Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Visa Waiver Programma Verenigde Staten

Discussie gestart

usa4all

Vanaf 12 januari 2009 is een Electronische Reistoestemming (ESTA) verplicht voor alle reizigers die naar of via de Verenigde staten reizen. Dit geldt voor alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma (VWP) vallen. Deze aanvraag dient goedgekeurd te zijn voordat u aan boord gaat van het vliegtuig. De reiziger kan nagenoeg dezelfde vragen verwachten als op het I-94W formulier. Let op! De aanvraag dient u minimaal 72 uur van tevoren aan te vragen.

Meer lezen, klik hier
#1 - 10-01-2009, 21:32 uur
USA4ALL brengt Amerika dichterbij Nederland!

Word lid van USA4ALL op Facebook!

Sjaai

Weet iemand of dit alleen geldt voor de personen die het groene formulier in moeten vullen, of ook voor het witte formulier?
Met m'n L2 visum in m'n paspoort moest ik tot op heden het witte formulier invullen, maar moet ik nu ook mijzelf digitaal aanmelden?
#2 - 11-01-2009, 02:45 uur

michael66

Bij de aanvraag van ESTA staat het volgende:
Citaat
Kies deze mogelijkheid als:
  • U bent staatsburger of een in aanmerking komend onderdaan van een Visa Waiver Programma land.
  • Op dit moment bent u niet in het bezit van een bezoekersvisum.
  • Uw reis duurt maximaal 90 dagen.
  • Het is uw voornemen om voor zaken of vakantie naar de Verenigde Staten te reizen.
Zie punt 2. Met een L2 ben je al in het bezit van een visum, dus heb je geen ESTA-toestemming nodig.
#3 - 11-01-2009, 05:51 uur

Sjaai

Ah, prima! Scheelt mij weer werk.
Moeten mensen met een visum wel het witte formulier in blijven vullen? Ik bedoel wordt/is dit niet geautomatiseerd?
#4 - 12-01-2009, 17:56 uur

Loek

Het witte formulier is voor de douane en als je agrarische producten invoert.  Dat heeft niets met immigration te maken en je zult gewoon dat formuliertje in het vliegtuig in moeten blijven vullen.  Alleen het VWP van immigrations wordt online gedaan.
#5 - 12-01-2009, 20:54 uur

Sjaai

Okay, ik denk dat ik 't nu begrijp: mensen die op vakantie gaan naar de US moeten online het formulier invullen, hiermee komt het groene formulier in het vliegtuig te vervallen.
Heb je echter een visum waarmee je langer in de US mag blijven, dan verandert er eigenlijk niets. Visum houders vullen gewoon het witte formulier (I-49) in in het vliegtuig en that's it?
#6 - 13-01-2009, 03:00 uur

Loek

Visum houders vullen gewoon het witte formulier (I-49) in in het vliegtuig en that's it?

Wit formulier (Form 6059B):
Iedereen vult het witte formulier in.  Het heeft niets met een visum te maken.  Amerikaanse staatsburgers moeten het ook invullen.  Het is een douane formulier, niet een immigrations formulier.  Douane en immigrations hebben niets met elkaar te maken (blijkbaar is dit onduidelijkheid bij sommige mensen).  Het formulier hoeft overigens slechts een keer te worden ingevuld per gezin.  Als je dus met pa, ma en 6 kinderen reist hoef je nog steeds slechts n van deze formulieren in te vullen voor alle 9 reizenden.

Groene VWP formulier (I-94W):
Visa waiver program wil zeggen dat je gebruik maakt van het recht om zonder visum naar de US te mogen reizen.  Het online VWP programma is vervanging voor het groene immigrations VWP formulier wat je vroeger in het vliegtuig invulde.  Als je met een visum reist  zou je normaal ook het groene formulier ook niet hebben ingevuld, dus hoef je dat nu ook niet online te doen. 
#7 - 13-01-2009, 21:08 uur
« Laatst bewerkt op: 13-01-2009, 21:26 uur door Loek »

Dennis Kusters

Beste Mensen,

ik heb ook een vraagje over het VWP.
Ik ben student in Maastricht, en zit nu in mijn 5e jaar, en tevens laatste masterjaar. Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeerstage, waarvoor ik 2 maanden naar Irvine, California zal gaan.
Ik heb al veel op het internet gezocht, ik heb het electronische toestemmingsformulier ingevuld, en daar heb ik toestemming verkregen (voor 2 jaar), maar ik begrijp niet helemaal of ik gebruik MAG maken van het VWP.
Aangezien ik 2 maanden ga, aan de voorwaarden voldoe dat ik een adres heb, iemand in amerika die garant staat voor mij, ik kan laten zien dat ik kredietwaardig ben, heb een bewijs van goed gedrag, etc.... Maar nu staat er dat ik NIET mag werken, niet betaald, noch onbetaald, en dat ik ook niet mag studeren onder het VWP. Betekend dit dus dat ik voor een buitenlandstage GEEN gebruik kan maken van het VWP, en dat ik een gewoon visum moet aanvragen, of een touristenvisum, of een werkvisum???

