HBO volledig volgen dan zou ik voor een Amerikaans college (HBO) gaan. Hoe jonger hoe beter lijkt me...

Gr. Pieter
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Passie op 02-08-2008, 18:24 uur
 thnx voor je reactie, ik ga het gelijk uitzoeken of het mogelijk is om met de propedeuse binnen te komen op een universiteit in usa  ::)
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: xxkellyh op 05-09-2008, 22:05 uur
ik wil ook erg graag een undergraduate studie volgen in de vs

mijn favoriete 4 universiteiten zijn:

1 Harvard business university (ofcourse ..)
2 San fransisco university
3 Columbia university
4 overige universiteiten aan de zuidkust als bij San diego, santa cruz, Los angeles

Mijn vraag daarover is of het allemaal goede universiteiten zijn (harvard ongetwijfeld maar nrs 2,3,4) want dat is zowiezo naast de financiën en of ik uberhaupt toegelaten wordt en of de plek mij trekt toch wel heel erg belangrijk.
Ik ben zowiezo gek van californië en voornamenlijk de plaatsen richting de kust en ook richting de kust van de oostkant trekt mij veel (dus richting NY)

Ik wil trouwens graag een business opleiding doen (richting iets soortgelijks als international business management) zijn die zowiezo mogelijk op 1 van deze bovenstaande universiteiten ? en op welk niveau ?? (master, bachelor)

Daarnaast is toch ook wel een groot probleem .. het financiële gedeelte ..
Hoe kan ik dat aanpakken??  mijn ouders en ik kunnen namenlijk geen 30-60.000 euro per jaar ophoesten .. 
zijn er hier studiebeurzen die je mee kan krijgen of zijn er daar scholarships ??
ik ben namenlijk geen sportatleet in van die sporten die ze daar voornamelijk spelen .. ik kan wel redelijk dansen, zit in de paardensport heb ook een eigen paard maar niet dat ik daarmee in de top dus zit.
dus hoe kan je anders aan een studiebeurs komen ?  of zijn er nog andere mogelijkheden ??

daarbij spreek ik redelijk engels en kan ik het goed verstaan maar als je een opleiding daar gaat volgen lijkt het mij toch wel handig als je meer heb dan alleen basis engels .. wat kan je daar het beste voor doen ??
hier in nl een taalcursus volgen of ik hoorde iets van zo;n zomeropleiding ofzo om je taal wat beter te maken ??

Veel vragen maar ik hoop dat iemand ze toch kan beantwoorden ..
alvast bedankt !! 
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: meisje92 op 13-09-2008, 14:53 uur
heei
ik ben nu 16 en zou graag een (paar) jaar in NY fzo gaan studeren.
Ik zou graag in belgië mn bachelor doen en dan mn master in amerika.
Kan dat?

x
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Satin13 op 16-09-2008, 18:57 uur
Heeft er iemand ervaring met studeren in de kunstrichting in de VS? Mijn dochter zou graag binnen aan jaartje of twee als uitwisselingsstudent de plas oversteken.....
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Esmeee op 17-10-2008, 13:39 uur
hee allemaal,

Ik zit in mijn derde jaar van de studie pedagogiek en wil hierna een aantal vakken volgen aan een universiteit in de USA op het gebied van (kinder) psychologie, ik wil dus geen studie volgen maar bijv. 1 semester een certificaat halen voor een aantal vakken.
Weet iemand hoe dit dan gaat met een beurs en inschrijving? En welke universiteiten bieden vakken aan op dit gebied? Een aantal maanden geleden heb ik gebruik gemaakt van een (amerikaanse) site, een soort universiteitszoeker, waar je kan aangeven welke vakgebieden je interesseren, in welke staat je wilt studeren enz. en waar dan universiteiten uitkomen die hier op aan sluiten, deze kan ik helaas niet meer vinden. Iemand enig idee welke ik bedoel of iets vergelijkbaars kent?

Ik hoor graag van jullie!

Groetjes Esmee
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: bgroeneveld op 29-10-2008, 06:56 uur
Nuffic
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Tish op 02-11-2008, 20:57 uur
Hey allemaal,

aangezien ik ook in Amerika ga stagelopen (tenminste, mijn afstudeeronderzoek draaien en m'n scriptie schrijven) en informatie aan het zoeken was kwam ik op deze site terecht..

