Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Tweede huis in Amerika

Discussie gestart

kate

Pbbi, ik denk dat het niet onlogisch is dat men niet onmiddellijk weet hoé precies een land in te komen (dus wát gaat men doen) op het moment dat de beslissingvalt dát men wil emigreren. Zéker niet wanneer blijkt dat een land als de US je het best wel moeilijk maakt om binnen te komen. Op dat moment ga je allerlei manieren onderzoeken en daar is in mijn optiek niets mis mee. Waar wij nu wonen, komen per jaar tig mensen uit NL zonder goed plan,  ze kopen een restaurant (zonder onderzoek te doen) en binnen het jaar zijn ze weer weg. Avontuur mislukt. Dat moet toch vreselijk zijn? Beter grondig voorbereiden dan, en alles onderzoeken voordat je een beslissing neemt.p.s. als ik antwoord krijg van Van der Valk, laat ik weten wat ze zeggen.
#16 - 18-09-2007, 16:13 uur
« Laatst bewerkt op: 18-09-2007, 16:17 uur door kate »

kate

Je kunt een B2 aanvragen, kun je 180 dagen in de VS verblijven en dan er weer uit. Er zijn mensen die na een aantal weken, of maanden weer terug gaan en dit een aantal keren doen en gewoon binnen gelaten worden. Maar er zijn er ook die naar een keer of 2 teruggestuurd worden. Het beste is 180 dagen in en 180 dagen uit, maar zelfs dat geeft geen garantie.
 

Bedankt voor dit antwoord, ook. Zo langzamerhand begin ik eerlijk gezegd wel een beetje moedeloos te worden. Wij kunnen het ons niet veroorloven dat we met onze 6 honden aan de grens staan en we worden teruggezonden. De onzekerheid alleen al.

Jeeez.... :o
#17 - 18-09-2007, 16:19 uur

hollandranch

Je kunt een B2 aanvragen, kun je 180 dagen in de VS verblijven en dan er weer uit. Er zijn mensen die na een aantal weken, of maanden weer terug gaan en dit een aantal keren doen en gewoon binnen gelaten worden. Maar er zijn er ook die naar een keer of 2 teruggestuurd worden. Het beste is 180 dagen in en 180 dagen uit, maar zelfs dat geeft geen garantie.
 

Bedankt voor dit antwoord, ook. Zo langzamerhand begin ik eerlijk gezegd wel een beetje moedeloos te worden. Wij kunnen het ons niet veroorloven dat we met onze 6 honden aan de grens staan en we worden teruggezonden. De onzekerheid alleen al.

Jeeez.... :o
Ik probeer je verhaal te volgen, maar had begrepen dat je al met jullie honden ergens in Amerika rondhangt?? Of mis ik iets?
#18 - 18-09-2007, 16:22 uur

kate

Een greencard, de enige mogelijkheid is de lotterij als je niet zeker weet of je naar de VS wilt emigreren. Win je, dan kun je vrijblijvend een tijdje daar gaan wonen.

ik ben wel lastig, maar heb hier toch nog een vraag over; is iemand die op een employment visa gaat, zijn verblijf dan ook altijd tijdelijk, of krijg je de green card na een bepaalde tijd?
Opnieuw kan ik het antwoord hierop op de site van de overheid niet vinden. Vandaar.  :-\
#19 - 18-09-2007, 17:04 uur

kate

Hollandranch, we wonen sinds een aantal jaar op de Nederlandse Antillen. Tis ook wel verwarrend. Voor ons ook, zoals je merkt  :D
#20 - 18-09-2007, 17:05 uur

hollandranch

Hollandranch, we wonen sinds een aantal jaar op de Nederlandse Antillen. Tis ook wel verwarrend. Voor ons ook, zoals je merkt  :D


Hoi Kate, ik heet trouwens Hans net zoals meneer PBBI, ook verwarrend  ;D   Word me nu een stukkie duidelijker  ;)
#21 - 18-09-2007, 17:08 uur

kate

 :) Hoi Hans!
#22 - 18-09-2007, 17:21 uur

PBBI

Nu is me ook e.e.a. duidelijker, we hebben pas contact gehad per e-mail.
Citaat
Pbbi, ik denk dat het niet onlogisch is dat men niet onmiddellijk weet hoé precies een land in te komen (dus wát gaat men doen) op het moment dat de beslissingvalt dát men wil emigreren
Ik snap dat je alles uit wilt zoeken, maar wat is niet begrijp is dat je alles aan het uitzoeken bent terwijl je niet eens zeker weet of je wel wilt wonen in de VS.
Dat zou voor mij de eerste stap zijn, maar goed iedereen is anders in dit geval.
Als je via een employment visa gaat kun je meestal naar verloop van tijd een greencard aanvragen, probleem is alleen dat de werkgever hier aan mee moet werken en dat is niet altijd het geval. Afgelopen zaterdag nog een staaltje van gehoord.
#23 - 18-09-2007, 17:30 uur

kate

Toen wij hier kwamen wonen, dachten wij ook dat het voor altijd zou zijn. Nu weten we dat je pas na een behoorlijke tijd kunt zeggen of je écht in dat nieuwe land permanent wilt blijven Wij hebben geleerd nooit nooit meer te zeggen en ook nooit meer dat we alles zeker weten  ;)
#24 - 18-09-2007, 17:38 uur