Ik had al een mail gestuurd naar de visumdienst in Breda, en daarvan kreeg ik het volgende antwoord met betrekking tot het VWP:

Als U stage gaat lopen gaat U werken, en dus hebt U een werkvisum nodig.
Dit valt niet inder het visa waiver program. U moet dus een visum
aanvragen bij het Amerikaans consulaat. Succes!


met vriendelijke groet,

Toon Vogels
V&V Visumdienst Breda
T 076-5612139


dat betekend dus dat ik een werkvisum moet aanvragen voor een ONBETAALDE afstudeerstage van 2 maanden?

Zouden jullie mij hier meer duidelijkheid over kunnen geven, met eventueel nog wat tips over hoe ik het allemaal een beetje soepel kan laten verlopen.

Bij voorbaat hartelijke Dank!!!!!

Dennis  :)
#8 - 16-01-2009, 09:23 uur

michael66

Ja, het antwoord dat je hebt gekregen is m.i. zowel duidelijk als geheel correct.

Het VWP is voor toeristische doelen. Voor alle werkzaamheden en studie's die je wilt gaan doen daar heb je een visum nodig, aan te vragen bij de ambassade.

Niet altijd even leuk, wel simpel.
#9 - 16-01-2009, 11:42 uur

l.arss

14 Februari ga ik op stage in de verenigde staten, ik ben dan al in het bezit van een geldig visum, mijn reis duurt langer dan 90 dagen, ben ik dan verplicht een ESTA formulier in te vullen???

#10 - 22-01-2009, 08:56 uur

MiamiHeat

Hoi Larss,

Kijk op de site http://cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/esta/ daar staat de antwoorden duidelijk omschreven.

#11 - 22-01-2009, 16:21 uur

Wop

14 Februari ga ik op stage in de verenigde staten, ik ben dan al in het bezit van een geldig visum, mijn reis duurt langer dan 90 dagen, ben ik dan verplicht een ESTA formulier in te vullen???Als je al een visum hebt ga je NIET onder het visa waiver programma naar de VS en heb je de feitelijke toestemming al.
Kortom je hoeft geen electronische aanvraag in te dienen in het esta systeem wat voor het visa waiver program bedoeld is.
#12 - 23-01-2009, 21:27 uur

durske

Hoi,

Wij zijn van de week dus naar Amerika geweest, en moesten GEWOON het groene papiertje nog invullen!! Want het werkte nog niet helemaal. Vertelde die goeie man wel dat ik het al elektronisch had gedaan.. maar moest toch nog dat groene erbij invullen..  Ben benieuwd hoelang dat nog zal moeten??

Groetjes Durske.
#13 - 30-01-2009, 14:46 uur

Pieter79

Hoi,
Wij zijn van de week dus naar Amerika geweest, en moesten GEWOON het groene papiertje nog invullen!! Want het werkte nog niet helemaal. Vertelde die goeie man wel dat ik het al elektronisch had gedaan.. maar moest toch nog dat groene erbij invullen..  Ben benieuwd hoelang dat nog zal moeten??
Groetjes Durske.

Vanaf Oktober 2008 kon je vrijwillig al online invullen zodat je dan gn Groen Papiertje (I-94) meer hoefde in te vullen... Althans, dat was de bedoeling. Helaas werkte het toen ook nog niet helemaal en moest ik (was eind November) toch nog een I-94 invullen. Valt me tegen dat het nu nog niet werkt!! ;)
#14 - 30-01-2009, 19:06 uur
"I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Inventor ***9 Patents Granted*** (Update Oct-2023)

durske

viel mij ook tegen, denk lekker makkeljik. Thuis achter de pc, en je bent er klaar mee.
Wij hadden deze keer ook nog eens een heel klein oud  kistje (zaten bijna op elkaar hihi) dus niet heel veel ruimte om te schrijven. Ja ik weet het we zijn ontzettend verwend  ;D Dus in standje moeilijk de papiertjes nog in zitten vullen...  Maar ach we hadden er maar 10 uurtjes voor, dus we hebben alle standjes gehad.
Maar.. we moesten WL 10 vingerafdrukken geven, ipv 1!! Dus dat was wel veranderd.. Wel alleen bij de heenweg, de terug weg niks. Behalve dat we deze keer uitgeloot waren voor de ekstra securitie control.. Maar dat stelt ook weinig tot niks voor.
We zien wel hoe het de volgende keer zal zijn.

Groetjes Durske.
#15 - 30-01-2009, 23:42 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15