Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Visa Waiver Programma Verenigde Staten

Discussie gestart

Dennis Kusters

Goed... ik ga nu dus gewoon als tourist naar amerika toe, want het visum ging ik niet geregeld krijgen omdat er ineens sprake was van een DS2019 formulier...
Dat schijnt dan een formulier te zijn wat door de ontvangende universiteit ingevuld moest worden, en $550 kost om na te laten kijken. Dat werd een te dure grap, die ook nog eens qua tijd niet haalbaar was.

Heeft er iemand tips voor mij, wat ik bij de douane moet doen. Want ik wil dus nu gewoon als tourist naar amerika gaan.

Het electronische formulier heb ik ingevuld, moet ik daar nog een printje van meenemen?
Hoe gaan jullie als tourist door de douane heen, en zijn jullie ook wel eens 2 maanden gegaan?
Moet je een verblijfadres opgeven, en wat als ik zeg dat ik nog een adres moet zoeken om te overnachten?
Alle tips zijn welkom8)
#16 - 18-02-2009, 13:11 uur

Little_Dutchie

Durkske, hoezo moest je 10 vingerafdrukken geven dan? Was 1 vinger niet genoeg? haha beetje vreemd ;)

Groetjes Angelique
#17 - 18-02-2009, 14:46 uur

durske

Haha, Nee helaas, deze keer moesten we er 10!! geven. (gleukkig hadden we alle vingers nog  :D)
Maar het hoe of waarom?? Ja daar vraag ik op dat moment dan ook maar niet naar... Vroeg nog wel, (omdat ik het hier ergens gelezen had) of we bij vertrek ook nog iets moesten afgeven, vingerafdruk of zoooo . Maar dat was alleen het groene stukje, dat je HELAAS weer in je pas kreeg.

En ze vragen standaard, teminste elke keer als we in Amerika komen, waar gaan we heen, wat gaan we er doen? Nou dat is dan standaard het zelfde hotel, omdat we geen zin hebben om eerst een reis te maken voor we er zijn. En we gaan natuurlijk ¨vrienden¨ bezoeken....

Durske.
#18 - 18-02-2009, 15:05 uur

Mrjn

Ik ben wel eens als toerist 8 weken geweest. Gewoon gemeld dat ik ging rondreizen. De eerste nacht hebben we altijd een adres (vrienden of gereserveerd hotel) en voor de nachten daarna niet. Volgens mij hebben we de laatste keer ook de globale route genoemd, maar ik moet heel eerlijk zijn dat ik niet helemaal onthou wat ze me bij immigration allemaal vragen.
#19 - 18-02-2009, 17:55 uur

Dennis Kusters

Ok, bedankt Mrjn.

Wat ik nu gedaan heb is een hostel geboekt voor de dag dat ik aankom in Amerika. Ik hoefde alleen een aanbetaling van 10% te maken ($1.50) en mijn reservering is gedaan. Nu heb ik tenminste een verblijfadres, wat ik kan opgeven in het vliegtuig. Mochten ze navraag doen, heb ik ook echt die reservering, ookal ben ik niet van plan om daar echt te gaan slapen  ::)

Hebben jullie nog meer tips, voor mij gaat het de eerste keer zijn, dus tis best spannend!! :-\
#20 - 19-02-2009, 14:31 uur

FreezeM

Dennis, als ik het goed begrijp ben je van plan te liegen over het doel van je reis en je verblijfplaats. En dat snap ik niet zo. Als ze aan de grens doorkrijgen dat je niet eerlijk bent dan kan je, als je geluk hebt, gelijk met het vliegtuig terug naar NL. En dan hoef je niet weer te proberen naar de VS af te reizen. Ik snap ook niet dat je stageplek hier aan meewerkt. Weten zij dat je zonder visum komt? Het lijkt me namelijk dat ze strafbaar zijn wanneer er iemand zonder geldig visum stage loopt (werkt).
#21 - 19-02-2009, 16:01 uur

Dennis Kusters

Nou het probleem is dat ik een half jaar bezig ben geweest met alle papieren voor het J1 visum te regelen. Ik had zelfs al een afspraak gemaakt op het consulaat, en bij het maken van die afspraak, zeg de ZEER ONBELEEFDE telefonist als antwoord op de vraag: wat moet ik nog meer allemaal meenemen: Het DS2019 formulier. Dit stond nergens op de website vermeld, en voordat ik vragen kon stellen was de verbinding al verbroken. Nu heb ik ook nog geprobeerd dit formulier te regelen. Dit is een formulier wat door department of Homeland Security uitgegeven en nagekeken dient te worden: dit kostte 65 euro voor de download, $550 dollar voor het nakijken en kon 1 tot 6 maanden duren. Dan denk ik bij mezelf: Hoe moeilijk en duur willen jullie het maken voor een Nederlandse student, die 60 dagen onbetaald in opdracht van een Nederlandse Universiteit stage wilt komen lopen!? Ze kunnen een dikke vinger krijgen.

Ik heb met ViseVersa erover gebeld, en zij zeggen ook: OFFICIEEL, heb jij gewoon een J1 visum nodig; maar de meeste studenten gaan (mits ze minder dan 3 maanden gaan) gewoon onder het VWP naar amerika. En dat is dus wat ik ook ga doen. Ik beschouw het gewoon zo: ik ga op vakantie naar amerika, en wat ik in mijn 2 maanden aanwezigheid doe daar ("vrijwilligerswerk") dat moet ik toch zelf weten.  ::)

Ik heb het via de officiele manier geprobeerd: dit werd te duur en qua tijd ging dit niet meer lukken. Dan doe ik het nu via de onofficiele manier. Ik heb een verblijfadres in een hostel gereserveerd, mijn naam staat genoteerd, hier kunnen ze navraag naar doen, en voor de rest moet ik gewoon zorgen dat ik niet met de politie in aanraking kom. En dat is ook mijn plan, want ik ga daar puur en alleen heen om stage te lopen, en mijn afstudeerscriptie te schrijven. De ontvangende universiteit gaat accoord met mijn komst, en ze hebben al 3 studenten voór mij ontvangen, die ook gewoon onder het VWPgekomen waren.

Mocht ik om de een of andere reden toch geweigerd worden (wat ik niet denk), dan heb ik mijn annuleringsverzekering in ieder geval voor het terugticket. :-\

Bedankt voor je reactie in ieder geval, maar de officiele weg lukte gewoon echt niet. Ik ben op tijd begonnen, ik ben bereid te betalen, maar het moet natuurlijk wel binnen de perken blijven ;)
#22 - 02-03-2009, 14:37 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15