Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Stage in Amerika

Discussie gestart

DNZ

Dag allemaal!

Ik studeer op dit moment Marketing en Communicatie (versnelde opleiding op het MBO niveau 4) ik moet nog een jaart en daarna zou ik graag naar een College in Amerika willen.
Voordat ik me aanmeld op een college kan ik beter wennen aan het leven in Amerika. Volgend schooljaar (tevens het laatste jaar) heb ik de mogelijkheid om stage te volgen in het buitenland. Binnen Europa krijg je vanuit de overheid onwijs veel subsidies, hulp etc etc.
Omdat Amerika hier buiten valt krijg ik helemaaal niets....

Heeft iemand ervaring met stage in Amerika en evt. beurzen, sponsoren en subsidies?

alvast bedankt!! 
#1 - 22-01-2009, 10:52 uur

B-man

Begin hier eens:

http://www.beursopener.nl/content/index.asp

http://www.fulbright.nl/?menutree=5|47|66

http://www.foreign.fulbrightonline.org/

Het laatste wat ik wil doen is je afschrikken, maar hou er rekening mee dat er veel andere kosten en papierwerk bij komen kijken en dat het studeren en/of stage in de VS absoluut niet goedkoop is, al profiteer je wel van een zwakke dollar.

Succes!!!
#2 - 22-01-2009, 11:58 uur
« Laatst bewerkt op: 23-01-2009, 14:03 uur door B-man »
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

MiamiHeat

Hoi,

Stuur een PM naar Larss. http://forum.verenigdestaten.info/index.php?action=profile;u=4591

Hij vetrekt 14.02.2009 voor een stage in de States!

Succes
#3 - 22-01-2009, 16:24 uur

DNZ

Bedankt voor jullie reacties!!  :afro:
#4 - 24-01-2009, 02:28 uur

tillie

Ik wil voor mijn afstudeerstage Communicatie Sport en Economie stage gaan lopen in New York. Dit wil ik samen met een klasgenoot gaan doen in de vorm van een duo-stage. We hebben tot nu toe nog niets geregeld en weten ook niet echt waar te beginnen.

Heeft iemand misschien tips voor ons op het gebied van:
- stageplaatsen
- huisvesting
- prijzen
- ervaringen

alvast bedankt
#5 - 17-03-2009, 14:57 uur

Bandido

Hou er rekening mee dat een stage in Amerika vaak anders wordt ingevuld dan in NL. Waar je in NL vaak een soort onderzoek of iets dergelijks kunt doen, is het in de VS meer een werkstage. Maar ook een waar je wordt beschouwd als een soort "gopher": je wordt dus geacht ook een hoop wat minder leuke klusjes op te knappen. Op een onderzoek zit een Amerikaanse werkgever meestal niet te wachten. Vergeet niet dat de begeleiding van een stagiair ook veel tijd kost en time = money. Kan ook allemaal reuze meevallen, maar zorg er in ieder geval voor dat als je een werkgever vindt, je alles goed op papier krijgt. Op die manier weten jij en je werkgever allebei wat er van je verwacht wordt en kun je daarnaar terugverwijzen.

Een duostage is iets waar ik nog nooit van heb gehoord. En je moet je de vraag stellen hoe je dit gaat verkopen aan een werkgever: heeft het feit dat jullie samen gaan een meerwaarde voor de stage, of is het meer voor de gezelligheid? Ik hoop dat dit niet te onaardig klinkt, maar die vraag gaat geheid komen. Wij hebben veel stagiars aangenomen en die vragen had ik zeker gesteld bij het sollicitatiegesprek.

Voor wat betreft je overige vragen: ja, er is meestal een kleine vergoeding, maar dat hangt heel erg af van je werkgever. Huisvesting is vrijwel zeker niet geregeld en is duur. NYC is zo'n beetje de duurste stad van de VS en huur voor een simpele kamer gaat in de vele honderden euro's per maand lopen en een appartement voor jullie samen is al helemaal duur. Hou er dus rekening mee dat er sowieso geld bij moet, maar voor dat geld heb je dan wel een geweldige ervaring en een mooie CV builder. Ga je ook verdiepen in visas, je mag namelijk niet zomaar werken in de VS, ook niet als stagiair. En je kunt je beter alvast hierop voorbereiden, want je werkgever heeft misschien/waarschijnlijk geen ervaring in het aannemen van buitenlandse stagiars. Het is best wel een gedoe, maar niet onoverkomelijk.
#6 - 17-03-2009, 15:22 uur
"Georgia On My Mind"

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15