Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

tips stage in Amerika

Discussie gestart

CynthiaW

Hai,

Ik zie hier zoveel berichten over mensen die stages zoeken in amerika dat ik met dit berichtje wat tips wil geven. Dit zijn mijn eigen ervaringen dus het kan dat ze niet helemaal correct zijn maar ik hoop dat mensen er wat aan zullen hebben. Het is hard werk maar geef niet op.
Het is een hele lap tekst dus vooral interessant voor mensen die serieus erover nadenken om stage te gaan lopen in Amerika in het kader van hun studie

Tips om stage in Amerika te regelen

Wanneer je school je niet helpt om een stage in Amerika te regelen (of weinig begeleiding) maar je het alsnog wilt proberen, houdt er dan rekening mee dat je echt op tijd moet beginnen. Ik weet dat een jaar van tevoren beginnen erg ruim klinkt maar het is wel echt nodig al is het alleen al om de voorbereidende werkzaamheden uit te voeren.

Enkele kanttekeningen voordat je begint aan je zoektocht

§   Kijk zeker op de website van www.wilweg.nl en download de procedure van de aanvraag van een visum in Amerika. Dit kun je het beste van tevoren downloaden omdat sommige stages niet mogelijk zijn zoals “hands on threatment” etc.

§   Bedenk ook dat veel stages (de meeste) onbetaald zijn wat dus inhoudt dat je het geheel zelf moet financieren. Dit is een zeer prijzige bezigheid. De visumprocedure van het Nuffic is afhankelijk van het aantal maanden dat je gaat maar begint vanaf $ 500,- (voor 4 maanden) dit is inclusief verzekering en aanvraagkosten. Hier zit nog niet de huisvesting bij, prijzen hiervan liggen stukken hoger dan in Nederland.

Het vinden van een stage

§   Het makkelijkst is het echt om het via via te regelen en dan bedoel ik dus echt je hele familie en vriendenkring napluizen. Je weet maar nooit en het is wel het makkelijkst.

§   Maar mocht dat niet lukken niet getreurd, het kan wel maar je moet er veel tijd in steken. Er is een boek wat je kunt bestellen via website genaamd “The Internship Bible” van de Princeton Review, dit is een boek formaat Gouden Gids met allemaal stages in de meest verschillende bedrijven. Ook staan er veel tips in en een stuk voor Internationale Studenten. Ook staat erbij of ze Internationale Applicants accepteren. Dit boek is meestal ook te vinden in de bibliotheek (in ieder geval in Rotterdam)

§   Via het internet kun je ook ontzettend veel vinden. Ga naar google en vul in “internship en het gebied waar je wilt werken” en je zult al veel vinden. Ik heb zelf een stage geregeld in de muziekwereld en zo heb ik vele stages gevonden. In amerika noemen ze stage of “internship” of “traineeship”. Enkele websites die je kunt bezoeken zijn:

§   www.rsinternships.com
§   http://www.princetonreview.com/cte/
§   www.getthatgig.com
§   http://internships.wetfeet.com/

§   Wat je ook zeker moet doen is op zoek gaan naar websites die gaan over je vakgebied, vaak hebben deze sites messageboards waar ook stages worden aangeboden. Op deze manier ben ik aan mijn stage gekomen. Hiervoor is minder concurrentie dan bovenstaande mogelijkheden dus meer kans.

§   Trek hier veel tijd voor uit en blijf zoeken totdat je minstens 50 bedrijven hebt waar je zeker van bent dat het leuke stages zijn.

CV

Stages in Amerika zijn meestal voor fall semester, spring semester of summer semester dus september – december, januari – mei en juni-augustus. Bedrijven selecteren meestal pas laat maar je moet zeker proberen om je stage minimaal drie maanden voor de start geregeld te hebben in verband met visum procedure.

§   Amerikanen hechten veel belang aan de cv (resume) en schenk hier dus veel aandacht aan. Je moet ook per bedrijf een andere cv maken. In de amerikaanse cv staat vaak een doel (objective) hier kan je dus invullen wat je wilt, dus een stage of werkvaring in een bepaald werkgebied.

