Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Huis in Nederland

Discussie gestart

Bram.

Beste allen,

Ik hoop dat dit het juiste subforum is voor deze vraag, anders kan deze post verplaatst worden.

Per oktober ga ik een jaar in de US (New York) wonen en werken. Ik verblijf in de US in een huur appartement. Daarnaast houd ik mijn woning aan in Nederland (koopwoning) waar mijn vriendin blijft wonen (en dus ingeschreven blijft staan).

Ik heb begrepen via een collega dat er een mogelijkheid bestaat om de Nederlandse woning aan te geven in de Amerikaanse aangifte om een soort aftrek/afschrijving te krijgen hiervoor. Heeft iemand hier wellicht ervaring mee/meer informatie over beschikbaar?

Alvast bedankt.

Groeten,
Bram
#1 - 06-09-2015, 12:05 uur

Ikbenwalter

Er bestaat een bekasting verdrag tussen de usa en nl dat voorkomt dat je dubbele belasting betaalt. Het iis dus of/of. Of dit ook geldt voor non- usa residents en citizens?
#2 - 16-09-2015, 20:19 uur

Ebelix

Er bestaat een belastingverdrag tussen Nederland en USA. Hierin wordt inderdaad geregeld dat er niet dubbel belasting wordt betaald. Hoe het precies in elkaar zit kan ik je niet vertellen. Mijn advies is om een belastingconsulent op te zoeken die je hiermee kan helpen. Bedrijven die het belastingformulier invullen kunnen je niet helpen. Je zal hiervoor iets meer geld moeten uitgeven aan een goede adviseur.
#3 - 17-09-2015, 14:06 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

Ikbenwalter

 ik heb een bankrekening in NL die ik bij de usa belastingdienst aangeef. ik betaal netjes usa belasting over de rente. ik doe geen aangifte bij de NL belastingdienst.

een huis bezitten in Nl en in de usa wonen/werken zal niet veel anders zijn want vermogen. want belasting betalen zul je!!!

walter

wellicht heb je wat aan dez link

http://www.irs.gov/Individuals/International-Taxpayers/Foreign-Tax-Credit
#4 - 21-09-2015, 04:57 uur

DosPalmeras

Ik weet niet hoe het voor de USA werkt, maar wel binnen Europa. Ik vermoed dat het niet veel anders zal zijn.

Ik ben belastingplichtig in Spanje, maar betaal in Nederland belasting over de waarde van mijn woning daar in box 3. Onroerend goed wordt namelijk belast in het land waar het staat. Dat is ook het enige wat in Nederland wordt aangegeven door mijn accountant.

In Spanje wordt het huis in de aangifte meegenomen, maar wordt vermeld dat er in Nederland belasting over betaald wordt en gaat het weer op 0.
#5 - 21-09-2015, 16:48 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15