Het meeste van wat ik moet regelen ben ik al mee bezig, maar ik kan nergens vinden wat de exacte kosten zijn van een J-1 visum. En dat moet ik kunnen specificeren in m'n budget, en m'n aanvragen voor funding. Ik heb al op alle mogelijke manieren gegoogled, maar vind nergens exacte bedragen (behalve die $100 voor het SEVIS form).

Mijn universiteit (ik ben aangenomen op Stanford whiehooo!!) kan zelf het DS-2019 form afgeven, dus dat wordt al geregeld. Enige wat ik dus nog niet kan vinden is een bedrag wat m'n totale visum procedure zal kosten.

Ik hoop dat iemand hier dit weet, in ieder geval vast bedankt!

Greetz!

Tessa
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: UStudy op 15-11-2008, 21:46 uur
Ik zit in mijn derde jaar van de studie pedagogiek en wil hierna een aantal vakken volgen aan een universiteit in de USA op het gebied van (kinder) psychologie, ik wil dus geen studie volgen maar bijv. 1 semester een certificaat halen voor een aantal vakken.
Weet iemand hoe dit dan gaat met een beurs en inschrijving? En welke universiteiten bieden vakken aan op dit gebied?
Ik hoor graag van jullie!

Er zijn heel veel Amerikaanse universiteiten die zgn. non-degree/visiting studenten uit het buitenland de mogelijkheid bieden om een semester lang vakken naar keuze te volgen - op undergraduate of graduate niveau. Een certificaat halen kost meestal meer tijd dan slecht een semester. Er zijn ontzettend veel universiteiten die jouw studierichting aanbieden. Een beurs krijgen vanuit de Amerikaanse universiteit is dan niet mogelijk maar je kunt wel je Nederlandse recht op studiefinanciering laten doorlopen als je in de VS studeert. Voor aanmelding kun je gewoon op de site kijken van de universiteit van je keuze. Meestal is TOEFL verplicht maar soms niet eens en is het een kwestie van je registreren voor de vakken die je wilt volgen.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Nadinexx op 23-11-2008, 13:52 uur
Heei!
ik had een even een vraag;
ik wil graag ik amerika sturen, ik zit nu op 4vwo dus moet na dit jaar nog 2 jaar.
maar wat ik me dus afvroeg,
weet iemand misschien een paar goede universiteiten of colleges in calofornia en miami?
Ik wil graag iets met gezondheidszorg doen of psychologie.
alvast bedankt!
xxx
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: bgroeneveld op 26-11-2008, 05:39 uur
Zoeken naar "university california" of university Miami" of "college..."

En dan maar graven in de websites die je tegenkomt.

Succes.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: study in the states op 27-11-2008, 19:57 uur
hoi,

ik wil iets in de richting econometrie (wiskudne/economie bv vervoer planne/aandelehandel) doen
In welke ''te betalen'' universiteit die toch nog kwaliteit bied, zou ik zoiets het beste kunnen volgen?

Hoeveel kan ik van verschillende studiebeurzen verwachten? (ik ben geen talent in sport :P)

Ik hoop op veel antwoorden
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: hdeweert op 27-11-2008, 20:10 uur
heb je dezelfde vraag elders ook al niet een keer geplaatst, dan ook maar eenzelfde antwoord.

Bijna heel het tijdelijke visa onderwerp staat vol met vragen over Studeren ,stage, beursen etc als daar niets voor je bijstaat zou ik zo denken. Denk niet dat alles even makkelijk is en dat je wensen zo maar in vervulling gaan. Lees alles eens door dan weet je een beetje waar je aan toe bent
Verder kun je hier gewoon Nederlands schrijven. Dat is verder geen probleem hoor.
Harm

Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: XxtheresaxX op 20-01-2009, 21:10 uur
ik heb een vraag ik doe nu Juridische Dienstverlening mbo 4
en wil ook daarna in usa studeren
ik wil advocaat worden hoelang denken jullie dat het gaat duren en welke opleiding en school in amerika is het beste
omdat te doen

hoor van jullie alvast bedankt
  :)
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: motg-rens op 05-02-2009, 23:38 uur
Ik wil dit jaar na de Havo in amerika gaan studeren. Op een college in California. Weet iemand hoe het zit met het inschrijven, en hoe in contact te komen met de scholen? En aan welke eisen moet ik voldoen?
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: UStudy op 04-03-2009, 22:02 uur
Aan welke eisen je moet voldoen hangt van het betreffende college af. In 99% van de gevallen zul je in ieder geval een Engelse test TOEFL (www.toefl.org) moeten afleggen. Als je je bij een vierjarig college of universiteit wilt aanmelden en/of in aanmerking wilt komen voor een evt. studiebeurs vanuit de school, vaak ook nog een SAT Reasoning test (www.collegeboard.com) of ACT test (www.actstudent.org).