§   Verder is hun resume grotendeels gelijk aan ons cv alleen werken zij heel veel met actiepunten dus benadruk per werkervaring/stage wat je hebt geleerd in actiezinnen. Als je het gevoel hebt dat je een beetje overdrijft dan zit je meestal op amerikaans niveau ;-) Het is ook handig om je opleiding uit te leggen omdat hun systeem heel anders is, dus zet erin welke vakken je hebt gehad.

§   Werkervaring is heel belangrijk voor de amerikanen en aangezien wij in Nederland vaker stages lopen dan in Amerika heb je hiermee een voordeel tegenover de amerikanen, gebruik deze dus goed.

§   En het moet allemaal op 1 pagina passen!  ;D


Sollicitatiebrief

Er zijn heel veel amerikaanse websites te vinden die informatie geven over het schrijven van sollicitatiebrieven. De regels zijn grotendeels gelijk aan de Nederlandse regels. Het volgende wil ik graag benadrukken:

§   Zorg ervoor dat je per bedrijf informatie zoekt (via website) en verwerk dit in de brief. Zo kun je laten zien dat je graag daar wilt werken en al info heb gezocht over het bedrijf. Schrijf dus geen standaardbrieven waar je alleen adres en info verandert maar maak echt per bedrijf een persoonlijke brief!

§   Zorg er ook zeker voor dat je de brief gericht kunt versturen dus niet personeelszaken maar zorg dat er een naam staat, misschien moet je daar voor bellen.

§   Vermeld wat jij kunt betekenen voor het bedrijf, heb dus heel duidelijk voor ogen wat jij zou willen leren en wat voor taken jij zou willen hebben.

§   Laat het nakijken en als je amerikaanse vrienden heb, Nederlands schrijven vaak erg Brits (dat kreeg ik als commentaar  ;D weet niet of het echt slecht is).
§   Je kan vaak ook e-mailen, dit moet je alleen doen als het echt vermeld staat dat het mag, en houdt in de gaten of je een attachment mag meesturen!

Nazorg

§   Dit is echt belangrijk ga niet wachten tot je gebeld wordt maar bel zelf. Benadruk de voordelen die zij hebben wanneer ze een internationale stagiair aannemen (tips op www.ciee-trainee.net)

§   Over het algemeen wordt er gezegd dat je drie weken moet wachten voordat je kunt bellen of e-mailen. De meeste bedrijven zullen niet gauw iemand bellen die in Nederland woont dus houdt er rekening mee dat je zelf moet nabellen als je het echt wilt.

Interview

§   Je mag niet op persoonlijk interview (visa regels) dus je zult een telefonisch interview moeten geven. Tips hiervoor kan je ook op internet vinden.

§   Verwacht in ieder geval vragen over “wat wil je leren”, “wat voor taken wil je doen”, “visum”, “zwakke/sterke punten”, “benoem een moeilijke situatie die je hebt moeten oplossen en hoe heb je dat aangepakt” dat soort dingen.

§   Zorg ervoor dat je super enthousiast overkomt en heel gewillig om veel te leren. Hang niet de nuchtere nederlander uit J. Bereid ook zelf vragen voor die je kunt stellen en als het je lukt kun je de rollen omdraaien en zelf de vragen stellen en zo het interview sturen.

Voorbereiding stage

Nu heb je je stage en denk je dat je er bent. NOT! Nu begint het pas J

§   Als het goed is heb je de visumaanvraagprocedure al gedownload dus nu weet je dat je een verklaring van school moet hebben dat de stage een onderdeel van je studie is, een verklaring in het engels van je studieresultaten, een verklaring dat je engels op goed niveau is, een bewijs van overmaking van een bedrag.

§   Verder moet je een pagina schrijven over waarom jij een stage wil doen in amerika, wat het belang is van een stage etc.

§   Het bedrijf moet een trainingplan proposal schrijven waarin je stage in fases worden uitgewerkt. Wat leer je per fase, wie begeleidt je etc. En waarom ze jou hebben uitgekozen om stage te lopen.

§    Dit hele pakket stuur je naar de NUFFIC en die sturen het dan door naar het CIEE en dan moet je wachten of het wordt goedgekeurd.

§   Vervolgens kun je beginnen met de procedure om je Stufi om te zetten naar een uitwonende beurs (als je thuiswonend bent). Je kunt een OV-vergoeding vragen bij de IB-groep.

§   Je moet een vlucht regelen, KLM heeft een studententicket die en jaar geldig is.

