Amerika Forum - USA 4 ALL - Informatie

Amerika forum door USA4ALL!

Amerika Vakantie Routes en hulp bij uw planning. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere Amerikaans gerelateerde vragen over de Verenigde Staten van Amerika!
Als u zich registreert als lid, ziet u minder advertenties! Bovendien ziet u meer onderwerpen, zoals bijv. voorgestelde routeopties en krijgt u toegang tot de veel gestelde vragen. Bij aanmelding heeft u geen last meer van dit bericht.

Kan ik terug?

Discussie gestart

Tappy

Beste mensen,ik hoop dat iemand mij kan helpen,ik ben verleden jaar  naar amerika toegegaan met de bedoeling daar te gaan wonen met mijn amerikaanse vrouw(we zijn samen daar naar toe gegaan,zij heeft dubbelle nationaliteit),helaas liep de papierwinkel niet zo goed als verwacht en ik moest terug naar Nederland,we hebben geprobeerd om aan een green card te komen,mijn vrouw is nog in Amerika en ik ben weer in Nederland,dat is tot nu toe niet gelukt,nu wil ik graag naar haar toe,maar ik ben 2 dagen te laat teruggekomen,verblijf is 30 dagen geldig,ik ben na 32 dagen terug gekomen,ik krijg helaas geen eenduidend antwoord van de verschillende instanties en wil graag,als iemand dat weet, weten of ik volgende week weer voor 30 dagen naar Amerika toekan,zonder in problemen te komen bij de douane?

Hopend op een antwoord..........
#1 - 27-09-2005, 16:11 uur

B-man

Aan de hand van de door u verstrekte informatie ziet het er naar uit dat u op het moment van terugkeer naar Nederland al over een visum beschikte (had gehad) aangezien u maar 30 dagen mocht blijven (zoals vaak het geval is bij bijv. J-visa waarbij je na afloop van het visum nog 30 dagen mag blijven). Bij een "normaal" bezoek (zakelijk, toeristisch) mag je namelijk 90 dagen blijven en dan zou het geen probleem zijn.

Over het algemeen is het zo dat mensen die langer in de VS zijn verbleven dan toegestaan was de eerstvolgende keer WEL een visum moeten aanvragen. Het is dus waarschijnlijk niet mogelijk om er onder het Visa Waiver Program heen te reizen zonder problemen.

Toch lijkt het me het verstandigst als u contact met de ambassade of consulaat opneemt (of blijft nemen) en er zeker van te zijn. Ik kan in ieder geval niet aanraden om op goed geluk naar de VS te reizen zonder visum. Mocht u er dan namelijk niet inkomen dan wordt het misschien de daaropvolgende keer alleen maar weer lastiger.

Succes ermee in ieder geval!

B-man
#2 - 27-09-2005, 17:45 uur
« Laatst bewerkt op: 27-09-2005, 17:52 uur door B-man »
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

Tappy

Ik heb inderdaad een foutje in mijn bericht gemaakt en ik was er geen 32 maar 92 dagen,dus eigenlijk op de bonnefooi vertrokken en ben Amerika uitgegaan na 92 dagen,heb bij terugkeer geen problemen gehad dat ik 2 dagen te lang ben gebleven,ik weet ook niet of dit in een of andere computer staat geregistreerd waardoor ze mij alsnog kunnen terugsturen.Mijn verblijf was van 4-10-2004 tot en met 4-1-2005.De vraagt blijft dus,Kan ik veilig terug,zonder problemen?
#3 - 28-09-2005, 14:16 uur

B-man

Nieuw!
Ok dan is het weer iets duidelijker. Meestal heb je inderdaad geen probleem op het moment dat je te laat de VS verlaat omdat ze het dan niet meteen controleren. Ik neem aan dat je dat groene kaartje hebt gegeven aan iemand op het vliegveld (van de vliegmaatschappij waar je mee vloog?). Het aan jouw toegewezen kaartje had bij aankomst een nummer die vanaf dat moment in een computer is gaan "aftellen". Die wordt opnieuw ingevoerd nadat je hem hebt afgegeven en dan blijkt waarschijnlijk dus ook meteen dat je te laat was.

Je zal dus waarschijnlijk een visum moeten gaan aanvragen omdat je in het Amerikaanse system als "overstayed previous visit" te boek staat en dan sturen ze je gewoon terug. Iedereen die bij hun vorige bezoek te lang is gebleven moet een visum aanvragen. Als je zonder visum gaat en ze houden je aan dan kom je weer in het systeem te staan (denied access into the United States) en dan moet je bij je volgende visumaanvraag weer helemaal gaan uitleggen dat je een keer toegang tot de VS bent geweigerd en waarom. Neem dus het risico niet!

Succes met alles!

B-man
#4 - 28-09-2005, 16:14 uur
« Laatst bewerkt op: 28-09-2005, 16:15 uur door B-man »
"There is nothing wrong with America that cannot be cured by what is right with America"

NYC in 4 dagen! : http://www.verenigdestaten.info/new-york-city-in-een-weekend-4-dagen/

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15