Je zult eerst voor jezelf moeten nagaan wat je wil studeren en wat je maximale budget is. En natuurlijk kijken welke colleges nog aanmeldingen accepteren dwz late deadline of zgn. 'rolling admission'.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: B-man op 05-03-2009, 11:49 uur
Het hangt inderdaad af van de opleiding die je gaat doen en op welke college. Maar een TOEFL (of een vergelijkbaar certificaat) is vaak vereist voor elke opleiding. Daarnaast heb je vaak nog tests per richting (medisch, business, etc.). Gewoon informatie aanvragen van de scholen waar je heen zou willen, daar staat duidelijk in wat je moet doen/hebben.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Deurklink op 20-04-2009, 21:35 uur
Hallo,
Ik ben van plan om na mijn huidige opleiding (mts werktuigbouw) het Hbo te gaan doen, in Nederland zou dit de opleiding technische bedrijfskunde zijn,
Nou speelt het gevoel in mij op dat ik graag het buitenland wil ontdekken, nu zat ik te denken (net als de rest van de posters in dit topic) om te gaan studeren in Amerika.
Nu heb ik al het een en het ander gelezen op dit forum, toch heb ik wat vragen namelijk:

Is er zoiets als technische bedrijfskunde in Amerika ?
Dus een opleiding voor bedrijven in de technische sector.

Als ik het goed begrijp kan ik met mijn mbo niveau 4 diploma aan een college in Amerika beginnen.
Staat dit gelijk aan het hbo, qua moeilijkheid en arbeids perspectief?

Als ik zo lees wat je moet kunnen om een scholarship te krijgen vliegen mij de stuipen ook al een beetje op het lijf.
Ik kan niet zeggen dat ik uitblink in kennis en ik ben al helemaal geen sportman.
En het zelf vergoeden zou ook niet gaan lukken, is er geen mogelijkheid te werken bij bedrijven in ruil voor een vergoede opleiding.
Ik snap niet zo erg hoe die Amerikanen dat doen, aangezien je alleen een school kan betalen als je rijk,slim of atletisch bent.
Nu weet ik niet of deze regeling hetzelfde is in amerika als je niet naar een university gaat maar naar een college (hbo).

kortom is het wel eens mogelijk om met gemiddelde kennis een opleiding te volgen zonder in de schulden te komen?

Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: bgroeneveld op 21-04-2009, 02:35 uur
Het verschil tussen een Amerikaan en een buitenlander die aan een universiteit of college wil gaan studeren is dat er voor Amerikanen een hele serie mogelijkheden zijn. Wie niet slim, atletisch of rijk is, kan altijd geld lenen, beurzen aanvragen of werken. Dat alles gebeurt op grote schaal. Bovendien wordt je opleiding een stuk goedkoper als je in de staat waar je woont studeert.

Als buitenlander vallen goedkoper studeren omdat je in een staat woont, geld lenen, beurzen en werken in de VS weg. Wat het een stuk duurder maakt.

Maar geef de moed niet op, blijf hard zoeken.

Succes.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: lindat47 op 05-06-2009, 13:02 uur
Iemand enig idee welke universiteiten in de states goed zijn voor farmaceutische wetenschappen/farmacie?
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: B-man op 05-06-2009, 15:41 uur
Johns Hopkins is wel een van de absolute toppers
Titel: studeren in amerika
Bericht door: chick-braam op 06-06-2009, 18:56 uur
Hallo,

Ik doe niveau 4 mbo en ben nu 3e jaars. Na de zomervakantie moet ik nog 1 jaartje. Daarna zit ik eraan te denken om naar de vs te gaan om te studeren. Ik zat eraan te denken om muziek te gaan studeren. Ik heb al het ander gelezen van de scholen enzow in amerika en kwam tot de conclusie dat ik community college kan doen 2 jaar en dan door naar het 3e jaar van undergraduate university of dat ik gewoon gelijk undergrate university doe, maar dat ik gebaseerd op wat ik nu weet. Ik heb absoluut verder geen idee waar ik moet beginnen en hoe ik uberhaubt moet zoeken naar eventuele scholen het is gewoon echt een zoektocht. Heeft iemand misschien tips of goede sites die me misschien zouden kunnen helpen. Verder zou ik graag ook wat meer willen weten over eventuele beurzen zoals een scholarship en andere regelingen. Please help me.

