Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

trouwen met een cubaan in amerika

Discussie gestart

buranah

hallo iedereen

Ik heb een gigantische ingewikkeld probleem
Ik heb mijn vriend 4 jaar geleden in ontmoet in nederland, en hij komt uit cuba, in de tussentijd is hij naar amerika gegaan en aanvraag gedaan om in aanmerking te komen voor de "cuban adjustment act" die heeft hij gekregen. en heeft nu een verblijfsvergunning.
Ik wil erg graag met hem zijn, en ik weet dat er maar 1 manier is om bij hem te zijn is om met hem te trouwen. en aanvraag voor een?? visum.
Welke visum zijn we nog steeds niet uit, want voor hem zijn de wetten weer anders dan voor een amerikaan.
kan iemand mij hier mee helpen, het is zon gezoek.
kan ik ook tijdelijk een B2 visum aanvragen?
 
groetjes Mij.
#1 - 04-06-2005, 20:38 uur

schorp

Je vriend is voor immigratie purposes een Lawful Permanent Resident (dat hij Cubaan is, was alleen belangrijk voor hem voor de green card voor hem) om jou te sponsoren voor een green card moet hij minimaal zelf een green card hebben (lawful permanent residency).  Het sneue ervan is dat jij onder een family preference category valt (deze hebben wacht tijden)  Als hij Amerikaan was, zou je als Immediate Family member gezien worden en zou je meteen voor een visa in aanmerking komen, maar dit is jammer genoeg niet het geval.  Je komt als spouse van een green card houder in category 2a terecht die een wachttijd heeft van 4 jaar.

Dus als hij met je trouwt moet je waarschijnlijk 4 jaar wachten voordat je in aanmerking voor een immigrant visa (green card) komt, in de tussentijd mag je je niet vestigen als immigrant in de VS (tenzij je met een andere soort visa binnenkomt).  
#2 - 05-06-2005, 09:41 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15