Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

visa waiver verlengen?

Discussie gestart

samdebruin

Hallo,

Wij vallen onder het waiver programma dat ons een verblijf van mx 3 mnd in de VS geeft. We hebben echter (opzettelijk) onze terugvlucht gemist (maandretour) omdat we ca een halfjaar door midden Amerika willen rondtrekken. Is het mogelijk om aan de mexicaanse grens opnieuw een waiver aan te vragen? Of moeten we dan ter plaatse (bij US embassy in mexico)  een b2 aanvragen?

Groeten,

Sam
#1 - 14-01-2009, 21:31 uur

Ine

een visa waiver kan je niet verlengen.
maar je bent dus op een gegeven moment uit de USA vertrokken, op weg naar Mexico e.d., Op dat moment moet het groene deel van de visa waiver ingenomen worden.
Kom je dan later terug, moet je gewoon weer met een visa waiver de USA in. Dan weer voor 3 maanden.
maar....ben je bijv. maar een paar dagen of in ieder geval een korte periode weg geweest om op die manier voor een 2e keer zonder visum de USA binnen te komen, loop je de kans geweigerd te worden omdat men dan kan aannemen dat je langer illegaal in de USA bent gebleven of wilt blijven.
Misschien kan je beter de terugreis vanaf Mexico beginnen.
Als je een maandretour had is de terugreis toch al verlopen en zal je een nieuw ticket moeten kopen.
#2 - 15-01-2009, 12:55 uur

samdebruin

beste ine,

bedankt voor je antwoord.
Wij hadden begrepen dat als je de vs verlaat je waiver door blijft lopen tot die 3 maanden en dat je dan het land niet meer in zou kunnen komen. Dit is dus niet juist begrijp ik uit jouw antwoord.
We willen voor een paar maanden door midden amerika gaan reizen (ong 3 maanden denken we). We willen een auto kopen in amerika en daarmee omlaag gaan zakken. Dus we kunnen gewoon weer amerika in na die tijd in midden amerika? en dan krijgen we weer een nieuwe waiver voor 3 maanden? En kunnen we dan een retourvlucht boeken en alleen gebruik maken van de vlucht amerika uit? (is goedkoper dan enkeltje)
Alvast dank voor je antwoord!

groeten
sam
#3 - 15-01-2009, 20:52 uur

Ruud2004

Ik denk dat je na die 3 maanden weer een nieuwe `entry` kan maken en nergens geregistreerd staat hoelang je de vorige keer bent gebleven. Zeer slechte registratie daar.   Je zal bij je nieuwe `entry` wel een ticket naar een land moeten kunnen overleggen waar je toelating gewaarborgd is.
#4 - 15-01-2009, 21:00 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

bgroeneveld

Met maar 1 deel van een retourvlucht gebruiken moet je oppassen. De luchtvaartmaatschappijen houden dat goed in de gaten, ze hebben immers elke cent nodig tegenwoordig.

Wat visa waiver betreft: als je de VS uitgaat, halen ze het papiertje uit je paspoort en dan heb je niets meer met de VS te maken. Als je terug binnenkomt, gaat een heel nieuwe periode lopen.

Zo lang je echt een reden hebt om weg te gaan (en die heb je met je reis) en niet de volgende dag terugkomt -- dat zou een teken zijn dat je met die waivers aan het sjoemelen bent -- zou het geen probleem moeten zijn.

Maar misschien toch maar beter een enkeltje boeken, ook al is dat duurder. Je hebt grotere kans dat de luchtvaartmaatschappij je pakt en je alsnog laat bijbetalen, dan dat je problemen met de Amerikaanse immigratieautoriteiten krijgt.
#5 - 15-01-2009, 22:38 uur

samdebruin

ja misschien wel beter inderdaad. of we moeten midden amerika verlaten zonder weer terug te keren naar de usa. In ieder geval ben ik heel wat wijzer geworden en ga ik kijken wat het beste is om te doen.

bedankt!
#6 - 16-01-2009, 03:27 uur

Ruud2004

Met maar 1 deel van een retourvlucht gebruiken moet je oppassen. De luchtvaartmaatschappijen houden dat goed in de gaten, ze hebben immers elke cent nodig tegenwoordig.