Greetings me
Titel: Studeren in amerika
Bericht door: iindira op 17-06-2009, 14:36 uur
Ik heb ook een vraagje(s).

Volgend jaar doe ik mijn laatste jaar VWO. Daarna zou ik graag in de VS willen studeren. Met name in NY, waar ik deze zomer een taalcursus ga doen (om zo later zo'n TOEFL toets te doen).

Nou heb ik een brede interesse in de verschillende studierichtingen (archeologie, architectuur) maar ook in een studie vergelijkbaar met die van American Studies aan rijksuniversiteit Groningen. Hebben ze in Amerika ook zo'n vergelijkbare studie? Het is een beetje een Engelse Taal en Cultuur studie gericht op Amerika.

En worden de cijfers zwaar meegerekent in de toelating? Voorgaande jaren zijn niet zo makkelijk geweest door persoonlijke omstandigheden en dat is te zien in de cijfers van jaar 4 en 5. Of wordt er echter alleen gekeken naar de cijfers op de eindlijst, de diploma?

Daarnaast zit ik met de financiering. Ik heb nou niet zo uitzonderlijk, uitgesproken talent voor een studiebeurs. Zijn er dan ook andere mogelijkheden om die beurs te krijgen. Mijn ouders zijn nou niet de meest goedverdienende mensen die hier op de aarde rondlopen.

Alvast bedankt!  ^-^
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: LyssaFleur op 11-04-2010, 17:17 uur
Hoi,

Ik wil over een tijdje gaan studeren in de VS, maar omdat ik mijn engels daarvoor nog even wil verbeteren, wil ik graag een summerschool doen.
Is er iemand die ervaring heeft met summerschool of handige sites weet? En is er nog een bepaald niveau waaraan je moet voldoen voor een summerschool?

Groetjes
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: dmx op 14-04-2010, 12:30 uur
Hallo!

Er wordt ons de kans gegeven te studeren in Miami (UM, fall semester 2010-2011).
Nu, dit is in de nabije toekomst dus er moet snel beslist worden.
Ik weet dat hier veel mensen zitten met ervaringen omtrent de VSA, dus kom ik hier eens horen.

Het lijkt mij een heel unieke ervaring, een kans dat ik niet mag laten liggen.
Maar hopelijk is het financieel ook haalbaar..
Ik weet dat het inschrijvingsgeld in de universiteiten soms hoog kan oplopen, maar daar hoef ik mij geen zorgen over te maken.
Ik kan me inschrijving aan de thuisinstelling, zodat ik in Miami geen inschrijvingsgeld hoef te betalen.

Graag had ik geweten of het mogelijk is relatief goedkoop te verblijven in Miami? (5 maanden)
Ik dacht aan hostels, maar ik weet niet of dit mogelijk is voor zo'n lange tijd?
Kan iemand mij een schatting geven (uit ervaring of dergelijke) over de levenskosten (eten & drinken, verblijf, ..)?

Zijn er verder mensen met ervaring omtrent UM?

Alvast heel erg bedankt!
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: babarage op 14-04-2010, 15:06 uur
ik zou zeggen voor de echte ervaring neem een kamer op de campus van de universiteit.  als je een kamer wil delen (ik zie je ons zeggen dus misschien kun je samen met de reisgenoot delen en anders kun je een kamer delen met iemand die je toegewezen krijgt) dan kost dat 3200 dollar voor een semester.  als je een eigen kamer wilt dan is het 3800 of 4400.  daar zit dan alles inbegrepen.  de campushuizen gaan half augustus open en half december weer dicht. dit kost dus omgerekend rond de 600 dollar per maand, ik weet niet of je dat veel beter kan doen eigenlijk.  met hotels e.d. verwacht ik niet. misschien kan je wel ergens een goedkoper appartement huren voor die periode, maar lijkt me een hoop gedoe om een appartement in een nette buurt te vinden voor die 5 maanden.  kortom, ik zou lekker op de campus gaan zitten :)