PBBI

Ik wens jullie in ieder geval succes met alle plannen, zelf zou ik er niet aan moeten denken om elke 6 maanden (als je een B2 visum krijgt) met 6 honden heen en weer te moeten vliegenen en maar te hopen dat je niet teruggestuurd wordt. Met het risico van een verbanning van 5 of 10 jaar en een huis waar je niet meer naar toe kunt. Geloof me, je zou niet de eerste zijn. Nog iets anders, als je een huis koopt bij vd Valk, dan koop je in principe een vakantiehuis. Dan zijn we weer terug bij het 'vakantie gevoel' waarvan ik vind dat je dan geen goed idee krijgt van het echte wonen en werken, maar goed , je gaf al eerder aan dat een 'vakantie visum' voor langere tijd mooi zou zijn.
Maar we zijn beland bij een stelling die door ieder anders ingevuld wordt en je zult pas achteraf weten of je het juiste gedaan hebt.
#25 - 19-09-2007, 10:17 uur

kate

Nee, inderdaad, wij moeten er ook niet aan denken, dat scenario.

Hier is, zoals beloofd, wat ik vandaag van Van der Valk gehoord heb:

Amerika kent het ‘no waiver program’ wat wil zeggen dat u voor privé of zakelijke doeleinden vanuit Nederland zonder visum het land mag betreden voor een aaneengesloten periode van 90 dagen. In principe kunt meerdere malen per jaar op deze basis een reis naar Amerika maken.

Indien u langer wilt verblijven dan zijn er diverse mogelijkheden om een visum te krijgen. Een toeristenvisum is in principe niet moeilijk om te krijgen en wordt voor meerdere jaren afgegeven. Op basis van zo’n visum kunt u 6 maanden aaneengesloten in Amerika blijven. Er is wat onduidelijkheid over de totale toegestane duur van een verblijf per jaar. De regels kunnen op dat vlak soms op meerdere manieren geďnterpreteerd worden. Soms lijkt het dat 6 maanden ook het maximum aantal maanden per jaar is dat is toegestaan, maar in de praktijk hebben wij huiseigenaren die in totaal meer dan 6 maanden bij ons verblijven. Uiteindelijk bepaald de emigratie beambte, ongeacht het soort visum, of u het land mag betreden.

In geval het duidelijk is dat het om een tijdelijk verblijf gaat is er eigenlijk niets aan de hand. Men wordt pas terughoudend als men denkt dat u in Amerika aan het werk bent en een toekomst aan het opbouwen bent. Dit is dus afhankelijk van uw situatie. Bent u jong en komt u met een heel gezin dan zal men denken dat u permanent wilt verblijven. Bent u wat ouder en komt u zonder kinderen dan zal men het logisch vinden dat u komt genieten van het klimaat en natuur van Florida.

 

#26 - 19-09-2007, 22:09 uur

PBBI

En wat doe je nu met dit verhaal? Het is maar hoe je het interpreteer.
Wat de opmerking over leeftijd betreft, in snap dat ze jullie een huis willen verkopen.
Ik heb het al eens eerder geschreven, een echtpaar van 75 uit Canada onderweg naar hun vakantie huis in Florida word bij de grens teruggestuurd omdat er gereedschap achter in de auto ligt. Het gereedschap werd gezien als een teken van plannen om illegaal te werken terwijl het was om e.e.a. in het vakantiehuis op te knappen. Ik bedoel maar.
#27 - 19-09-2007, 22:48 uur

bgroeneveld

Wat PBBI zegt.

En je had serieus gedacht dat Van der Valk op alle problemen zou wijzen die jullie situatie mee zou brengen?

Het kan inderdaad allemaal goed gaan, maar ik denk dat VdV huisjes wil verkopen. Als mensen dan later eventueel in de problemen komen, hebben zij hun geld al binnen en hebben niets meer met de hele situatie te maken.

Niet dat ik echt denk dat het nare, onverschillige mensen zijn bij VdV, maar er zijn altijd minstens twee kanten aan een zaak. Er zijn hier een paar negatieve kanten aangesleept, negeer dat niet.

Ik zou niet op 1 zwaluw vertrouwen dat het zomer wordt, maar een 'tweede mening' vragen. Ga eens naar de VS en praat dan met een advocaat of een makelaar die ervaring heeft met of immigratie of met tweede woningen en alle regeltjes waarmee dat gepaard gaat. Via de website van de 'Bar Association' (geen drinkclub, maar de Orde van Advocaten) van een staat kun je betrouwbare immigratieadvocaten vinden. Met een beetje praten kun je vast wel een gratis inleidend gesprek regelen.
#28 - 19-09-2007, 22:50 uur

kate

Absoluut zie ik in het verhaal van Van der Valk het allemaal een beetje luchtigjes brengen, ze vertellen wel de waarheid, maar net een beetje te mooi  ;)
Nee hoor, alles wat ik tot nu toe geleerd heb, waaronder de reacties van PBB, zie ik dit ook echt niet zitten.

#29 - 20-09-2007, 00:05 uur

Willem goes Miami

Kate,

Ik heb je een PB gestuurd.

succes.
#30 - 20-09-2007, 06:58 uur
Florida here we come, of toch naar Denver of Winston

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15