Maar misschien toch maar beter een enkeltje boeken, ook al is dat duurder. Je hebt grotere kans dat de luchtvaartmaatschappij je pakt en je alsnog laat bijbetalen, dan dat je problemen met de Amerikaanse immigratieautoriteiten krijgt.


Sorry, maar hier klopt niets van. De luchtvaartmaatschappijen doen hier helemaal niets mee. Deze handelswijze is bijna "gewoon" te noemen. Net als het zgn. "Crossvliegen" (meerdere tickets door elkaar gebruiken ivm de dan geldende "betere" voorwaarden), kan een vliegmaatschappij hier niets aan doen.  Natuurlijk wel zo netjes om even te bellen dat je niet meevliegt, maar dan houdt het wel op. Je hebt geen enkele verplichting om mee te vliegen en kan je ticket gewoon laten verlopen.
#7 - 16-01-2009, 17:54 uur
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

bgroeneveld

Volgens een vriendin die bij een luchtvaartmaatschappij gewerkt heeft, wordt dat wel degelijk in de gaten gehouden. Die maatschappijen hebben tegenwoordig elke cent nodig die ze kunnen krijgen. Als je een nieuw kaartje boekt, is de kans groot dat de computer dan meldt dat je nog wat open hebt staan en dan kunnen ze je natuurlijk pakken of weigeren.

Het kan natuurlijk goed gaan, computers zijn ook maar mensen, maar je loopt altijd de kans dat het goed misgaat (en ze hebben je kredietkaart gegevens als je een nieuwe vlucht boekt, dus even bijbetalen is voor hen geen probleem.)
#8 - 17-01-2009, 21:43 uur

samdebruin


maar we hebben de vluchten gewoon al betaald. Er staat dus niks open. Verandert dit de zaak?
#9 - 18-01-2009, 20:07 uur

Dutchess

Ik snap het ook niet helemaal.  Ik heb vorige zomer ook een retourtje geboekt (SLC-BOS) en dan in het midden een retourtje BOS-SLC.  Nou is dat wel allemaal binnenlands, maar ik had dus ook nog 1 ticket open staan toen ik met het 2de ticket begon te reizen.  Als het allemaal betaald is, wat maakt het dan uit?
#10 - 18-01-2009, 21:51 uur

bgroeneveld

Er is natuurlijk verschil om in een periode tussen twee vluchten een extra retourtje te boeken. Je hebt dan gewoon twee kaartjes waar niets mee aan de hand is.

Waar ik voor waarschuw is een retourbiljet te gebruiken als een enkeltje en die terugvlucht niet te doen en het kaartje te laten verlopen. Dat kan je opbreken als de computers van de luchtvaartmaatschappij een nieuwe boeking van je zien.

Maar iedereen moet dat natuurlijk voor zichzelf uitzoeken/het risico nemen.

#11 - 19-01-2009, 01:21 uur

Dutchess

Ah, nou snap ik wat je bedoelde, bedankt voor de uitleg.
#12 - 19-01-2009, 01:41 uur

Ruud2004

Ik begrijp je bezorgdheid Bgroeneveld, maar dit zijn "onderbuikgevoelens". Ik kan je verzekeren dat de lumij's dit niet registreren. Er word slechts gezocht op PNR of op naam icm een datum cq vlucht. Ze willen je graag anders doen geloven !

Er zijn vele redenen te bedenken om je retour niet te gebruiken:
Stel dat ik ziek wordt en netjes aangeef dat ik mijn retourvlucht niet kan meevliegen. Welke maatschappij gaat mij dan registreren of erger nog, weigeren op een volgende vlucht. 

ps. Die opmerking eerder vwb het hebben van creditcardgegevens is helemaal onzin en in bepaalde gevallen (bij ongewild gebruik door die lumij) zelfs strafbaar.
#13 - 19-01-2009, 20:54 uur
« Laatst bewerkt op: 19-01-2009, 20:57 uur door Ruud2004 »
Kijk eens op onze reisverslagen http://ruud2004.com/

bgroeneveld

OK, ik buig mij nederig in het stof geconfronteerd met zoveel wijsheid.

Succes.
#14 - 19-01-2009, 23:24 uur

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15