als je op de campus woont kan (uh moet) je een zogenaamd mealplan nemen.  daarmee kun je dus eten in de restaurants op de campus.  er zijn er verschillende, moet je even kijken welke het handigst is. het is gebaseerd op het aantal maaltijden per week dat je mag eten in de 'menza' (residence dining).  dat zal wel een buffet achtig restaurant zijn, dat was het op mijn universiteit in ieder geval.  over het algemeen gevarieerd menu en lang niet slecht kwa kwaliteit en je kan er ook gezonden keuzes krijgen.  daarnaast zitten bij het mealplan dining dollars die je kan uitgeven bij de andere restaurants op de campus.  enfin, zou je moeten kijken wat je daarin wil.  de optie waarbij je gedekt bent voor 20 maaltijden per week kost je 2240 dollar. das ff omgerekend om en nabij de 400 maaltijden dus 6 dollar per maaltijd.  je kan er net zelf voor koken misschien. toen ik op de uni in amerika zat vond ik het in ieders bar makkelijk, ik had het meest uitgebreide mealplan en kon dus drie keer per dag ergens binnenschieten voor een maaltijd, ideaal! 
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: dmx op 14-04-2010, 15:14 uur
... 
Dat is nu eens nuttige info, zeg! :)
Hartelijk dank!

Dit is idd een mooie prijs. Het komt ongeveer overeen met hier een kot huren.

Ik zie faciliteiten als sportcomplex, internet, ..
Zit dat allemaal in de prijs?
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: babarage op 14-04-2010, 15:36 uur
hmm ff kijken hoor, het zwembad is gratis en als je een fulltime student bent dan wordt er automatisch 140 dollar per semester aan de rekening toegevoegd om de faciliteiten van het fitnesscentrum te gebruiken.  mijn ervaring is dat alles gratis dan wel praktisch gratis is. dit geldt voor alle studenten of ze op campus wonen of niet.

wat ik uit de site kan opmaken heb je telefoon en wireless internet op de kamer en dat is inbegrepen in de prijs (behalve uiteraard de gesprekskosten maar dat spreekt redelijk voor zich :)) en je hebt zeer waarschijnlijk ook wel computerruimtes waar je een computers kunt gebruiken (de laptops zullen toch niet zo ver opgerukt zijn dat ze dat niet meer hebben lijkt me).

overigens, misschien heeft je eigen universiteit een contactpersoon die over dit soort uitwisselingsprogramma's gaat en je meer info kan geven en anders hebben ze vast een contactpersoon bij de universiteit van Miami die je kan emailen en als ze dat neit hebben dan heb je nog het bureau buitenland van de UM.  zie hun site http://www.miami.edu/index.php/student_life/student_services/isss/ (http://www.miami.edu/index.php/student_life/student_services/isss/)

ik zie nu ook dat ze vanuit dat bureau buitenland een activiteit hebben waarbij je thanksgiving kan gaan vieren bij een amerikaans gezin.  als het ff kan zou ik daar zeker aan meedoen, het is één van de belangrijkste amerikaanse feestdagen en het is hartstikke leuk om dat eens mee te maken.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: dmx op 14-04-2010, 15:58 uur
Ok :)
Nog één vraagje:
Ik begrijp dat je zelf gestudeerd hebt in de VS. Raad je het aan om een semester van de 1e Master (voorlaatste jaar) daar te studeren? Of zou je eerder hier voor de volledige Master gaan, en daarna in de VS wat verder studeren?
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: babarage op 14-04-2010, 16:39 uur
dat is helemaal afhankelijk wat je er uit wil halen en van de financiën.

als je via het uitwisselingsprogramma van je eigen universiteit gaat is het redelijk betaalbaar, je betaalt immers het collegegeld in nederland (hoewel ik vermoed dat jij belgisch bent maar ik gok dat het daar niet veel anders is dan in nederland).  de kosten voor huisvesting en dergelijke zijn niet vreselijk veel hoger dan de kosten hier dus al met al is het dan een hele haalbare kaart.  wil je daar na je europese masters nog een masterprogramma doen dan moet je het daar gangbare  collegegeld betalen en dat kan (zal) aardig in de papieren lopen. wellicht kun je een beurs krijgen maar of dat alle kosten voldoende dekt is ook maar de vraag. 