 
Huisvesting

Aangezien ik naar New York City ga heb ik alleen info hierover. Zoek gewoon op google “housing in stadnaam”
Het volgende heb ik gevonden in NYC wat meestal een van de lastigste steden is om huisvesting te vinden, heel veel is alleen voor vrouwen (sorry heren):

§   www.ihouse-nyc.org
§http://www.92y.org/content/de_hirsch_residence.asp?catalog=92y%5FCatalog&category=TE%5FAbout+the+Y&category=TE%5FFacilities&category=1395+Lexington+Avenue&category=TE%5Fde+Hirsch+Residence
§   www.craiglist.org
§   www.studenthousing.org
§   www.thebrandon.org
§   www.websterappartments.org

En dan zijn er nog veel huizen die door het Salvation Army worden geleid of door allerlei christelijke organisaties (denk nonnen  8) ) Als iemand informatie wilt kan je me altijd mailen.

Cynthia

#1 - 15-11-2004, 11:38 uur

Ebelix

Dank je wel Cynthia voor de uitgebreide beschrijving. Deze info is erg nuttig
#2 - 08-12-2004, 14:29 uur
NBA Guru 2009    WK voetbal Guru 2006    NFL Guru 2012

lulu

WOW!!!!
Ik heb zo lang gezocht naar wat ik hier gevonden heb! Heel erg bedankt dat je de tijd hebt genomen om het zo duidelijk en gedetailleerd uit te leggen!

I'll keep you posted:)

#3 - 15-03-2005, 14:21 uur

visuar

In het verleden had ik eens wat info opgezocht voor solliciteren op een baan (geen stage dus), maar sommige dingen zijn allicht handig:

Citaat
Secundair beroepsonderwijs
(voorheen mbo - leerlingwezen)
Niv. 4 (3-4 jaar)

VWO = pre-university education
HAVO = Higher General Secondary Education
MAVO = Lower General Secondary Education
De Amerikaanse term 'highschool' kan zowel gebruikt worden voor HAVO als voor VWO.
MBO = upper (higher?) secondary vocational education

Als equivalent van de Nederlandse universitaire propaedeuse of als equivalent van een Nederlandse HBO-opleiding kan je de term bachelor gebruiken. De afkorting wordt dan:

BA = Bachelor of Arts
BS = Bachelor of Science, ook wel afgekort als BSc

Hier nog wat over briefen, CV etc. (weet niet zeker of het wel op de US toegespitst is though):

http://www.sollicitatieinfo.nl/buitenland/engelseinfo.htm
http://www.joho.nl/company/index.html?sollicitatie_buitenland.html&2

Voornamelijk de generieke benamingen voor de opleidingen (MBO, MAVO, HAVO etc.) was nogal lastig om goed te vinden, maar zou zo wel moeten kloppen...
#4 - 15-03-2005, 18:37 uur
Groetjes! Rob
Geen geluk DV-2006 & 2007. Op naar DV-2008 :)

ejb

Thanks visuar, da's handige info, die we hopelijk heel binnenkort goed kunnen gebruiken!
#5 - 16-03-2005, 01:48 uurMaj

Hey Cynthia!

Ten eerste ontzettend bedankt voor de handige tips!
Ik ben student commerciële economie:
International event, music & entertainment studies.
Met deze opleiding specialiseer je je dus als commercieel
econoom in de wereld van muziek en entertainment.
In het begin van het derde jaar zal ik ook stage gaan lopen
en ik ben dus nu al begonnen met zoeken.
Ik wil ook heel graag naar Amerika toe.
Nu zag ik dat jij ook een stage hebt gedaan in de muziek-
wereld en ben ik benieuwd wat je precies hebt gedaan en
wat je ervaringen zijn. Misschien heb je ook nog wel extra
tips voor mij, omdat ik ook in dat "wereldje" stage wil gaan
lopen.

Ik hoop dat je me wilt helpen!
Alvast heel erg bedankt!

Groetjes Monique
[email protected]
#6 - 25-07-2005, 18:57 uur

Loek

Ik kwam laatst deze link tegen over stage-/vakanwerk in het buitenland (onder ander ook de USA).  Misschien is het de moeite van het vermelden waard:
http://www.going-dutch.nl/
#7 - 25-08-2005, 16:44 uur

Marc Croymans

Beste Lezers,

Voor de Horeca mensen hebben wij speciale J1 training programma's voor 18 maanden bij waanzinnig mooie hotels, resorts en restaurants. HRC International is reeds 10 jaar actief op dit gebied.

Mensen die interesse hebben in een waardevolle training bij top hotels in the US, neem contact met ons op.
Bezoek de site voor meer informatie en bel gerust voor verdere vragen.
Uitsluitend afgestudeerde Horeca mensen tussen 18-30 jaar kunnen wij assisteren.

www.hrc-international.com
[email protected]
043-3510070
#8 - 14-09-2005, 11:57 uur

XcIsIoN

Voor de mensen van de Hogescholen in Nederland.

Veel Hogescholen hebben een internationaal bureau die je kunnen helpen bij je stage plek.
Vaak helpt het ook als je eens met je mentor of docenten er over praat. Die hebben ook vaak wel contacten met collega's in het buitenland.
Het visum is erg lastig te regelen maar als de stage plek enthousiast over je is kunnen zij het ook regelen voor je, wat stukken makkelijker is voor je. Zij doen er 3 weken over jij minstens een half jaar.

En begin inderdaad vroeg zoals Cynthia zegt.
#9 - 08-02-2006, 19:35 uur

ProUSA-Ewout-

Hartelijk bedankt Cynthia !
Ik heb heel veel aan deze informatie als IM student, in de 3de wil ik stage lopen in Amerika en ik weet nu dat ik alvast wat geld opzij moet leggen.

Ik begin steeds meer een fan van dit forum te worden , de mensen zijn hier echt aardig.
Ik zal binnenkort ook is kijken hoe ik mijn allies een dienst kan doen. Ik heb mijn profiel al geupdate en mensen die met mij over Amerika willen praten kunnen mij altijd toevoegen ! Ik heb ook veel patriotic music  2006-01 ( America the beautiful/ Avé Mario/ Airforce theme ) en dan nog muziek van de film "team America"  Die ondanks dat hij een parodie is, ook nummers heeft die vrij "patriotic" zijn ....

Deze topic zal ik onthouden, super handig !!!!
#10 - 18-04-2006, 22:27 uur
God bless the USA

Mrjn

 :offtopic:

Voor je verzameling patriotic music:

Toby Keith - American Soldier
Toby Keith - Courtesy of the red, white and blue
Darryl Worley  - Have You Forgotten?
Luke Stricklin - American by God's Amazing Grace 
#11 - 19-04-2006, 14:18 uur

leonkoopmans

hey cynthia

Leuk verhaal, klinkt me erg bekend in de oren, MAAARRRR voor iedereen die nog steeds een huis, kamer, inboedel, auto's of zelfs stages zoekt in de VS, de hanigste link hiervoor is:
 
www.craigslist.org

Jammer dat je het verkeerd getypt had cynth, hoop dat je het niet erg vindt dat ik je verbeter...
Kies op de pagina aan de rechterkant je stad uit, en vindt wat je zoekt!!
Craigslist is een soort Marktplaats.nl van de vs, met het enige verschil dat het helemaal gratis is. De site is gestart door Craig Newmark, welke later zelfs een foundation heeft gestart (zie www.craigslistfoundation.org), allemaal heel ideeel en non-profit. Craigslist is echt een begrip in de VS, maar kijk uit, het kan ook verslavend werken!! ;)

Have a good one,
León.
#12 - 11-07-2006, 13:35 uur

SamanthaDass

Hoi iedereen!

Ik werk op dit moment bij Placement International, en we zijn een bedrijf dat zowel studenten als afgestudeerden helpt met het vinden van een stage in Amerika! We bieden stages aan in de mooiste hotels en restaurants (o.a. Ritz Carlton, Four Seasons, JW Marriott en meer), en we regelen álles voor je. We hebben een eigen database met stages die we naar onze kandidaten sturen, waardoor je zelf kan kiezen in welke stages je geïnteresseerd bent. Daarnaast regelen we alles van A tot Z, dus geen gedoe meer met het regelen van je visum en verzekeringen ;) De stages zijn oprecht super tof en ze duren maximaal 12 tot 18 maanden, dus je hebt genoeg tijd om Amerika te ontdekken.

https://placement-international.org/

Veel succes!
#13 - 24-06-2019, 16:23 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15