belangrijker is de vraag wat je er mee wilt bereiken.  wil je graag een tijd in een ander land wonen en studeren om je blik te verbreden, een stuk extra zelfstandigheid te krijgen, je engels te verbeteren en gewoon een gaaf avontuur mee te maken dan zou ik zeggen dat je dat met één semester in een uitwisselingsprogramma goed kan bereiken.  wil je graag een heel gespecialiseerde master volgen die je bij wijze van spreke alleen in amerika hebt dan zou je voor de optie moeten gaan waarbij je na de master hier daar doorstudeert.

ik ben zelf ook via een uitwisselingsprogramma gegaan, dat was voor één trimester maar binnen 1 dag na aankomst had ik al geregeld dat ik via hetzelfde uitwisselingsprogramma een tweede trimester mocht blijven ;).
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: dmx op 14-04-2010, 16:57 uur
wil je graag een tijd in een ander land wonen en studeren om je blik te verbreden, een stuk extra zelfstandigheid te krijgen, je engels te verbeteren en gewoon een gaaf avontuur mee te maken dan zou ik zeggen dat je dat met één semester in een uitwisselingsprogramma goed kan bereiken.
That's it! Mooi samengevat :)
Bedankt voor de info!
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: AyFed op 17-07-2010, 00:49 uur
in een studenten visum kan je dan optreden als artiest,?want ik hadt gehoord dat je maar beperkt kan werken met een studenten visum

als je op een collage gaat van 2 jaar,kan je dan ook naar undergradute(ofso iets)university?

hoe lang mot je in amerika wonen om genutralieseerdt te worden?

kan je niet gewoon je studie betalen via studiefinanciring uit nederland,want ik hadt gehoord dat iedere nederlander recht op hadt.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: AyFed op 17-07-2010, 10:41 uur
en als ik nou een F1 visum heb en in amerika krijg ik een baan aangeboden maar mijn  F1-sum is niet verlopen kan ik dan die studie visum inruilen voor die werkvisum.


en na in mijn studie wil ik graag in amerika blijven wonen.hoe zou ik dat doen?
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Wop op 17-07-2010, 10:56 uur
en als ik nou een F1 visum heb en in amerika krijg ik een baan aangeboden maar mijn  F1-sum is niet verlopen kan ik dan die studie visum inruilen voor die werkvisum.


en na in mijn studie wil ik graag in amerika blijven wonen.hoe zou ik dat doen?

MOD: Een soortgelijke vraag stel je hier (http://forum.verenigdestaten.info/index.php/topic,10844.0.html) ook. Om "vervuiling" op het forum te voorkomen, graag daar verder beantwoorden en dit topic behouden voor Studeren in Amerika.
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: kusse op 14-08-2011, 20:52 uur
mijn  :D zoon van 14 net 15 zit in north Carolina bij Wilmington. Hij is daar bij verre familie maar wel met dezelfde achernaam op bezoek. Amerika is echt het land waar hij het liefst zou willen wonen. Zijn verre nicht zit daar op een junior high school en de high school wil hem daar graag voor een jaar hebben. De school staat niet in de top tien maar hij is daar gewild en hij heeft een vwo opleiding in nederland. hij gaat dit jaar naar de 4e atheneum en haalt het op zijn sloffen. Voor het eerst zie ik dat hij uitdaging heeft in amerika en ineens loopthij in een school band camp mee. voor het eerst marcheert hij en maakt muziek. ongelooflijk wat een verandering.  :o :D Hij hoeft op die publi heide trask school niks te betalen. Hij zou er zo heen kunnen maar,......dan heb je zo een vergunning nodig en is het niveau daar wel hetzelfde als vwo in nederland? Ze willen wel zijn niveau bepalen en iets aanbieden op zijn eigen niveau. Dat vind ik al heel wat maar het iswel een grote stap,.............

Is het echt zo super de moeite waard?
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: riabakker op 02-05-2012, 12:30 uur
Als je bijboorbeeld afgestudeert bent in nederland aan een HBO studie, waar zou je dan terecht kunnen in amerika?
Titel: Re: studeren in amerika
Bericht door: Pieter79 op 02-05-2012, 12:37 uur
Als je bijboorbeeld afgestudeert bent in nederland aan een HBO studie, waar zou je dan terecht kunnen in amerika?

Dat ligt aan de studie; economie / bedrijfskunde of een technische studie zullen gemakkelijker zijn dan een medische of rechten (als rechten een HBO studie heeft??). Je Nederlandse diploma kun je in die laatste 2 gevallen hier niet zomaar gebruiken.

Gr. Pieter